Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 14 juli 2004.

Agendawoensdag, 14 juli 2004

Klassiek

Koor In de Gereformeerde Kerk te Lemmer geeft het koor Schwarzmeer Don Kosaken volgende week maandag om 20.00 uur een concert. Het koor brengt met name sacrale koormuziek ten gehore.

Bijschriftwoensdag, 14 juli 2004

Vermogen om te onderscheiden

Deze psalm is geboren in de verwarring die eigen is aan ons leven.

Economiewoensdag, 14 juli 2004

IT voor na de laatste zekerheid

Grootegast - Bij het graf van een dierbare zien velen de beelden van voorbije tijden terug. Hendrik Rozema uit Grootegast, tot enkele jaren geleden directeur van een ingenieursbureau voor technische noviteiten, brengt de beelden tastbaar terug door voor grafstenen beeldschermen te ontwerpen.

Economiewoensdag, 14 juli 2004

Milieucontroles bij agrarische bedrijven

Leeuwarden - Het combineren van milieucontroles bij agrarische bedrijven is zowel gunstig voor de controlerende instanties (waterschap en gemeentes) als voor de betreffende agrariër. Volgens het Wetterskip Fryslân kan de efficiëntie van de controlerende instanties hiermee worden verbeterd.

Economiewoensdag, 14 juli 2004

Samenwerking Rentex met De Blinde

Bolsward - De wasserijen Rentex Floron uit Bolsward en De Blinde in Heerenveen gaan samenwerken. Dat hebben de twee bedrijven gisteren bekendgemaakt. Rentex heeft een minderheidsbelang van 49 procent in De Blinde verworven. Bij Rentex Floron zijn 425 mensen werkzaam. De Blinde heeft 75 mensen in dienst.

Economiewoensdag, 14 juli 2004

Atoglas sluit gefaseerd tot 2006

Leeuwarden - Atoglas gaat de vestiging in Leeuwarden gefaseerd sluiten. Dat maakte de directeur van Atoglas, K. den Hollander, vandaag bekend. Eerst sluit de afdeling Verkoop, daarna de zagerij en tot slot de productie. De Atoglas-vestiging sluit volgens planning definitief de deuren in 2006.

Expowoensdag, 14 juli 2004

Aldtsjerk, Dorpshuis Oerein: tent. ‘Blauw en zilver‘, t/m 1 sept.

Hoofdartikelwoensdag, 14 juli 2004

…en de verhoudingen in Europa

De dag van Zalm…

Regiowoensdag, 14 juli 2004

Vuurtoren van Ameland weer voor toeristen

Ameland – Toeristen en eilanders kunnen vanaf volgende zomer de vuurtoren van Ameland weer beklimmen. Nu minister Peijs heeft besloten dat de bewaking van de toren verdwijnt, koopt de gemeente Ameland het gebouw.

Regiowoensdag, 14 juli 2004

Toename hulpvraag probleemgezin

Leeuwarden - Zorginstelling Tjallinga Hiem in Leeuwarden kan de vraag naar hulpcoaches voor probleemgezinnen niet meer aan. Inmiddels staan tien gezinnen op de wachtlijst. Ook worden de aangetroffen problemen complexer.

Regiowoensdag, 14 juli 2004

Geiten moeten wijken voor woonwagens

Leeuwarden – Al voor de Tweede Wereldoorlog had zijn grootvader er een kwekerij, sinds drie jaar houdt Jacco Hoekstra (36) geiten op de grond in het midden van Leeuwarden. Daar komt gauw een eind aan. De geitenmelker moet wijken voor een woonwagenkamp en een waterspeelplaats in het Potmarge-gebied. Woensdag biedt de gemeente na een aantal maanden moeizaam onderhandelen eigenaar Hoekstra twee mogelijke nieuwe locaties voor zijn bedrijf aan.

Geloof & Kerkwoensdag, 14 juli 2004

Rooms-katholieke Sint-Martinustsjerke van Reahűs

Fryslân heeft honderden fraaie, monumentale kerkgebouwen, die het waard zijn om in de zomermaanden te bezoeken. In de maanden juni, juli en augustus houden de Stichting Alde Fryske Tsjerken en het Friesch Dagblad op zaterdag tien open dagen onder het motto ‘Tsjerke Iepen’. Deze week: de rooms-katholieke Sint Martinustsjerke van Reahűs.

Geloof & Kerkwoensdag, 14 juli 2004

Luther: een film die stof geeft tot gesprek

Onlangs ging in ons land de film Luther over kerkhervormer Maarten Luther (1483-1546) in premičre. In Duitsland was de film een groot succes en trok daar volle bioscoopzalen. Maar wat is de kwaliteit van de film en is hij wel waarheidsgetrouw? Ds Ilona Fritz zag de film en geeft haar oordeel.

Geloof & Kerkwoensdag, 14 juli 2004

‘Dominee mag maximaal 1680 uur per jaar werken’

Leeuwarden – Een dominee zou maximaal 1680 uur per jaar moeten werken. Dat is een van de actiepunten van de Bond van Nederlandse Predikanten (BNP). Voor de werkweek van voorgangers moet een omschrijving van werk en werktijden ontwikkeld worden, die de ‘normjaartaak’ als uitgangspunt heeft.

Sportwoensdag, 14 juli 2004

Schaaklegende Haije Kramer overleden

Gytsjerk – De Friese internationale schaakmeester Haije Kramer uit Gytsjerk is zondag op 86-jarige leeftijd overleden. Kramer was een begrip in de Friese schaakwereld.

Sportwoensdag, 14 juli 2004

Theo Pijper tweede bij WK grasbaan

Marmande – Theo Pijper (Rinsumageest) is dinsdag in het Franse Marmande als tweede geëindigd tijdens de WK grasbaanraces.

Sportwoensdag, 14 juli 2004

Elma de Vries tweede in Ommen

Ommen - Elma de Vries uit Haule is dinsdagavond in de achtste wedstrijd van het Univé World on Wheels skeelerklassement als tweede geëindigd. De Friezin moest in de sprint de Belgische Hilde Goovaerts uit Zemst voor laten gaan.

Sportwoensdag, 14 juli 2004

Nog drie Nederlanders in Windmill Cup

Leeuwarden – Na de tweede dag op de Windmill Cup in Leeuwarden zijn er van de twaalf Nederlandse tennissers nog drie over. Renee Reinhard is de enige nog die bij de meisjes actief is.

Sportwoensdag, 14 juli 2004

Het belooft leuk te worden onder Verbeek

Kampen – Als de eerste officiële krachtmeting van Heerenveen ná het tijdperk Foppe de Haan symbool staat voor de toekomst van de club, dan hoeft de leiding niet te vrezen voor lege plekken in het nieuwe stadion. In een spectaculair oefenduel sloten Heerenveen en Club Brugge, de nummer twee van België van het vorig seizoen, dinsdagavond in Kampen af op 3-3.

Sportwoensdag, 14 juli 2004

Friese voetbalster Theocharis in Griekse olympische selectie

Heerenveen – Dimitra Theocharis had er eigenlijk helemaal niet meer op gerekend. Dinsdag kreeg de 28-jarige linksbuiten van Heerenveense Boys het verlossende bericht. Ze behoort tot de selectie van het Griekse Olympische elftal. ,,Ik dacht: het zit er niet meer in, maar je weet hoe de Grieken zijn hč; een beetje lui met alles’’, lacht ze.

Weerwoensdag, 14 juli 2004

Regen

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt en valt er nu en dan regen of motregen. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit west tot zuidwest, bij een maximum van 19 graden. Morgen is het eerst droog, later volgt weer regen, bij 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties