Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 14 oktober 2013.

Economiemaandag, 14 oktober 2013

Friese bedrijven vragen om oog voor ‘eigen’ mkb

Leeuwarden | Maak het in aanbestedingsprocedures niet onnodig moeilijk voor Friese bedrijven om opdrachten te verwerven. Dat schrijft Stichting Duurzame Techniek Fryslân (DuTeF) in een open brief aan Gedeputeerde en Provinciale Staten van Fryslân en zes Friese gemeenten.

Hoofdartikelmaandag, 14 oktober 2013

Akkoord helpt kabinet niet echt verder

Het is nog geen normaal kabinet, dat van Rutte en Samsom, maar het lijkt er op dat het in ieder geval verder kan regeren. Het akkoord met D66, ChristenUnie en SGP heeft Rutte en Samsom gered van een schaamtevolle aftocht. Daar hebben VVD en PvdA veel voor moeten weg geven: de drie partijen hebben in zekere zin kunnen krijgen wat ze wilden hebben. ChristenUnie en SGP kunnen hun achterban wijzen op hun jachttrofeeën op het onderwerp gezin en D66 kan zeshonderd miljoen extra voor onderwijs laten zien.

Regiomaandag, 14 oktober 2013

Leerkrachten in de schoolbanken

Leeuwarden | Als basisschoolleraren zelf innovatieve ideeën bedenken en uitvoeren, worden die veel gemakkelijker uitgevoerd dan wanneer ze van bovenaf worden opgelegd. Dat is één van de centrale gedachten achter het nieuwe opleidingsnetwerk Onderwijs 21, waarvoor gedeputeerde Jannewietske de Vries vanmiddag de aftrap geeft op obs Trianova aan de Kingmastate in Leeuwarden.

Regiomaandag, 14 oktober 2013

Studenten, designers en marketeers brainstormen voor het goede doel

Negen organisaties lieten creatievelingen meedenken over de oplossing van hun probleem. Voor een zacht prijsje konden ze zaterdag bij Serious Innovation een oplossing kopen.

Geloof & Kerkmaandag, 14 oktober 2013

Heidelbergse catechismus relevant voor geestelijke vorming

De 450 jaar oude Heidelbergse Catechismus is niet achterhaald en kan in de huidige cultuur een middel zijn voor geestelijke vorming. Dat stelde prof. dr. Kees van der Kooi zaterdagmiddag in Franeker.

Sportmaandag, 14 oktober 2013

Afonso Alves

Op FOX Sports kregen we zaterdagmiddag antwoord op de vraag: hoe gaat het toch met Afonso Alves? En ik kan u zeggen: het gaat goed met Afonso Alves. Sterker nog: als moeder en zoon geen al te grote bezwaren hebben is hij zelfs genegen terug te keren naar Nederland. Heerenveen? Ach, waarom niet.

Sportmaandag, 14 oktober 2013

Bijker van bankzitter tot Jong Oranje-klant

Vorig seizoen was hij rond deze tijd nog niet eens een vaste waarde bij SC Cambuur. Maar wat goed is, komt snel. Zeker in het betaalde voetbal. Want zie daar, het is een jaar later en Lucas Bijker (20) is niet alleen de vaste linksback van de Leeuwarder eredivisionist, maar ook een speler van Jong Oranje. De verdediger kreeg dat afgelopen weekeinde te horen.

Sportmaandag, 14 oktober 2013

Kluivert pure doelpuntenmaker, Van Persie de completere speler

Met zijn drie doelpunten tegen Hongarije vrijdagavond werd Robin van Persie met 41 treffers topscorer aller tijden in het Nederlands elftal. Hij passeerde daarmee assistent-bondscoach Patrick Kluivert, die exact tien jaar eerder zijn veertigste en laatste treffer voor Oranje maakte. Kluivert en Van Persie zijn twee totaal verschillende type spitsen. De vraag aan drie spitsen uit heden en verleden: wie is de betere?

Sportmaandag, 14 oktober 2013

Kramer en Oenema tonen goede vorm

Deventer/Inzell | Zowel bij testwedstrijden op de schaatsbaan van Inzell als bij de strijd om de IJsselcup in Deventer hebben diverse Friese topschaatsers laten zien al vroeg in het seizoen in de juiste vorm te verkeren. Sven Kramer reed zaterdag in Inzell een uitstekende tijd op de 5000 meter. De Friese favoriet voor goud op de Olympische Spelen in Sotsji noteerde 6.15,38. Hij reed maar twee rondjes 30 laag en verder allemaal 29’ers, met een lichte versnelling aan het eind. In Deventer was Thijsje Oenema op dreef. De sprinter uit Joure heerste op de beide 500 meters.

Sportmaandag, 14 oktober 2013

LDODK duikt met een goed gevoel de Korfbal League in

Oldeholtpade | Met guur herfstweer werd dit weekeinde een welgekozen streep onder de eerste helft van de veldcompetitie korfbal getrokken. Adieu regen, gegroet harde wind, tot weerziens in eind maart. Maak plaats voor het echte korfbal; het spel dat in de zaal wordt gespeeld.

Sportmaandag, 14 oktober 2013

Kwetsbaar Aris veert veel te laat op tegen Rotterdam

Leeuwarden | Fijne opwarmers hadden het kunnen zijn voor Aris Leeuwarden: de eerste twee thuisduels tegen Amsterdam en Rotterdam. Maar waar Aris vorige week inderdaad afrekende met de mindere broeder uit de hoofdstad, sneed de ploeg van coach Ed Molthoff zich tegen Rotterdam drie kwarten lang in de vingers. Daardoor werd een ijzersterke laatste periode slechts een doekje voor het bloeden (97-98).

Sportmaandag, 14 oktober 2013

Flyers raakt niet in de war van een tegenslag

IJshockeyclub UNIS Flyers draait er niet omheen: voor het eerst in drie decennia moet de landstitel weer eens naar Heerenveen. Maar wie succes wil, moet ook met tegenslag om kunnen gaan. Zoals de nederlaag tegen Herentals zaterdag.

Sportmaandag, 14 oktober 2013

Winst voor VC Sneek met een bijsmaakje

Arnhem | De volleybalsters van VC Sneek zijn zaterdag het volleybalseizoen in Arnhem begonnen met een overwinning. Maar het was wel een zege met een bijsmaakje voor de ploeg van trainster Petra Groenland, die het in de DELA eredivisie debuterende Talent Team Papendal pas na een vijfsetter onder de duim kreeg. Het werd na een 2-1 achterstand in sets uiteindelijk 2-3 (17-25, 25-19, 25-21, 17-25 en 11-15) in het voordeel van de Sneker vrouwen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties