Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 14 september 2012.

Cultuurvrijdag, 14 september 2012

Hűnekop rekent op tweeduizend bezoekers bij cd-presentatie

Dokkum | De Friese band De Hűnekop verwacht volgende maand minstens tweeduizend bezoekers op de tweede editie van het Hűnekopfestival. Dat wordt op 20 oktober gehouden in een feesttent aan de Zuiderschans in Dokkum. Centraal op deze avond staat de presentatie van de derde cd van de driemansformatie: Psalms foar de rűchhouwer. De Hűnekop zal nummers van dit nieuwe album spelen, afgewisseld met oude nummers. Zij worden hierbij vergezeld door gastmuzikanten.

Cultuurvrijdag, 14 september 2012

Tatum Dagelet krijgt hoofdrol in nieuwe film Steven de Jong

Leeuwarden | Actrice en presentatrice Tatum Dagelet gaat een hoofdrol spelen in Leve boerenliefde, de nieuwe film van Steven de Jong. Zij speelt in de romantische plattelandskomedie de rol van de Gooise tv-presentatrice Wenda. De opnames voor de film beginnen volgende week. Leve boerenliefde moet in de zomer van 2013 in de bioscopen draaien.

Economievrijdag, 14 september 2012

Acties tegen kortingseis van Albert Heijn-leveranciers

Zaandam | Verschillende bonden voor voedselproducenten voeren vanmiddag actie voor het hoofdkantoor van Albert Heijn. Ze protesteren tegen de kortingeis van 2 procentpunt, die de winkelketen bij hen neerlegde. Ook Friese boeren en tuinders worden getroffen wanneer het supermarktbedrijf vasthoudt aan de plannen.

Hoofdartikelvrijdag, 14 september 2012

Hoe het betrekkelijk snel beter kan gaan

Nu VVD en PvdA hun stemmen hebben binnengehaald komt er ruimte voor een wat meer bezonnen manier van spreken over de economische situatie. Als dat lukt groeien de kansen op wat optimisme over de financiële en economische situatie in Nederland, Europa en de Verenigde Staten. De uitslag van de verkiezingen biedt goede hoop op een stabiel politiek en maatschappelijk klimaat in ons land. En dat is een positieve factor voor het economisch klimaat in nederland.

Regiovrijdag, 14 september 2012

Stapeling van gedonder breekt GroenLinks op

GroenLinks heeft nog maar vier zetels. De partij die in 1990 ontstond uit een fusie tussen CPN, PSP, PPR en EVP, behaalde nog nooit zo’n slecht resultaat. Irona Groeneveld uit Burgum, fractievoorzitter in Provinciale Staten, zoekt een verklaring.

Regiovrijdag, 14 september 2012

Krappere planning voor aanleg Centrale As

Leeuwarden | De planning van de Centrale As tussen Nijega en Dokkum wordt krap vanwege de fouten in de onteigeningsprocedure. Dat laat de provincie weten.

Regiovrijdag, 14 september 2012

Inspectie onder vuur om besluit De Sionsberg

Dokkum | De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een kwalijke rol gespeeld bij het besluit om de klinische verloskunde in het Dokkumer ziekenhuis De Sionsberg te sluiten. Dit stelt Reinoud Bon, onderzoeker en voormalig inspecteur die op last van de gemeenteraad van Dongeradeel de gang van zaken rondom het afstoten van de geboortezorg heeft bekeken. De raad hoopt dat door het rapport de landelijke politiek de minister en de inspectie ter verantwoording roept.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 september 2012

Eigen liedbundel kerkmusicus Dirk Zwart

Houten | In de Opstandingskerk in Houten wordt zaterdag de bundel Gij die ons zingen doet. Nieuwe liederen voor de gemeente gepresenteerd. De 84 liederen zijn gecomponeerd door kerkmusicus Dirk Zwart.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 september 2012

Plaisier: gesprek nodig over toekomst christelijke politiek

Utrecht | Het is tijd voor een open en eerlijke discussie over de toekomst van christelijke politiek in een post-christelijke tijd. Dat schrijft scriba Arjan Plaisier van de Protestantse Kerk in Nederland in zijn Commentaar bij de tijd op de website van de kerk.

Sportvrijdag, 14 september 2012

Tri-Ambla onderscheidt zich vooral via de natuur

Nes | Zwemmen in de Waddenzee, op een mountainbike door de bossen en vervolgens hardlopen in de duinen en op het strand. De elfde editie van Tri-Ambla vindt morgen plaats en kent meer deelnemers dan ooit. Het triatlonevenement op Ameland wil zich blijven onderscheiden van een normale wegwedstrijd.

Sportvrijdag, 14 september 2012

Vrouwen sc Heerenveen gaan met de pet rond

Heerenveen | De speelsters van sc Heerenveen hebben er veel voor over om damesvoetbal in Fryslân levensvatbaar te houden. De club heeft moeite om de begroting van de vrouwentak voor volgens seizoen rond te krijgen en daarom gaan de speelsters letterlijk met de pet rond. Morgenavond, rondom de wedstrijd Heerenveen - ADO, collecteren zij in het Abe Lenstra Stadion voor hun eigen toekomst. Met slechts 1 euro per supporter is damesvoetbal volgend seizoen gegarandeerd.

Sportvrijdag, 14 september 2012

Mid Fryslân na winst tegen SCO als eerste in de punten

Grou | Van de drie Friese korfbalclubs in de hoodklasse A kwam Mid Fryslân gisteravond in de uitgestelde tweede speelronde als eerste in de punten. In de derby tegen het ook nog puntloze SCO (Oldeholtpade), die meer spannend dan fraai was, trok de formatie van de nieuwe trainer Arjan Kreeft op sportpark Meinga in Grou in de slotfase aan het langste eind (12-10). ,,En dat is best een opluchting. De punten zijn in deze fase belangrijker dan mooi spel”, bekende de trainer met een SCO-verleden. ,,Daarom lag er ook wel wat druk op. Ook bij mij.”

Sportvrijdag, 14 september 2012

Bronzen medaille voor Kamminga bij WK in Italië

San Benedetto dell Trotto | Manon Kamminga heeft gisteravond brons gewonnen tijdens de wereldkampioenschappen inlineskaten. De geboren Haulerwijkse, tegenwoordig woonachtig in Heerenveen, pakte in het Italiaanse San Benedetto del Tronto het brons op de puntenkoers over 10 kilometer. Mede dankzij de plak van de Friezin staat de oranje-equipe op drie medailles. Het WK duurt nog tot en met morgen.

Sportvrijdag, 14 september 2012

Friese trainer Rietdijk ontslagen bij Salzburg

Salzburg | Voetbaltrainer Carlo Rietdijk uit Leeuwarden is ontslagen bij Red Bull Salzburg. De Fries werd deze week met liefst 25 andere medewerkers op straat gezet door de clubleiding van de Oostenrijkers. Rietdijk was sinds afgelopen zomer jeugdtrainer in Salzburg. ,,Er zijn Duitsers aan het roer gekomen. Die hebben een andere kijk op voetbal en willen een ander beleid”, stelt hij. Rietdijk was voor zijn Oostenrijkse avontuur jeugdcoördinator van SC Cambuur.

Sportvrijdag, 14 september 2012

Van der Laan terug in basis Cambuur: het wachten is beloond

Leeuwarden | Het duurde voor zijn gevoel een eeuwigheid, maar het is zover: Cambuurverdediger Martijn van der Laan is terug na een slepende blessure. Vier liesbreuken, in eerste instantie niet eens opgemerkt, hadden deze zomer een operatie tot gevolg. Het lange wachten op volledig herstel wordt tien weken later eindelijk beloond: vanavond keert hij als linksback terug in de basis bij de Leeuwarders. ,,Ik ben fit. En dat werd tijd ook, want ik was er op een gegeven moment he-le-maal klaar mee.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties