Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 15 maart 2010.

Cultuurmaandag, 15 maart 2010

Landbouwmuseum verwerft zeven Friese schilderijen

Earnewâld - Het Fries Landbouwmuseum in Earnewâld voegt vandaag zeven werken aan de collectie toe. Het gaat om een uniek drieluik en een landschap van Andries van der Sloot, een dorpsgezicht van Bouke van der Sloot en twee etsen van Abe Gerlsma.

Cultuurmaandag, 15 maart 2010

Boek in maak over Leeuwarder kunstenaar Gerard Boersma

Leeuwarden - Uitgever D’Jonge Hond gaat een boek uitgeven met werk van de Leeuwarder kunstenaar Gerard Boersma. Het boek wordt uitgegeven in samenwerking met Amstel Gallery, de vaste galerie van Boersma. Dat meldt de Leeuwarder kunstenaar. Naar verwachting zullen in het boek zo’n vijftig schilderijen van Boersma worden opgenomen. Wanneer het boek verschijnt is nog niet bekend.

Economiemaandag, 15 maart 2010

Hoge Raad fluit fiscus terug over mobieltje

Amsterdam - Werkgevers die hun personeel een mobiele telefoon verstrekken, hoeven daarvoor veel minder belasting te betalen dan de fiscus hun eerder in rekening heeft gebracht. Dat heeft de Hoge Raad beslist in een zaak die jaren heeft voortgesleept.

Economiemaandag, 15 maart 2010

Panklaar raakt uit, diepvriesfruit is meer in trek

Zoetermeer - De omzet van groenten in de supermarkten is vorig jaar met 4 procent gestegen naar 1,8 miljard euro, die van fruit steeg met 2 procent naar 1,1 miljard euro, meldt het Productschap Tuinbouw.

Hoofdartikelmaandag, 15 maart 2010

Het politieke landschap...

De politieke partijen zijn al weer wat gewend aan de herziening van het politieke landschap sinds Job Cohen medespeler is geworden. Het was overigens wel even schrikken, vorige week. Met name GroenLinks, SP en D66 moesten wel even bedenken welke gevolgen de strategische zet van de PvdA zou kunnen hebben. En het CDA moest constateren dat plotseling iemand met het gezag van een ‘oudere staatsman’ tegenover Balkenende komt te staan.

Regiomaandag, 15 maart 2010

Nooit zomaar vertellen ‘die vogel daar is een vink’

Beetsterzwaag - ,,Het ergste wat kan gebeuren, is dat een toerist bij thuiskomst tegen zijn buren zegt: ‘We zijn ook met een gids op pad geweest. Die wist er heel veel van. Wat een aardige man was dat’.”

Regiomaandag, 15 maart 2010

JSF wordt onbetaalbaar waarschuwt senaat in VS

Leeuwarden - In de Verenigde Staten wordt hardop getwijfeld aan de betaalbaarheid van de JSF straaljager, de beoogde opvolger van de F-16 die mogelijk ook door Nederland wordt gekocht en op onder meer de vliegbasis in Leeuwarden wordt gestationeerd.

Regiomaandag, 15 maart 2010

Vrouw (69) in Franeker om het leven gebracht

Franeker - In serviceflat Froonacker in Franeker is gistermorgen het lichaam gevonden van een 69-jarige vrouw. De vrouw is met geweld om het leven gebracht. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Regiomaandag, 15 maart 2010

Duikteams brandweer niet op orde

Leeuwarden - Veel duikteams van brandweerkorpsen voldoen niet aan de regels. De duikers hebben onvoldoende kennis, stelt de Arbeidsinspectie na onderzoek. Ook in Fryslân moeten de vijf brandweerkorpsen maatregelen nemen.

Regiomaandag, 15 maart 2010

Hoge Raad fluit fiscus terug over mobieltje

Amsterdam - Werkgevers die hun personeel een mobiele telefoon verstrekken, hoeven daarvoor veel minder belasting te betalen dan de fiscus hun eerder in rekening heeft gebracht. Dat heeft de Hoge Raad beslist in een zaak die jaren heeft voortgesleept.

Geloof & Kerkmaandag, 15 maart 2010

Emiel Hakkenes nieuwe chef religie bij dagblad ‘Trouw’

Emiel Hakkenes (1977) wordt per 1 april de nieuwe chef Religie & Filosofie van dagblad Trouw. Dat maakte hij zaterdag bekend in Rotterdam op de Beraadsdag van de Remonstrantse Broederschap. Hakkenes volgt Lodewijk Dros (1964) op die bij Trouw overgaat naar de bijlage Letter & Geest.

Geloof & Kerkmaandag, 15 maart 2010

Hans Küng pleit voor afschaffing van celibaat

Gent - In een paginagroot artikel in de Belgische kwaliteitskrant De Standaard pleitte de Zwitserse theoloog Hans Küng voige week voor afschaffing van het celibaat. Niet in de toekomst, maar nu! Inderdaad: met een uitroepteken.

Sportmaandag, 15 maart 2010

Papa, werk toch niet zo hard

Leven is keuzes maken. Je kunt niet alles doen, en zeker niet alles tegelijk. Dat besef dringt bij steeds meer mensen door. Of het nou sport of politiek betreft, je kunt jezelf niet ongestraft in tweeën delen. Laat staan dat je drie banen kunt combineren met het opvoeden van drie kinderen.

Sportmaandag, 15 maart 2010

Gemiste titel voor SCO is een zwarte bladzijde in historie

In de jaren negentig viert korfbalvereniging SCO haar hoogtijdagen. Een succesperiode, die de club uit Oldeholtpade op de drempel brengt van het kampioenschap van Nederland bij het veldkorfbal. In 1988 is het moment daar om te oogsten, maar het drieluik tegen PKC gaat nipt verloren. Die gemiste titel ervaart Aegle Frieswijk, oud-speler en thans voorzitter van SCO, nog steeds als een zwarte bladzijde in de historie van de club.

Sportmaandag, 15 maart 2010

Aris neemt met winst revanche voor nederlagen

Zwolle - De Friesland Aris heeft zich zaterdag gerevancheerd voor twee achtereenvolgende verliespartijen. Nadat de Leeuwarder basketballers tegen Leiden en Groningen nog aan het kortste eind trokken, werd er in en tegen Zwolle vrij eenvoudig gewonnen. Aris hoefde nooit een achterstand toe te staan en de zege kwam dan ook geen moment in noemenswaardig gevaar.

Sportmaandag, 15 maart 2010

Zonderland start met zege en spreekt zich uit over coach

Cottbus - Het was een aparte gewaarwording, maar ik heb me geprobeerd te focussen op de wedstrijden. En dat is gelukt.” Aan het woord: turner Epke Zonderland, gisteravond op de terugreis naar Nederland vanuit Cotbuss. De Lemster won in de Duitse stad goud op rek en zilver op brug tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Dat deed hij zonder zijn door de turnbond ontslagen coach Gerard Speerstra. ,,Hoe dat verder gaat? Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen”, aldus Zonderland.

Sportmaandag, 15 maart 2010

Altijd gezellig en oranje, maar nooit hetzelfde

Schaatswedstrijden in Thialf; ze zijn al sinds jaar en dag niet te vergelijken met wedstrijden waar dan ook elders in de wereld. Want schaatsen in Thialf, dat betekent dweilorkesten, meestal een vol huis en schaatsfans die - de een nog gekker dan de ander - zorgen voor een oranjegekleurde mensenmassa. Maar er is meer. Tijd voor een rondje Thialf, tijd voor een kijkje achter de schermen bij het afgelopen wereldbekerweekeinde.

Sportmaandag, 15 maart 2010

LDODK wil meer dan alleen titel

Gorredijk - Sportcentrum Kortezwaag barstte zaterdag-avond bijna uit zijn voegen. De korfballers van LDODK werden in Gorredijk voor eigen publiek kampioen in de hoofdklasse A en zetten na een bloedstollende wedstrijd tegen De Haghe een eerste stap naar het allerhoogste in de zaalcompetitie: de korfbal league.

Sportmaandag, 15 maart 2010

‘Zondagschot’ Beerens geeft weer wat rust

Arnhem - Met een ‘zondagschot’ bezorgde Roy Beerens sc Heerenveen gistermiddag in Arnhem drie broodnodige punten. Het was zo ongeveer de enige geslaagde actie van de aanvaller, die zich daarmee in de slotfase van het degradatieduel tegen Vitesse ontpopte tot goudhaantje. Het gaf in elk geval wel weer wat rust.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties