Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 14 juli 2010.

Cultuurwoensdag, 14 juli 2010

Appelscha: gratis muziekles bij inlevering van vuvuzela

Appelscha - Muziekvereniging Laudando uit Appelscha geeft vijf gratis muzieklessen op een blaasinstrument naar keuze aan iedereen die zijn of haar vuvuzela inlevert. Volgens voorzitter Fokke Zijlstra is de oranje lawaaitoeter ,,een instrument met beperkte mogelijkheden”.

Economiewoensdag, 14 juli 2010

Schade door winkeldiefstal stijgt 5 procent

Leidschendam - De schade door winkeldiefstallen is vorig jaar met 5 procent gestegen naar 325 miljoen euro. Dat stelt Detailhandel Nederland, dat vandaag het Nationaal Onderzoek Winkelcriminaliteit presenteert. Ook zijn er meer winkeldieven aangehouden door de politie. In 2008 waren dat er nog 30.000, een jaar later 31.000.

Economiewoensdag, 14 juli 2010

Europese Commissie wil een nationaal genbeleid

Brussel - De Europese Commissie wil dat EU-landen voortaan zelf mogen beslissen of ze het telen van genetisch aangepaste gewassen toestaan of verbieden. EU-commissaris Dalli (Gezondheid en Consumentenbescherming) heeft dat gisteren voorgesteld aan de EU-landen en Europarlement. Volgens Dalli moeten landen meer vrijheid krijgen om zelf beslissingen te nemen over genetisch aangepaste maïs, soja en andere gewassen zodat ze lokale, regionale en nationale belangen beter kunnen laten meewegen in hun besluit.

Hoofdartikelwoensdag, 14 juli 2010

Koehandel...

Met president Hamid Karzai aan de macht in Afghanistan is er een wonder nodig om de oorlog te winnen en de vrede in het land te herstellen. Die harde conclusie trekt de organisatie Afghaanse Rechtenmonitor (ARM).

Regiowoensdag, 14 juli 2010

Veel jeugd heeft seks tegen de zin

Leeuwarden - Bij veel jongeren gaat seks wel eens met dwang gepaard. 84 procent van de meisjes en 66 procent van de jongens onderging wel eens iets tegen de zin. Vooral mokkende vriendjes willen vaak geen ‘nee’ horen in bed.

Regiowoensdag, 14 juli 2010

Derde praam hard nodig in Leeuwarden

Leeuwarden – De Nije, zo heet de nieuwe praam van de stichting Praamvaren Leeuwarden. De toepasselijke naam werd gisteren onthuld bij de officiële tewaterlating van het derde schip, waarmee toeristen en andere belangstellenden door de Leeuwarder binnenstad worden gevaren.

Regiowoensdag, 14 juli 2010

Militairen sluipen ongezien over Schiermonnikoog

Schiermonnikoog - Het is een groep van vijftien militairen gelukt om in de nacht van maandag op dinsdag ongezien over Schiermonnikoog te zwerven. Hun leidinggevende, sergeant-majoor Van Ophoven, had voorafgaand de lokale bevolking uitgedaagd goed uit te kijken naar zijn soldaten. Wie iemand zag, mocht hem mobiel bellen. ,,Dat leek me een goede manier om de mannen scherp te houden.”

Regiowoensdag, 14 juli 2010

Muziekschool a7 gaat door in nieuwe vorm

Beetsterzwaag - Na de zomer maakt het centrum voor de kunsten a7 een doorstart in Heerenveen en Opsterland onder de naam Ateliers Majeur. Het is nog onduidelijk of alle muziekdocenten per 1 september werk hebben. Dat hangt onder meer van de leerlingen af. De prijs voor de lessen gaat in ieder geval omhoog.

Geloof & Kerkwoensdag, 14 juli 2010

Door goed te doen kom je niet in de hemel

Goede mensen gaan niet naar de hemel. Niet? We leren toch altijd van wél. Onzin, aldus Andy Stanley, voorganger uit de Verenigde Staten. Hij schreef er het boekje Hoe goed is goed genoeg over.

Geloof & Kerkwoensdag, 14 juli 2010

Mariabeeld weer door de straten van Leeuwarden

Leeuwarden - Voor het eerst sinds eeuwen wordt op zondag 3 oktober het beeld Onze Lieve Vrouwe van Leeuwarden door de stad gedragen. De processie is het hoogtepunt van de Mariamaand die de Titus Brandsma Parochie in Leeuwarden in oktober houdt.

Geloof & Kerkwoensdag, 14 juli 2010

Anselm Grün breekt lans voor boerenwijsheid

Leeuwarden - Anselm Grün en een boek over duurzaamheid en landbouw? Het is niet direct wat je zou verwachten. Toch is dat een van de titels die er dit najaar van de Duitse schrijver in ons land verschijnen. Boerenwijsheid. Inspiratiebron voor een duurzame samenleving is het boek dat bij Ten Have uitkomt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties