Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 augustus 2004.

Bijschriftzaterdag, 14 augustus 2004

Een gelovige ongelovige


Hoofdartikelzaterdag, 14 augustus 2004

Vastbinden, tekorten…

Je mag het niet vastbinden noemen, maar moet ‘fixeren’ zeggen: het aan de stoel of het bed kluisteren van dementerende bejaarden. Deze week kondigde de staatssecretaris regelgeving af voor het vastbinden van dementerenden in de thuissituatie, als uitbreiding van de mogelijkheid tot ‘fixeren’ van dementerenden.

Regiozaterdag, 14 augustus 2004

Geen polsband? Dan ook geen biertje

Terschelling – De horeca op Terschelling lijkt erin geslaagd te zijn de verkoop van alcohol aan te jonge cafégasten uit te bannen. Stappende jongeren moeten op het eiland verplicht een gekleurd polsbandjes laten zien als ze een drankje bestellen. Dit bandje, een oranje-rode voor zestien en zeventien jaar en een blauwe voor meerderjarigen, wordt verstrekt bij de ingang, na controle van het identiteitsbewijs. Als het bandje afgedaan wordt, gaat het stuk. Het kan dus niet doorgegeven worden.

Regiozaterdag, 14 augustus 2004

Kritiek op scheepvaartroute door Ee

Leeuwarden – De nieuwe scheepvaartroute tussen Drachten en het Prinses Margrietkanaal stuit op bezwaren van It Fryske Gea, de Hiswa en het Watersportverbond district Noord.

Regiozaterdag, 14 augustus 2004

Vrijheidswijk krijgt hulp na schietincident

Leeuwarden – Alle bewoners van de Vrijheidswijk in Leeuwarden kunnen morgen hun hart luchten over het schietincident in hun wijk, waarbij vorige week vrijdag een 16-jarige jongen gewond raakte. De schutter, een 22-jarige wijkgenoot, maakte daarna een eind aan zijn leven.

Regiozaterdag, 14 augustus 2004

Referendum zweeftrein uitgesteld

Leeuwarden – Er komt voorlopig geen volksraadpleging in Fryslân over de Zuiderzeelijn. Gedeputeerde Staten willen de raadpleging uitstellen tot begin 2006. De situatie rondom de aanleg is te onzeker om de raadpleging nu te doen.

Regiozaterdag, 14 augustus 2004

Trots op de christelijke identiteit van ‘ús krante’

Oudeschoot/Burum – Jantje Tabak en Sietie Bakker zijn allebei veertig jaar in dienst bij het Friesch Dagblad . Beide dames hebben al deze jaren ervoor gezorgd dat de lezer de krant op tijd in de bus kreeg in hun gebied. Mevrouw Tabak gaat voorlopig nog even door als agente van Heerenveen. Mevrouw Bakker, uit Burum is er onlangs mee gestopt wegens haar gezondheid.

Regiozaterdag, 14 augustus 2004

Regenrecord past in beeld broeikaseffect

Leeuwarden - Met maar liefst 120-140 millimeter regen binnen 24 uur zijn gisteren in Noordwest-Fryslân weerrecords verbroken. Nog nooit eerder viel er in Fryslân op een plaats zoveel regen in één etmaal. In Franeker viel gisteren maar liefst een vijfde deel van wat normaal in een jaar valt. Gemiddeld over Nederland valt jaarlijks ongeveer 775 millimeter neerslag.

Geloof & Kerkzaterdag, 14 augustus 2004

‘Kerken kunnen meer dan ze denken’

Surhuisterveen - Kerken kunnen veel meer doen voor de armen in hun eigen omgeving dan ze nu vaak denken. Daarvan is Froukje Wielenga (21) uit Surhuisterveen overtuigd. Voor haar studie sociaal pedagogische hulpverlening aan de CHN in Leeuwarden deed ze onderzoek naar wat diaconieën in haar woonplaats doen voor de armen. ,,Niet zo veel. En dat terwijl Achtkarspelen toch een van de armste gemeenten van Fryslân is.’’

Sportzaterdag, 14 augustus 2004

Klaas Jan Huntelaar is klaar voor de start

Heerenveen - Als het illustere rijtje Heerenveen-spitsen de revue passeert, breekt de glimlach door. Klaas Jan Huntelaar (21) wil wel bij Tomasson, Allback, Van Nistelrooy en Sibon horen. Stuk voor stuk klasbakken, die furore maken in de (inter)nationale voetbalcompetities. De eerste drie ooit naar Heerenveen gekomen om te groeien als voetballer en een toptransfer af te dwingen, de laatste om zich weer in de kijker te spelen van een topclub.

Sportzaterdag, 14 augustus 2004

De Boer wil koste wat kost Volendam verslaan

Leeuwarden – Vorig jaar slaagde Cambuur Leeuwarden er als enige van alle 37 clubs in het betaalde voetbal niet in om ook maar één uitwedstrijd te winnen. In een seizoen waarin weer om de bovenste plaatsen gestreden moet worden, doet zich in de eerste competitiewedstrijd meteen de mogelijkheid voor om die schande uit te wissen. Nota bene in Volendam, op een steenworp afstand van de woning van Cambuur-trainer Dick de Boer. ,,En als er één ploeg is waar ik graag van wil winnen dit seizoen, dan is het FC Volendam wel.”

Weerzaterdag, 14 augustus 2004

Warm en buien

Vandaag zijn er perioden met zon en valt er een enkele bui, vooral landinwaarts. De noord- tot noordwestenwind is zwak tot matig en het wordt 24 graden. Morgen is er wat meer bewolking bij 22 graden. Het blijft wisselvallig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties