Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 15 maart 2003.

Achtergrondzaterdag, 15 maart 2003

Niets deugt aan Frankrijk

Washington - De Franse weerstand tegen een oorlog in Irak kent geen genade bij de rechtsgezinde Amerikaanse media en politiek. Heel wat vooraanstaande media vegen de vloer aan met ,,de oude zielige dame van Europa’’.

Achtergrondzaterdag, 15 maart 2003

Armste landen lijden het meest onder problemen met water

De armste landen op de wereld kampen niet alleen met financiële problemen, maar ook met grote waterproblemen. Ze worden geteisterd door droogte, watervervuiling en overstromingen die jaarlijks miljoenen doden tot gevolg hebben.

Analysezaterdag, 15 maart 2003

Crisis werkt door heel het land

De in de pluimveesector werkzame bedrijven knijpen hem steeds meer naarmate de maatregelen wegens de vogelpest langer duren. Is het einde van de sector in zicht, zoals de voorzitter gisteren riep?

Bijschriftzaterdag, 15 maart 2003

Voor of tegen?

U kent wellicht het beeld van een glas dat tot de helft gevuld is met water. Voor de één is het glas half vol, voor de ander half leeg.

Cultuurzaterdag, 15 maart 2003

Chinese Nationale Circus eenmalig in Drachtster Lawei

Drachten – Het Chinese Nationale Circus geeft dinsdag een eenmalige voorstelling in De Lawei te Drachten. Het optreden in Fryslân is het enige in Nederland in het kader van de Europese tournee van het circus.

Cultuurzaterdag, 15 maart 2003

Weinig verhaal in Adaptation

Het heeft dan wel even geduurd, maar uiteindelijk hebben regisseur Spike Jonze en scenarioschrijver Charlie Kaufman, na het succes van Being John Malkovich , de handen ineengeslagen om het filmpubliek opnieuw te verrassen. En dat lukt hen goed met Adaptation , al zijn er dit keer wel wat meer opmerkingen te maken.

Economiezaterdag, 15 maart 2003

Bakker maakt ‘Grachtensieraad’

Winsum - Het bedrijf Bakker Metaalbewerking uit Winsum (Fr.) is bezig met het maken van een ‘grachtensieraad’ voor de gemeente Hoofddorp. Het gaat om een opmerkelijk ontwerp van kunstenaar Ruudt Peters uit Amsterdam.

Economiezaterdag, 15 maart 2003

CNV accepteert verlies banen bij Heijmans niet

Drachten – CNV Metaaltechniek vindt de gedwongen ontslagen die bouwer Heijmans Stork Infra in Leeuwarden vandaag aankondigde ,,een brug te ver”.

Economiezaterdag, 15 maart 2003

In 2002 toename aantal banen Fryslân

Leeuwarden - De werkgelegenheid in Fryslân is in de periode mei 2001-mei 2002 licht gegroeid. Het aantal banen nam toe met 3600.

Economiezaterdag, 15 maart 2003

Kippenboeren Noorden willen vrij vervoeren

Tolbert/Drachten - De noordelijke pluimveehouders willen dat kippen en eieren vrij vervoerd mogen worden in vogelpest vrije gebieden. De maatregel moet voorkomen dat bedrijven in het Noorden failliet gaan. Als gevolg van de aviare influenza, die in het oosten en het zuiden van Nederland heerst.

Hoofdartikelzaterdag, 15 maart 2003

God in de werkelijkheid…

Of het nu gaat om de vogelpest of om de dreigende oorlog in Irak, mensen hebben de neiging zich in moeilijke omstandigheden tot God te wenden. En hoe zouden ze niet? Het is een van de kernwaarden van het christelijk geloof om God te betrekken bij ons leven, om Hem te zoeken in onze onzekerheden en angsten. Miljoenen en miljoenen mensen hebben het ervaren: God is nabij als het de mens te veel wordt.

Regiozaterdag, 15 maart 2003

Boomplantdag in fruitdorp Lauwerzijl

Lauwerzijl – In Lauwerzijl is het vandaag (zaterdag) boomplantdag. Langs de gereconstrueerde Stadsweg in het dorp gaan tachtig fruitbomen de grond in. Er worden dertig verschillende appel-, peren- en kersenbomen geplant en nog enkele walnoten. Het gaat vooral om oud-Groninger rassen.

Regiozaterdag, 15 maart 2003

Ganzen volgen via internet moet toeristen lokken

Leeuwarden – Het spotten van ganzen via het internet of via de mobiele telefoon moet toeristen naar Fryslân lokken. De provincie heeft hiertoe het project ‘Goosetrack’ opgezet.

Regiozaterdag, 15 maart 2003

Winkelen met de supermarktbus

Wommels - ,,In protte minsken hawwe foarige wike hamstere”, zegt Tjitske de Boer uit Wommels. Vanuit haar woning ziet ze precies hoeveel mensen de taxi van supermarkt Kooistra in het dorp gebruiken. ,,Net sa folle, hear.”

Regiozaterdag, 15 maart 2003

‘Ik schrok toen mama op de grond lag’

Wolvega - Het gezin Ku is er beroerd aan toe. Zestien jaar woont de familie al in Nederland, waarvan de laatste vier in Wolvega. Tot afgelopen woensdag. Vier politiemannen, een deurwaarder en twee medewerkers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) kwamen hen gebieden onmiddellijk de woning te verlaten.

Regiozaterdag, 15 maart 2003

Friezen verlossen kippen uit hun lijden

Burum/Barneveld - Het is een rare klus, luguber eigenlijk. Jille Gerrit Bremer uit Burum houdt zichzelf daarom maar goed voor dat hij de kippen uit hun lijden verlost. ,,Die kippen zijn ziek. Als ze niet worden afgemaakt, gaan ze ook dood, maar dan langzaam.’’

Regiozaterdag, 15 maart 2003

‘Overschot’ aan burgemeesters

Leeuwarden - Friese gemeenten die binnenkort op zoek moeten naar een nieuwe burgemeester kunnen een goede slag slaan. Er zijn veel uitstekende en ervaren bestuurders die graag burgemeester willen worden. Dat zegt prof dr. M. Herweijer van de vakgroep bestuursrecht en bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG).

Regiozaterdag, 15 maart 2003

Internetcafé met één computer in Sloten

Sloten - Het ongetwijfeld kleinste internetcafé van Nederland komt in Sloten, de kleinste van de Friese elf steden. In het café aan de Koestraat 43 komt welgeteld één computer te staan.

Regiozaterdag, 15 maart 2003

‘CDA hield discussie zweeftrein onterecht af’

Wolvega - De Friese CDA-top is veel te laat begonnen met het ‘uitleggen’ van zijn standpunt over de magneetzweeftrein. Die conclusie trekt voorzitter Hidde Visser van CDA Fryslân uit de nederlaag die zijn partij deze week leed bij de Statenverkiezingen.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 maart 2003

Bijbelverspreiding in Irak succesvol verlopen

Haarlem – De bijbelgenoot-schappen van Libanon en Jordanië hebben een succesvolle missie gehad in Irak. De medewerkers konden probleemloos traktaten, kalenders, kinderbijbels en bijbels in verschillende Arabische talen verspreiden.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 maart 2003

Postzegels/kaarten voor de zending: ruim 38.000 euro

Utrecht - De inzamelingsactie van kaarten en postzegels voor de zending heeft vorig jaar ruim 38.000 euro opgeleverd. De postzegels brachten 12.807 euro op en de kaarten 25.547 euro.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 maart 2003

Bonifatius: een hond onder de hengsten

Een emeritus-hoogleraar van de (protestantse) Theologische Universiteit van Kampen die een boek schrijft over de heilige Bonifatius: de wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Geloof & Kerkzaterdag, 15 maart 2003

Van hervormd naar katholiek

Dronrijp - Jarenlang wachtte Anita Schaafsma-Hofman er mee om geloofsbelijdenis te doen in de Rooms-Katholieke Kerk. Een moeilijke stap, omdat ze uit een hervormd nest komt. Eind deze maand ontvangt ze eindelijk - op 44-jarige leeftijd - de zegen van het Vormsel van bisschop Eijk. ,,In de Katholieke Kerk ben ik thuis gekomen.’’

Sportzaterdag, 15 maart 2003

Cambuur krijgt afstraffing van hekkensluiter

Sittard - Eerst het rumoer rondom de ontslagen van Abma, Durmusoglu en Loontjens, daarna een massale vechtpartij op de training en vrijdagavond een afstraffing van de nummer laatst in de eerste divisie. Cambuur Leeuwarden gaat door een diep dal. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten, zo moest ook trainer Rob McDonald erkennen.

Sportzaterdag, 15 maart 2003

‘Ik wil niet degraderen. Dat is mijn eer te na’

Sneek - Voor de volleybalsters van Essent Sneek is het de komende weken, waarin ten minste drie en maximaal zeven duels moeten worden gespeeld, erop of eronder. De in de reguliere competitie op de negende plaats geëindigde Sneker ploeg is voor de tweede keer in vier jaar tijd veroordeeld tot het spelen van play out wedstrijden.

Weerzaterdag, 15 maart 2003

Lenteweer

Vanmiddag is het prachtig lenteweer met veel zon en een temperatuur van circa 9 graden. Er waait een matige oostenwind. De komende nacht zakt het kwik tot aan het vriespunt. Morgen is het wederom mooi lenteweer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties