Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 14 augustus 2012.

Cultuurdinsdag, 14 augustus 2012

Galerie Hoogenbosch toont sieraden

Gorredijk | Galerie Hoogenbosch in Gorredijk opent op 26 augustus een nieuwe afdeling. Naast hedendaagse schilderkunst en etnografica uit Zuidoost-Azië heeft de galerie vanaf dan ook hedendaagse sieraden.

Cultuurdinsdag, 14 augustus 2012

Kaatsen op postzegels uit de hele wereld

Franeker | In het Kaatsmuseum in Franeker zijn vanaf 23 augustus twee bijzondere privécollecties te zien van Janneke Pagels. Onder de titel Oer grinzen hinne worden internationale postzegels getoond met afbeeldingen van kaatsers en een collectie kaatsballen uit verschillende landen en continenten.

Economiedinsdag, 14 augustus 2012

Meer bedrijven failliet in eerste maanden 2012

Leeuwarden | Het aantal faillissementen in de eerste zeven maanden van 2012 lag landelijk 30 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden. 4475 bedrijven en instellingen gingen over de kop. Vooral in juli werden veel bedrijven failliet verklaard: 725. Dat blijkt uit CBS-cijfers. Friese bedrijven werden in de eerste zes maanden nog harder getroffen met een toename van 60 procent. Het CBS wijdt de toename aan verdwenen reserves. Het vet is van de botten bij de bedrijven.

Economiedinsdag, 14 augustus 2012

Economie groeit in tweede kwartaal verder door export

Den Haag | De Nederlandse economie is tussen begin april en eind juni met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van de drie maanden daarvoor. Het is het tweede kwartaal op rij dat er groei is, na krimp in het laatste half jaar van 2011.

Hoofdartikeldinsdag, 14 augustus 2012

Denkvervuiling en vervreemding

Het kabinet-Rutte heeft er voor gezorgd dat automobilisten lekker kunnen doorrijden. De paar minuten tijdwinst die een verhoging van de maximumsnelheid met zich mee brengt wordt gezien als een belangrijke stap voorwaarts. In welke richting is een beetje onduidelijk: voelt de automobilist zich nu minder gehinderd door regels? Of denkt hij dat hij de tijd beter gebruikt als de snelheidsmeter op 130 staat?

Regiodinsdag, 14 augustus 2012

Debutanten maken indruk bij IFKS

Debutant Kees van der Kooij van de Zeldenrust uit Woudsend was gisteren op het IJsselmeer bij Stavoren de grote verrassing in de A-klasse van de IFKS. De promovendus pakte brutaal de zege.

Regiodinsdag, 14 augustus 2012

Dorifelvirus ook in Fryslân

Sneek | Bij het gemeenschappelijk automatiseringsbedrijf ISZF van de gemeenten Súdwest-Fryslân, Littenseradiel, Lemsterland, Gaasterlân-Sleat en Harlingen is het gevaarlijke Dorifel computervirus opgedoken. Het virus is aangetroffen op zes computers. Volgens ISZF-bestuurder en wethouder van Súdwest-Fryslân Leo Pieter Stoel zijn er geen gegevens van burgers uitgelekt.

Regiodinsdag, 14 augustus 2012

Twee weken overlast in Fryslân langs spoor

Leeuwarden | Het treinverkeer tussen Leeuwarden en Groningen wordt vanaf komend weekeinde ruim twee weken deels vervangen door busvervoer.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 augustus 2012

Verkeren in het tegendeel

Het huilen stond haar nader dan het lachen. Al vele jaren komt Anneke geregeld even langs voor een gesprek. Anneke is een gevoelige vrouw van 53. Ze had een moeilijke jeugd met een strenge opvoeding. God was een strenge boze man voor haar. Veel liefde was er niet en Anneke had heel weinig vriendinnen. Ze hield meer van dieren. Paarden waren haar lievelingen.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 augustus 2012

Het best bewaarde geheim van de Rooms-Katholieke Kerk

Katholiek sociaal denken: wat heeft het te vertellen en is het nog relevant in onze moderne maatschappij? Theoloog Thijs Caspers neemt het onder de loep. Deel 2: waarom geen christelijk sociaal denken?

Geloof & Kerkdinsdag, 14 augustus 2012

Christian Aid: Besluit niet meer te beleggen in voedsel goede zaak

Londen | De christelijke hulporganisatie Christian Aid reageert verheugd op het besluit van de Duitse Commerzbank geen levensmiddelen meer op te nemen in haar grondstoffeninvesteringsfonds.

Geloof & Kerkdinsdag, 14 augustus 2012

Nonnen VS willen geen veranderingen opgelegd krijgen door Rome

St. Louis | De hoge oversten van de Amerikaanse vrouwelijke religieuzen zijn bereid tot een ‘open en eerlijke dialoog’ met het Vaticaan. Tot compromissen zijn ze echter niet bereid. Dat is de uitkomst van de meerdaagse jaarvergadering van de Leadership Conference of Women Religious (LCWR), de grootste koepel van vrouwelijke religieuzen in de Verenigde Staten.

Sportdinsdag, 14 augustus 2012

Klijnstra boekt tweede zege bij nieuwelingen

Steensel | Allard Klijnstra uit Oldeholtpade schreef gisteren de nieuwelingenronde van Steensel op zijn naam. Klijnstra hield na veertig kilometer koers zijn naaste concurrent Mitchell Cornelisse uit Amsterdam achter zich. Jason van Haaften uit De Meern finishte op de derde plaats. Het was voor Klijnstra de tweede zege van dit seizoen. In juli was de zestienjarige coureur van wielervereniging Olympia ook al eens de beste nieuweling in de wielerronde van Ochten.

Sportdinsdag, 14 augustus 2012

WK-ploeg gaat voor vier gouden medailles

Franeker | De Friese ploeg die van 26 augustus tot en met 1 september deelneemt aan de wereldkampioenschappen kaatsen in Franeker hoopt vier gouden medailles in de wacht te kunnen slepen. Dat is tenminste de doelstelling van bondscoach Pieter Tienstra, die gisteravond in het het voormalig bondsbureau in Franeker zijn selectie van 22 kaatsers presenteerde. Er doen achttien landen mee en naast het Fries spel wordt er ook de onderdelen muurkaatsen en llargues gespeeld.

Sportdinsdag, 14 augustus 2012

Jong Heerenveen start met zege bij PEC Zwolle

Zwolle | Het belofteteam van sc Heerenveen is gisteravond de competitie begonnen met een 1-2 zege bij PEC Zwolle. De thuisclub kwam nog wel op voorsprong, maar nog voor de pauze draaide Friese club de stand om in hun voordeel. Mark Uth maakte vanaf elf meter 1-1, waarna Luciano Slagveer de winnende treffer scoorde. De competitieopzet is wat veranderd. Er wordt gestart met drie poules van acht clubs en na een halve competitie gaan de eerste vier clubs door naar de eredivisie.

Sportdinsdag, 14 augustus 2012

Van vlammenzee tot Le Mans, Jacky Ickx maakte alles mee

Zeg ‘autosport’ en mensen denken als eerste aan Formule 1. Maar er is een verschil tussen goede F1-coureur en een goede autosportcoureur. De Belg Jacky Ickx werd nooit wereldkampioe in de Formule 1, ‘slechts’ tweemaal tweede in de eindstand van het WK. Maar waarom zijn naam toch een bekende is in de autosportwereld? Omdat hij niet alleen in de F1 bewees een goede coureur te zijn. Nee, de Belg bewees dat ook in allerlei andere grote autosportevenementen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties