Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 15 januari 2003.

Agendawoensdag, 15 januari 2003

Klassiek

De cultuur agenda van 16 t/m 22 januari

Bijschriftwoensdag, 15 januari 2003

Vergeven

Misschien hebt u dat ook wel eens in een discussie: het gevoel dat er maar omheen gedraaid wordt.

Cultuurwoensdag, 15 januari 2003

Daniëlle Buizer wint Harten Aas Cultuurprijs

Groningen – Celliste Daniëlle Buizer uit Sint Annaparochie heeft de Harten Aas Cultuurprijs voor klassieke muziek gewonnen. De prijs, een beeldje en een masterclass, werd maandag uitgereikt in het Holland Casino te Groningen.

Cultuurwoensdag, 15 januari 2003

Folkband Ré M’oly houdt het voor gezien

Ré M’oly houdt het voor gezien. De folkgroep is na tien jaar een beetje uitgeblust. Ze stoppen echter niet zonder een (rem)oliespoor achter te laten. Met een dubbel-cd en een optreden woensdagavond in het Leeuwarder Theater Romein neemt het viertal afscheid.

Cultuurwoensdag, 15 januari 2003

Galili Dance maakt dansfilm voor BBC

Groningen - Galili Dance, het dansgezelschap van Noord-Nederland maakt in opdracht van de Britse omroep BBC een korte dansfilm. Dat heeft het gezelschap dinsdag laten weten.

Cultuurwoensdag, 15 januari 2003

Grote belangstelling voor negende editie Lytske Aaipop

Nijlan – De Stifting Aaipop heeft dit jaar acht aanmeldingen gekregen van bands en artiesten die willen optreden tijdens Lytske Aaipop. Dat heeft de stichting dinsdag laten weten.

Cultuurwoensdag, 15 januari 2003

Al 10.000 bezoekers Friese Kameleonfilm

Groningen – De Friestalige Kameleonfilm De Kameleon sjocht yn it waar van studentenvereniging Bernlef in Groningen krijgt donderdag haar tienduizendste bezoeker. Dat heeft Marcel Westerhof van Bernlef dinsdag laten weten.

Economiewoensdag, 15 januari 2003

Philips blijft chronisch zieke elektronicareus

Soms lijkt de vraag terecht of er nog kansen zijn voor Philips Electronics. Sinds het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw zijn hardhandige heelmeesters druk bezig het zieke wereldconcern zijn gezondheid te hergeven.

Economiewoensdag, 15 januari 2003

Landbouwgrond daalde vorig jaar

Burgum – Landelijk daalde de gemiddelde prijs van agrarische grond in 2002 met 2,5 procent. In 2001 bracht een hectare nog 34.600 euro op, vorig jaar was dat slechts 33.724 euro.

Expowoensdag, 15 januari 2003

Een overzicht van komende en lopende exposities

Hoofdartikelwoensdag, 15 januari 2003

Asielzoekers, verontwaardiging…

Zestig asielzoekers moeten zo snel mogelijk van Ameland af. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), verantwoordelijk voor de opvang van vluchtelingen in Nederland, sluit de centra voor aanvullende opvang op de eilanden.

Regiowoensdag, 15 januari 2003

Bekende Friezen verklappen hun stem

Wat gaat u stemmen en waarom, steunt u de lijsttrekker of een bijzondere kandidaat, is het altijd hetzelfde of nu eens iets anders – of zweeft u nog? En wat drijft uw hand in het stemhokje: uw persoonlijke overtuiging of het zakelijk belang van uw branche? Een week voor de verkiezingen stelt het Friesch Dagblad aan diverse Friezen een reeks nieuwsgierige vragen over wat velen als een privé-geheimpje beschouwen: hun stemgedrag.

Regiowoensdag, 15 januari 2003

Puzzelen met lokalen in Dokkum

Dokkum – Het nieuwe gebouw van het christelijk opleidingscentrum de Friese Poort in Dokkum is nog niet eens officieel geopend, maar het is nu al sjoemelen met de ruimte.

Regiowoensdag, 15 januari 2003

Koolmeesjes op de voet gevolgd

Lauwersoog – Wanneer verplaatsen koolmeesjes (blokfinken) zich, en waar gaan ze eigenlijk precies naartoe? Zijn vooral de vrouwtjes reislustig, of kunnen de mannetjes er ook wat van? En rusten ze onderweg of vliegen ze in één ruk door?

Regiowoensdag, 15 januari 2003

Scepsis over mkz-vergoeding

Dokkum - Gedupeerden van de mkz-crisis zijn bijzonder sceptisch over het schadefonds dat voor hen is ingesteld. Veel ondernemers zijn bang geen cent te ontvangen. De gedupeerden vinden het bovendien oneerlijk dat een groot deel van de geleden schade niet wordt vergoed.

Regiowoensdag, 15 januari 2003

Provincie kiest voor gemaal bij Harlingen

Leeuwarden – Bij Harlingen wordt een zeegemaal gebouwd. Desondanks moet er in het midden van Fryslân ,,enkele duizenden hectares’’ natuur- en mogelijk ook landbouwgrond bestemd worden voor het tijdelijk opvangen van water tijdens extreme regenval. Dat hebben Gedeputeerde Staten gisteren besloten.

Regiowoensdag, 15 januari 2003

Brouwer aan roer Heerenveen

Heerenveen - Pieter Brouwer is de nieuwe schipper van het Heerenveense skûtsje de Gerben van Manen. Brouwer neemt pas in 2004 het helmhout over.

Regiowoensdag, 15 januari 2003

Geen geld voor folder Oranjeroute

,,Een blamage en een beetje dom, om maar met prinses Máxima tespreken’’, zegt Bearn Bilker, voorzitter van de Stichting Nassau en Friesland.

Regiowoensdag, 15 januari 2003

Een statement maken voor asielzoekers

Utrecht – Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht zit vol met medewerkers en vrijwilligers van VluchtelingenWerk. Zo’n tweeduizend mannen en vrouwen sterk zijn ze naar de Domstad gekomen om de noodklok te luiden voor het lot van asielzoekers in Nederland.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 januari 2003

Friese kerken open bij oorlog in Irak

Leeuwarden - Op de dag dat er oorlog in Irak uitbreekt, moeten Friese kerken hun gebouwen openstellen. Die oproep doet de Raad van Kerken in Friesland.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 januari 2003

‘Rol religie belangrijk in laatste levensfase’

Leeuwarden - De zelfstandige hospices (sterfhuizen) in Nederland krijgen nog geen vergoeding voor de verblijfkosten van patiënten.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 januari 2003

Kerken nemen initiatief voor een hospice in Drachten

Drachten – Er zijn vergevorderde plannen voor de realisatie van een hospice in Drachten. Dat zegt ds Marcus Klomp uit Nij Beets.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 januari 2003

‘Vrijgemaakten verspillen geld bij fondswerving’

Franeker - De Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) verspillen jaarlijks tienduizenden euro’s door de inefficiënte methode van fondswerving voor nieuwe gebouwen, die onder hen is ingeburgerd.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 januari 2003

Bisdom Groningen heft dekenaten op

Leeuwarden - Het Bisdom Groningen heft de vijf dekenaten in het noordelijke bisdom op.

Sportwoensdag, 15 januari 2003

Sibon doorstaat medische keuring

Heerenveen – Gerald Sibon heeft dinsdag de medische keuring bij Sportclub Heerenveen met goed gevolg afgelegd.

Sportwoensdag, 15 januari 2003

Heerenveen oefent tegen VVV

Belek – De selectie van SC Heerenveen en zijn gevolg is dinsdag veilig neergestreken in het Turkse Belek voor een achtdaagse trainingskamp.

Weerwoensdag, 15 januari 2003

Veel wind

Vanmiddag is er bewolking en kan er af en toe enige regen vallen. Er staat veel wind, aan de kust steekt een harde zuidwestenwind op. Morgen is er meer ruimte voor de zon, maar kan er ook nog een beetje regen vallen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties