Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 15 januari 2015.

Hoofdartikeldonderdag, 15 januari 2015

Oppositie straks in regeringsrol?

Komend weekeinde houdt de PvdA een ledencongres. Het is een druk programma met allerlei belangrijke onderwerpen. Een daarvan is de aftrap van de campagne voor de provinciale verkiezingen, in maart. De PvdA heeft er alle belang bij dat die verkiezingen goed verlopen. Anders wordt de interne druk op partijleider Samsom nog groter dan die al is. En de druk op de coalitie wordt dan gevaarlijk groot. De leiders van de regeringspartijen, Rutte en Samsom, hebben al aangegeven dat ze ongeacht de uitslag door willen met de coalitie. Dat standpunt is voorspelbaar; geen van beide partijen heeft er belang bij om te zeggen dat ze het bijltje erbij willen neerleggen als de coalitiepartijen zwaar verliezen.

Regiodonderdag, 15 januari 2015

Gehandicapten kunnen verder met veilig daten

Leeuwarden - MEE Dating, een datingbureau voor mensen met een licht verstandelijke beperking of een vorm van autisme, gaat zelfstandig verder onder een nieuwe naam: UniekDating. Het datingbureau hoorde tot januari bij stichting MEE, die mensen met een beperking op allerlei gebied ondersteunt. Toen de stichting met het datingbureau wilde stoppen - relatiebemiddeling valt niet meer onder de zorgfinanciering sinds de gemeenten er verantwoordelijk voor zijn - besloten Marike Hoekstra en Marieke de Groot samen het bureau voort te zetten. Leden betalen voortaan een eenmalig inschrijfbedrag van 39,95 en er zijn abonnementen ingevoerd: 12,95 per maand bij een jaarabonnement. Het intakegesprek kost vijftien euro.

Regiodonderdag, 15 januari 2015

'Charlie Hebdo' is zeer schaars in Fryslân

Leeuwarden - Vijf miljoen exemplaren zijn er gedrukt van de speciale editie van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo, maar in Nederland zal het collectorsitem vandaag nauwelijks te krijgen zijn, laat staan in Fryslân. Betapress NV, in Nederland verspreider van het Franse weekblad, heeft slechts vijfhonderd exemplaren gekregen. Waar die te krijgen zijn, kan volgens woordvoerster Anita Boeser om privacy-redenen niet worden bekendgemaakt. ,,De verdeling gaat volgens een bepaalde wiskundige formule."

Regiodonderdag, 15 januari 2015

Aaisykjen van de baan, BFVW zint op list

Leeuwarden - De kans dat er dit jaar kievitseieren geraapt mogen worden in Fryslân is uitermate klein na een uitspraak van de Raad van State gisteren. Volgens de hoogste bestuursrechtbank heeft de provincie Fryslân de Bond Friese Vogelwachten (BFVW) ten onrechte een ontheffing verleend voor het aaisykjen. De provincie heeft volgens de rechters niet voldoende onderzocht hoe het met de kievitsstand is gesteld. De BFVW zint op een list en wil die zijn leden zaterdag voorleggen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties