Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 15 maart 2008.

Economiezaterdag, 15 maart 2008

Export pootgoed lijdt nog niet onder dure euro

Leeuwarden – In een jaar tijd zijn de prijzen voor pootaardappelen voor afnemers buiten Europa vreselijk duur geworden. Vooral de dure euro in verhouding tot de plaatselijke valuta heeft er flink ingehakt, omdat de koers van die laatste vaak weer gekoppeld is aan de steeds goedkoper wordende dollar. Voor de pootaardappeltelers is de export van pootgoed naar landen buiten de Europese Unie van groot belang.

Economiezaterdag, 15 maart 2008

Liever twee plagen in de kas dan één

Wageningen - Meerdere plagen in een kas kan voordelen hebben bij tuinders die gebruik maken van biologische bestrijding. Dat melden onderzoekers van de universiteit in Wageningen. Roofmijten die de plagen bestrijden, hebben door de aanwezigheid van meerdere plagen een gevarieerder dieet, en ontwikkelen zich sneller.

Economiezaterdag, 15 maart 2008

Nominaties voor de Fryske Reklamepriis

Leeuwarden - Voor de Fryske Reklamepriis zijn dit jaar drie radiospotjes en drie tv-reclames genomineerd.

Economiezaterdag, 15 maart 2008

Zeevaart werft studenten al in eerste jaar

Terschelling - Eerste- en tweedejaarsstudenten van het Maritiem instituut Willem Barentsz op Terschelling maken al een goede kans op een baan tijdens de bedrijvendag van de opleiding.

Economiezaterdag, 15 maart 2008

Website voor samenwerking boer en burgers

Culemborg - Boeren die met burgers projecten willen opzetten, kunnen vanaf deze week terecht op de website www.boerENbuur.nl voor ondersteuning. Met behulp van een stappenplan kunnen ze tips tot uitvoering brengen. De site is een initiatief van CLM, gespecialiseerd in landbouwmilieuvraagstukken, en de organisaties Schepje Leven, International Institute for Inclusive Science en Stichting Green Valley. Samenwerking is volgens de initiatiefnemers mogelijk op het gebied van oogsten van eigen groenten, investeren in zonnepanelen op het schuurdak en helpen met boerderijlessen voor schoolklassen.

Hoofdartikelzaterdag, 15 maart 2008

Het bestaan van God...

Bestaat God? Die vraag houdt veel mensen bezig. Dat blijkt uit onderzoek, maar ook uit de belangstelling voor boeken waarin vrijmoedig aan het bestaan van God wordt getwijfeld. En uit de aantallen mensen die naar bijeenkomsten gaan waar het over die vraag gaat. Zoals deze week in Drachten, waar ruim honderd mensen bij elkaar waren om te luisteren naar de Zeeuwse predikant Klaas Hendrikse, die zegt te geloven in een God die niet bestaat.

Regiozaterdag, 15 maart 2008

‘Schermloket’ in dorpshuis noordoosten

Dokkum - De vier Nofa-gemeenten in Noordoost-Fryslân en kabelbedrijf Kabel Noord gaan waarschijnlijk een proef doen met virtuele loketten in dorpshuizen. Via beeldschermen en microfoons kunnen dorpsbewoners contact hebben met de gemeente, een woningcorporatie of een verzekeraar. Het project kost de gemeenten 80.000 euro.

Regiozaterdag, 15 maart 2008

‘Luxe oude dag zelf betalen’

Burgum - Om de ouderenzorg in de toekomst betaalbaar te houden, moet de AWBZ alleen het hoognodige vergoeden. De luxere zaken, zoals dagactiviteiten, zouden de ouderen zelf moeten betalen. Ze kunnen zich daarvoor bijverzekeren of bijvoorbeeld hun huis verkopen.

Regiozaterdag, 15 maart 2008

Ambulance tijdelijk niet in Sint Anne

Sint Annaparochie - De afgelopen weken heeft er geen ambulance paraat gestaan in de brandweerkazerne in Sint Annaparochie. De wagen van de gezamenlijke Friese ambulancediensten die daar normaal staat, is nu gestationeerd in het noorden van Leeuwarden, aan de Elzenlaan. Tot dusver zijn de ritten vanuit die locatie nog binnen de norm van vijftien minuten aanrijtijd gebleven, stelt voorzitter Sietse Kijlstra van de Regionale Ambulance Voorziening (RAV).

Regiozaterdag, 15 maart 2008

De Afsluitdijk: nu de financiers nog

Lelystad - ,,We staan met de rug tegen de milieumuur, maar we kunnen ervoor zorgen dat met de Afsluitdijk zowel de natuur als de mens wint.” Wubbo Ockels kan zijn ingrijpende plan voor de Afsluitdijk goed verkopen, bleek gisteren op het symposium Toekomstideeën voor de Afsluitdijk in Lelystad.

Sportzaterdag, 15 maart 2008

Heerenveen: drie keer is scheepsrecht

Groningen – sc Heerenveen boekte gisteravond haar eerste overwinning in Euroborg. Sinds de ingebruikname van het stadion medio januari 2006 was FC Groningen in de voorgaande twee edities van de Noordelijke derby ‘baas’ in eigen huis. Maar driemaal is scheepsrecht en dat gold gisteravond ook voor de formatie van trainer Gertjan Verbeek.

Sportzaterdag, 15 maart 2008

Cambuur verliest wedstrijd én Hooijboer

Volendam - Cambuur leed gisteravond tegen een superieur FC Volendam een kansloze nederlaag. De ploeg van Jurrie Koolhof ontbeerde iedere creativiteit en werd op alle spelonderdelen afgetroefd. Uitblinker was spits Jack Tuijp, die alle drie goals scoorde. Bij Cambuur viel Rick Hooijboer zwaar geblesseerd uit. Hij brak zijn enkel en voor hem is het seizoen voorbij.

Sportzaterdag, 15 maart 2008

Oud-speler Groningen voor de rechter

Leeuwarden Oud-profvoetballer Romano S. (36) moet zich dinsdag voor de rechtbank in Leeuwarden verantwoorden voor de diefstal van 7000 euro met een gestolen pinpas. Dat bevestigde het Openbaar Ministerie in Leeuwarden gisteren. S. speelde betaald voetbal voor onder meer FC Groningen, Ajax en de Spaanse club Santiago de Compostela. Het OM verdenkt de Groninger ervan tussen 18 september en 4 oktober 2006 in onder meer Assen, Groningen en Drachten met een gestolen pinpas 7000 euro te hebben opgenomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties