Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 15 februari 2012.

Hoofdartikelwoensdag, 15 februari 2012

Traangas scheidt de elite van het boze volk

Traangaswolken dreven het Griekse parlementsgebouw binnen waar de parlementariërs vergaderden over een rigoreus bezuinigingspakket dat een Grieks bankroet moet afwenden. Terwijl op straat de politie in een veldslag was verwikkeld met betogers, tientallen gebouwen in brand werden gestoken en winkels geplunderd, stemde het parlement in met de bezuinigingen die de weg moeten vrijmaken naar nieuwe leningen van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds.

Regiowoensdag, 15 februari 2012

Dit was de mooiste Elfstedentocht die niet is doorgegaan

Wiebe Wieling is sinds vorige week plotseling een bekende Nederlander. Een week na dé persconferentie blikt hij terug. ,,Het knaagt echt niet dat we hem niet hebben laten doorgaan.”

Regiowoensdag, 15 februari 2012

Nij Beetse wil toch psychisch onderzoek

Nij Beets | De 27-jarige vrouw uit Nij Beets die is veroordeeld voor het ombrengen van vier van haar pasgeboren baby’s zal toch meewerken aan psychologisch onderzoek. Dat maakte haar advocaat Barbara Klunder gisteren bekend. ,,Vanaf heden zal ze haar volledige medewerking verlenen aan nader persoonlijk onderzoek”, aldus de raadsvrouw.

Regiowoensdag, 15 februari 2012

Vogels willen een stevig nestkastje, uit de zon

Stiens | Nu het broedseizoen eraan komt, zoeken vogels een plekje om te broeden. Omdat natuurlijke huisvesting - zoals in heggen of gaten en kieren in huizen - steeds lastiger te vinden is voor vogels, kunnen vogelhuisjes uitkomst bieden. Maar dan moet dat alternatieve huisje wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze week is er tijdens de nationale week van de nestkast extra aandacht voor de vogelhuisjes.

Regiowoensdag, 15 februari 2012

Noordoostpolder omarmt nijvere Polen

Emmeloord | Goedkope arbeiders uit Midden- en Oost-Europa zijn door de PVV in een negatief daglicht gesteld door de oprichting van een klachtenmeldpunt. Maar er zijn ook andere initiatieven. Zo viert de gemeente Noordoostpolder dit jaar het vijftigjarig bestaan en zeventig jaar drooglegging. De Poolse seizoensarbeiders worden daarbij niet vergeten, vertelt burgemeester Aucke van der Werff (CDA).

Geloof & Kerkwoensdag, 15 februari 2012

700.000 euro voor onderzoek naar brieven van Paulus

Nijmegen | De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 700.000 euro beschikbaar gesteld voor een onderzoek naar de brieven van de apostel Paulus. Dat is dinsdag bekendgemaakt.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 februari 2012

Onderzoek naar Paulus kan kloof rede en geloof verkleinen

Het gemeenschappelijke onderzoek naar de brieven van de apostel Paulus door de Rijksuniversiteit Groningen en de Radboud Universiteit in Nijmegen is uniek, aldus de onderzoekers. Over zo’n vier jaar moet er een boek liggen dat duidelijk maakt hoe geloof en rede met een beroep op de brieven van Paulus te verenigen zijn - of niet.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 februari 2012

Honderden leden voor megakoor Praise United

Leeuwarden | Liefst 350 mensen telt het megakoor Praise United Friesland dat op zaterdag 10 maart een optreden geeft in het WTC Expo in Leeuwarden. Woensdagavond komen de koorleden vanuit heel Fryslân naar de eerste repetitie in de Leeuwarder Pelikaankerk.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 februari 2012

Symposium over herinrichting kerk

Leeuwarden | De Beraadsgroep Eredienst en Kerkmuziek van de PKN in Fryslân houdt op zaterdagmiddag 3 maart een symposium over de spanning tussen het historische kerkinterieur in Noord-Nederland en hedendaagse vormen van liturgie. De doelgroep is kerkrentmeesters, kerkenraden, liturgiecommissies en iedereen die geďnteresseerd is in het historische kerkinterieur.

Sportwoensdag, 15 februari 2012

Flyers eindelijk bevrijd van bewogen seizoen

Den Haag | Alleen een wonder kan er nog voor zorgen dat Friesland Flyers de halve finale van de plays-offs halen. De ijshockeyers uit Heerenveen verloren gisteravond met 5-2 van HIJS Den Haag en bleven daardoor ook na vier wedstrijden in de tussenronde op drie punten staan.

Sportwoensdag, 15 februari 2012

Harkemase Boys doet goede zaken op spelersmarkt

Harkema | De selectie van Harkemase Boys voor het komend seizoen krijgt steeds meer vorm. Nadat de zaterdagtopklasser eerder al doelman Maikel Kampjes (Excelsior’31), Jasper Valentijn en Raymond Bolt (beiden Be Quick 1887) aantrok, versterkte de club zich de afgelopen dagen met de beide Friezen Jelmer Slager en Klaas Schotanus.

Sportwoensdag, 15 februari 2012

Sven Kramer speculeert over een eigen team

Inzell | Sven Kramer sluit niet uit dat hij volgend seizoen een eigen schaatsteam opzet.

Sportwoensdag, 15 februari 2012

Marco van Basten stopt als analist bij Sport1

Heerenveen | Marco van Basten stopt binnenkort als analist bij de betaalzender Sport1. De nieuwe trainer van sc Heerenveen vindt dat hij beide functies niet kan combineren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties