Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 14 oktober 2010.

Hoofdartikeldonderdag, 14 oktober 2010

Een kleiner kabinet...

Vandaag is het nieuwe kabinet-Rutte begonnen. Slechts twintig bewindspersonen, twaalf ministers en acht staatssecretarissen, moeten de klus klaren. Dat is een ongekend laag aantal. We moeten terug tot aan de tijd van voor de invoering van de functie van staatssecretaris, in 1948, om een kabinet te vinden dat kleiner was. Dat was het kabinet-Beel I (1946-1948), dat zeventien ministers telde.

Regiodonderdag, 14 oktober 2010

Schoolbus voor rit naar tijdelijk gebouw

Franeker/Hitzum - De katholieke basischool De Kabas uit Franeker heeft voor het vervoer van de leerlingen naar een tijdelijk onderkomen in Hitzum een bus aangeschaft via internet. Het eigen schoolgebouw aan de Tuinen in Franeker dateert van 1963 en is aan grondig onderhoud toe. Sinds begin deze maand tot april volgend jaar wordt het verbouwd.

Regiodonderdag, 14 oktober 2010

Culturele Hoofdstad te duur

Leeuwarden - Zes ton voor communicatie en het ontwikkelen van draagvlak voor het project Frysl‚n Culturele Hoofdstad van Europa 2018. De meeste fracties in Provinciale Staten hikken aan tegen die kosten, bleek gisteren bij een commissievergadering.

Regiodonderdag, 14 oktober 2010

Meer zeehonden dan ooit in crŤche en bij Ecomare

Texel/Pieterburen - De ZeehondencrŤche van Lenie ít Hart in Pieterburen en Ecomare op Texel hebben het drukker dan ooit met de zieke dieren die worden binnengebracht. Op dit moment zijn er in de ZeehondencrŤche 105 dieren. Ecomare heeft achttien zeehonden in de bassins. In de afgelopen negen maanden ving Lenie ít Hart al 382 zeehonden op, Ecomare telde er 48.

Regiodonderdag, 14 oktober 2010

Top drie niet reŽel voor Friese scholen

Leeuwarden - De ambitie om met het Friese basisonderwijs in 2014 tot de top drie van Nederland te behoren is te hoog. Dat doel van Gedeputeerde Staten vinden althans veel Statenfracties niet reŽel. Ook zijn ze nog niet overtuigd van het effect van Boppeslach.

Geloof & Kerkdonderdag, 14 oktober 2010

Fedde de Vries krijgt zondag jubileumdienst cadeau

W‚ltersw‚ld - Op zijn zevende nam Fedde de Vries (59) zijn eerste orgellessen. Het leidde er toe dat hij de vaste organist werd van de Gereformeerde Kerk van Driezum-W‚ltersw‚ld.

Geloof & Kerkdonderdag, 14 oktober 2010

Refo500 vraagt jongeren stellingen te twitteren

Gouda - Het jeugdprogramma van Refo500 roept jongeren op om via Twitter prikkelende vragen aan de kerk te stellen. Net als Luthers stellingen moeten ze gaan over dingen die ze in de kerk aan de kaak willen stellen of bespreekbaar willen maken.

Geloof & Kerkdonderdag, 14 oktober 2010

De kracht van de gospelband: eigen werk

Kollumerzwaag - Voor de achttiende keer wordt zaterdag het Gospelfield festival gehouden in Kollumerzwaag. Organisator Hielke Medenblik verwacht zoín 150 mensen. De animo voor gospelkoren en -groepen is wat teruggelopen, merkt hij. Reden: steeds meer kerken hebben hun eigen praiseband.

Sportdonderdag, 14 oktober 2010

Bletterman vol ambitie: ik wil beter dan Epke worden

Van opluchting was maandagavond niet echt sprake. Natuurlijk was Michel Bletterman blij dat hij definitief bij de WK-selectie zit, die zich volgende week in Rotterdam mag presenteren voor eigen publiek. Het doel is een plek bij de beste 24 landen van de wereld en kwalificatie voor de WK van 2011. Maar twijfels dat hij zou afvallen had de achttienjarige Leeuwarder niet. Toch viel hij onlangs nog tegen bij een oefeninterland tegen BelgiŽ. ,,Ik was niet scherp daar. Maar ik was al een keer geselecteerd. Ik heb vorige week tijdens het trainingskamp in Den Bosch laten zien dat ik het kan. Hoe? Door gewoon mijn best te doen.Ē

Sportdonderdag, 14 oktober 2010

VC Sneek breekt met trainer Derk de Saegher

Sneek - Het bestuur van volleybalclub VC Sneek heeft gisteravond de samenwerking met Derk de Saegher, trainer/coach van het eerste damesteam, beŽindigd. Een principieel verschil van inzicht over het faciliteren en organiseren van topvolleybal in Sneek ligt aan de basis van dit besluit. Dat heeft het bestuur gisteren kenbaar gemaakt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties