Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 15 januari 2011.

Cultuurzaterdag, 15 januari 2011

Keihard werken om mensen te raken met muziek

Hij was pas laat geïnteresseerd in klassieke muziek, maar blijkt inmiddels een waar pianotalent. Robert Poortinga (20) uit Damwâld vertrekt woensdag naar New York om te gaan studeren aan het conservatorium van Long Island.

Cultuurzaterdag, 15 januari 2011

Drie extra voorstellingen van ‘Tetman State’

Leeuwarden - Omdat de zeven voorstellingen van Tetman State van theatergroep BUOG al grotendeels zijn uitverkocht, komen er drie extra voorstellingen. Dat heeft Pieter Stellingwerf van BUOG bekendgemaakt. De extra voorstellingen zijn op 18, 19 en 20 februari.

Cultuurzaterdag, 15 januari 2011

Dansvoorstelling in De Lawei Drachten geannuleerd

Drachten - De voorstelling Bullet proof mama van Dansgroep Amsterdam die dinsdag zou plaatsvinden in De Lawei in Drachten is geannuleerd. Dat heeft een woordvoerster van de schouwburg gisteren gemeld. De voorstelling van choreograaf Itzik Galili gaat niet door ,,vanwege ziekte van enkele dansers”.

Cultuurzaterdag, 15 januari 2011

Leeuwarder kunst naar Los Angeles

Leeuwarden - Werk van de Leeuwarder kunstenaar Gerard Boersma is opnieuw te zien op de LA Art Show, een internationale kunstbeurs in Los Angeles. Het is voor de derde keer op rij dat Amstel Gallery in Amsterdam, de vaste galerie van Boersma, de hyperrealistische kunst van de Fries heeft voorgedragen voor de beurs.

Cultuurzaterdag, 15 januari 2011

Armando te gast op derde CultuurCafé

Leeuwarden - Kunstenaar Armando is zondag 30 januari de hoofdgast tijdens het derde CultuurCafé in stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Hij spreekt hier ter ere van zijn tentoonstelling in Keramiekmuseum Princessehof, zo heeft het museum gisteren bekendgemaakt.

Economiezaterdag, 15 januari 2011

Brommobiel niet toelaten op 80 km-weg

Leeuwarden - Brommobielen horen niet thuis op een 80 km-weg. Het snelheidsverschil met het andere verkeer is te groot. Provincie en gemeenten moeten bij grote, drukke wegen een alternatief bieden voor het groeiend aantal brommobielen. Dat bepleit Veilig Verkeer Nederland district Fryslân.

Hoofdartikelzaterdag, 15 januari 2011

Kentekenregistratie...

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil alle kentekengegevens die de politie met camera’s automatisch vastlegt vier weken bewaren om misdrijven op te sporen en voortvluchtige verdachten en veroordeelden aan te houden. Een wetsvoorstel daartoe is voor advies naar verschillende instanties is gestuurd, zoals het Openbaar Ministerie en de Raad voor de rechtspraak. De maatregel vloeit voort uit het regeerakkoord. Daarin staat dat het vastleggen van kentekens de politie helpt om efficiënt en doelgericht te werken bij de uitvoering van haar taken.

Regiozaterdag, 15 januari 2011

‘Ouders zijn te huiverig voor het internet’

Leeuwarden - Friese ouders zijn te huiverig als het gaat om internet. Het wordt tijd dat ze zich erin gaan verdiepen, want hun kinderen hebben grenzen nodig waar het gaat om hun doen en laten op chatsites en sociale netwerken, stelt onderzoeker Joyce Kerstens. Ook op het gebied van seks.

Regiozaterdag, 15 januari 2011

PVV: vóór Sytse en Maaike en tegen Job

Sint Nicolaasga - De PVV presenteerde gistermiddag in Sint Nicolaasga het verkiezingsprogramma voor Provinciale Staten.

Regiozaterdag, 15 januari 2011

Cultuur in Sneek gaat fuseren

Sneek - Er komt één organisatie die vorm gaat geven aan het Cultureel Kwartier in Sneek. Deze organisatie ontstaat door de bestuurlijke samenvoeging van drie instellingen: Centrum voor de Kunsten, Poppodium Bolwerk en Theater Sneek.

Regiozaterdag, 15 januari 2011

‘Hipperhapke’ wint het van ‘Griene Pier’ als mooi woord

Leeuwarden - ‘Hipperhapke’ (insecten-snack) is gekozen tot mooiste nieuwste Friese woord van 2010. Tweede werd ‘Griene Pier’ (klimaatridder) en derde ‘oppoaie’ (pimpen). Gisteren vond in Fries Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar de uitreiking van het winnende Friese woord plaats.

Sportzaterdag, 15 januari 2011

Zege maskeert zwak spel Cambuur

Leeuwarden - Het ging deze week bij Cambuur over een directeur die vertrok en een linksback die er als een dief in de nacht vandoor ging. Gisteren moest het met de competitiehervatting tegen FC Dordrecht weer over voetbal gaan. En dat ging het, al was het spel niet zo goed als de uitslag deed vermoeden.

Sportzaterdag, 15 januari 2011

Knegt niet helemaal blij met zilver op 1500 meter

Heerenveen - Sjinkie Knegt is gisteren het Europees kampioenschap shorttrack in een mager bezet Thialf begonnen met zilver op de 1500 meter. De schaatser uit Bantega verwierf daarmee een goede uitgangspositie voor de rest van het toernooi. Helemaal tevreden was de Fries kort na afloop niet met zijn prestatie. ,,Het is een goed begin van het toernooi, maar er zat meer in, ik had zóveel snelheid. Ik had buitenom moeten gaan.”

Sportzaterdag, 15 januari 2011

Vuurdoop Meindertsma in topklasse

Leeuwarden - De uitwedstrijd van Harkemase Boys bij koploper IJsselmeervogels betekent de vuurdoop voor interim-trainer Peter Meindertsma. De opvolger van Henk de Jong, die sinds 1 januari volledig in dienst is van eerstedivisionist Cambuur, debuteert vanmiddag in Spakenburg/Bunschoten als hoofdtrainer in de zaterdagtopklasse. De Heerenvener had zich een ‘eenvoudiger’ opgave kunnen bedenken, maar loopt er beslist niet voor weg. ,,Dat weet je pas achteraf, maar de ploeg is er klaar voor. Absoluut.”

Sportzaterdag, 15 januari 2011

Fellinga weer opgeroepen voor Haïti

Leeuwarden Lesley Fellinga is door de Haïtinaanse bondscoach Edson Tavares opnieuw opgeroepen voor het nationale elftal. De verdediger van Harkemase Boys, die dertien keer voor het nationale team uitkwam, is geselecteerd voor het oefenduel dat Haïti op 9 februari speelt in en tegen El Salvador. In november vorig jaar had Fellinga vanwege een misverstand geen uitnodiging gekregen. Bondscoach Tavares leefde in de veronderstelling dat de verdediger geblesseerd was. Omdat dat niet zo was kreeg hij de toezegging, dat hij bij de eerstvolgende gelegenheid wel zou worden opgeroepen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties