Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 15 februari 2005.

Bijschriftdinsdag, 15 februari 2005

Onze Vader

Mijn vader was timmerman. In Brabant zouden ze zeggen: ons vader was timmerman.

Cultuurdinsdag, 15 februari 2005

‘Meet the Fockers’ flauw en voorspelbaar

Meet the parents (2000), die vorige week nog op de televisie vertoond werd, was al niet een echt leuke film, of het moet de rol van Robert de Niro zijn, die als onverstoorbare schoonvader van Ben Stiller een aantal zeer geslaagde momenten heeft. Maar de film was commercieel een succes en dan weet je dat je op meer moet rekenen.

Cultuurdinsdag, 15 februari 2005

Bimhuis heeft nieuwe plek

In Amsterdam wordt zaterdag het nieuwe Bimhuis geopend, dé jazztempel van Nederland waar muzikanten uit binnen- en buitenland optreden.

Dossierdinsdag, 15 februari 2005

Van amateurisme naar professionaliteit


Dossierdinsdag, 15 februari 2005

Autobiografische schets over een (tennis)leven


Dossierdinsdag, 15 februari 2005

Newcastle United: op papier ‘topclub’, in de praktijk ‘tobclub’


Economiedinsdag, 15 februari 2005

Balkenende: we moeten meer werken

Den Haag – Nederlanders moeten meer, langer en slimmer werken, om de huidige welvaart te behouden. Nederlanders werken gemiddeld per jaar zeven weken korter dan gemiddeld in de EU. Het productiewerk verdwijnt naar lagelonenlanden en Nederland moet ervoor waken dat niet ook het ‘intelligente’ werk daarheen verhuist.

Hoofdartikeldinsdag, 15 februari 2005

Meesters, juffen…

Het ‘nieuws’ over de pabo’s die geen goede meesters en juffen afleveren, blijft naijlen. Er wordt over gesproken, niet alleen door onderwijsgevenden, maar ook door ouders. Bij de laatsten is er soms herkenning: de kinderen komen thuis met het schoolblad waarin mededelingen en verhaaltjes staan van onderwijsgevenden met koeien van spelfouten en op ouderavonden bekruipt menig ouder een verontrustend gevoel over de kennis van meester of juf.

Regiodinsdag, 15 februari 2005

Krijgt Akkrum rand- of rondweg?

Akkrum – Wat is de beste oplossing om het autoverkeer in Akkrum terug te dringen? Een weg strak langs de zuidkant van het dorp (een randweg) of een rondweg op flinke afstand van het dorp? En moet het dorp een ‘brede school’ – een schoolgebouw met meer functies - krijgen aan de oostkant van het dorp, aan de Boarnsterdyk of juist aan de zuidwestkant, langs de Ulbe Twijnstrawei? Op deze vragen moet de gemeenteraad van Boarnsterhim vanavond een antwoord geven. De gemeente verwacht veel publiek, want ‘rond of rand, oost of west’, de kern van het toekomstplan Akkrum op Koers , houdt het dorp al een tijd in beroering.

Regiodinsdag, 15 februari 2005

Traag energiebedrijf beboet

Leeuwarden - Energiebedrijven moeten klanten die verhuizen binnen acht weken een eindafrekening voor het oude adres toesturen. Doen ze dat niet, dan kunnen ze vanaf volgende week een boete krijgen van de Dienst uitvoering en toezicht Energie (DTe). Dat is gisteren bekendgemaakt.

Regiodinsdag, 15 februari 2005

Wie getrouwd is, krijgt geen thuiszorg meer

Beetsterzwaag – Annemiek Jansen (33) uit Beetsterzwaag klinkt boos. In de afgelopen jaren verliep het gezinsleven van de osteoporosepatiënt redelijk soepel dankzij een thuishulp die 25 uur per week bijspringt. Vanaf 15 maart moet ze het zonder stellen. Nieuwe regels voor indicatiestelling bepalen dat de gezonde partner van een patient het huishouden draaiende moet houden. ,,Maar mijn man werkt al veertig tot vijftig uur in de week.’’

Regiodinsdag, 15 februari 2005

Friese huizen veel hoger getaxeerd

Leeuwarden - De huizen in Fryslân zijn voor de gemeentelijke aanslag onroerendzaakbelasting (ozb) gemiddeld 56 procent hoger getaxeerd dan in de vorige waarderingsronde. De waardestijging in deze provincie ligt daarmee boven het landelijk gemiddelde van 50 procent. Huiseigenaren merken de stijging niet alleen in de gemeentelijke belastingaanslag, maar ook in de waterschapslasten en het huurwaardeforfait.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 februari 2005

Edda en Thora op Hydepark

Doorn - Vanaf dinsdag tot en met donderdag gaan vijftien theologen in Centrum Hydepark in Doorn vele uren besteden aan het samen lezen en bespreken van Miskottes Edda en Thora , het werk dat mede door het boek Zwijgen bij volle maan van Henk Vreekamp weer volop in de belangstelling staat. Wat is het belang ervan dat predikanten zich in een studieweek bezinnen op een heidens geschrift?

Geloof & Kerkdinsdag, 15 februari 2005

Protestbrief naar synode over predikantstraktement

Leeuwarden – Het Confessioneel Gereformeerd Beraad (CGB), het Evangelisch Werkverband (EW), de Gereformeerde Bond (GB) en de Confessionele Vereniging (CV) hebben ,,onoverkomelijke moeite’’ met de nieuwe regeling voor de predikantstraktementen binnen de Protestantse Kerk in Nederland.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 februari 2005

Terug naar de wortels van Sint Piter

Grou – Nergens in Nederland is zo’n sterke Sint-Pitertradite als in Grou. Maar hoeveel mensen weten nog de link te leggen met de heilige apostel Petrus? Het is veelal onbekend - zelfs voor kerkelijken. Daarom houdt de Sint Piter-kerkgemeen-schap zaterdag en zondag een groots Sint Piter Weekeinde met onder meer een symposium, muziekavond en expositie.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 februari 2005

Nieuwe gemeente van ‘Noordwijk’ bij vGKN

Leeuwarden – Een nieuw te vormen Gereformeerde Kerk van Noordwijk voert besprekingen met de voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland (vGKN) over toetreding tot het kerkverband. Dat zegt ds A. van Harten-Tip, ambtelijk-secretaris van de vGKN.

Sportdinsdag, 15 februari 2005

Beloften Heerenveen langs PSV

Heerenveen – Het beloftenteam van Sportclub Heerenveen heeft gisteravond op Skoatterwâld met 2-1 gewonnen van PSV. Viktor Sikora zette de thuisploeg na een kwartier op een 1-0 voorsprong, waarna Patrick Hoep een uur later de marge verdubbelde. Kort daarop bepaalde PSV’er Remco van der Schaaf de eindstand op 2-1.

Sportdinsdag, 15 februari 2005

Cambuur wil wel door met Schulting

Leeuwarden – Volgens Cambuur voorzitter Wytze Adema is het nog lang niet zeker dat de huidige trainer Jan Schulting aan het einde van het seizoen vertrekt. ,,Het bestuur heeft de intentie om met hem door te gaan als assistent, maar de nieuwe hoofdtrainer bepaalt'’, aldus Adema.

Sportdinsdag, 15 februari 2005

Schuiteman wil niet op Cambuur wachten

Leeuwarden - Bernard Schuiteman (31) gaat voor komend seizoen op zoek naar een nieuwe club. Het contract van de Cambuur-verdediger loopt af en hij heeft van de Leeuwarder clubleiding niet de gewenste duidelijkheid gekregen over zijn toekomst. Cambuur wil met contractbesprekingen wachten tot de derde periode is afgelopen. Dat duurt de speler te lang.

Weerdinsdag, 15 februari 2005

Vrij koud

We hebben vandaag veel bewolking en af en toe wat (natte) sneeuw of motregen. De temperaturen liggen rond 2 à 3 graden, bij een matige tot krachtige noordelijke wind. Vannacht zo’n drie graden. Morgen is het vrij koud.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties