Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 15 maart 2012.

Achtergronddonderdag, 15 maart 2012

De kansen van het Waddenfonds nieuwe stijl

De drie kustprovincies mogen het Waddenfonds voortaan beheren. Bij de uitvoering van de plannen die met die miljoenen worden betaald, zou onderzoek een centrale rol moeten spelen. Want we hebben nog lang niet alle kennis in huis.

Cultuurdonderdag, 15 maart 2012

Nieuwe roman van Durk van der Ploeg

Leeuwarden | Schrijver Durk van der Ploeg komt op 29 maart met een nieuwe historische roman: De Belvedêre. Dat heeft de Friese Pers Boekerij gemeld. Het boek gaat over de nadagen van grootgrondbezitter Age Looxma-Ypeij (1833-1892) die zijn testament opmaakt en terugkijkt op zijn leven.

Cultuurdonderdag, 15 maart 2012

Franz Ferdinand op muziekfestival Vlieland

Vlieland | Franz Ferdinand, Warpaint, Royal Headache en Angel Olsen staan dit jaar op Into The Great Wide Open (ITGWO) op Vlieland. Dat heeft de organisatie van het muziekfestival gisteren gemeld.

Economiedonderdag, 15 maart 2012

Eind dit jaar sluit groot deel van de centrale in Burgum

Zwolle | Energiebedrijf GDF Suez Energie Nederland stopt uiterlijk eind dit jaar met de productie van elektriciteit met de stoomturbines in Burgum. De inzet van gasturbines blijft wel mogelijk om in tijden van grotere vraag snel energie op te kunnen wekken. Door de maatregel verliezen enkele tientallen mensen hun werk in de centrale. Het bedrijf probeert zoveel mogelijk mensen te begeleiden naar een andere baan binnen of buiten het bedrijf.

Hoofdartikeldonderdag, 15 maart 2012

De PvdA stelt kabinet voor problemen

Premier Rutte moet zich alsnog zorgen maken om de ontwikkelingen binnen de PvdA. Hoewel deze partij het huidige kabinet afkeurt, sprong het toch op cruciale momenten bij wanneer gedoogpartner PVV afhaakte. Het pensioenakkoord, de reddingsplannen voor de euro werden mede mogelijk gemaakt door de PvdA.

Regiodonderdag, 15 maart 2012

Sulveren Polske in voor Jorn Witveen

Leeuwarden | Terwijl tv-, radio- en krantenjournalisten de achtjarige Jorn Witveen uit Nijega interviewen over zijn vondst van het eerste kievitsei zit de tienjarige Marc wat voor zich uit te kijken in de kamer van Gedeputeerde Staten van Fryslân. ,,Ik gun it myn broerke wol, mar fansels baal ik ek wol in bytsje”, geeft hij toe.

Regiodonderdag, 15 maart 2012

Mark Dekens fietst Alpe d’Huez op voor zijn vader

Leeuwarden | Zes keer de Alpe d’Huez op: dat is het doel van Mark Dekens (21) uit Leeuwarden. In juni doet hij mee aan het jaarlijkse wielerevenement Alpe d’HuZes, waarbij deelnemers proberen de Franse berg op één dag zes keer te beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Regiodonderdag, 15 maart 2012

Teleurstelling bij tegenstanders afvaloven

Harlingen | De Waddenvereniging laat het niet zitten bij de uitspraak van de Raad van State over de nieuwe afvalverbrandingsoven van Omrin in Harlingen. De Raad oordeelde gisteren dat de milieuvergunning die de provincie Fryslân in 2010 voor de oven verleende in orde is.

Regiodonderdag, 15 maart 2012

Weg Stiens-Marsum is een jaar eerder klaar

Leeuwarden | Het werk aan de Noordwesttangent, tussen Stiens en Marsum, kan een jaar eerder klaar zijn dan gepland. In plaats van zomer 2014, kan de verbindingingsweg al voor de bouwvak van 2013 klaar zijn.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 maart 2012

Søren Kierkegaard remedie tegen stress en tijdgebrek

Doorn | Hoe moeten we in deze tijd omgaan met de ratrace van het bestaan, stress en tijdgebrek. Het Bezinningcentrum van de Protestantse Kerk gaat hierover te rade bij de Deense filosoof Søren Kierkegaard (1813-1855). Dat gebeurt tijdens een studiemiddag op vrijdag 23 maart op Hydepark in Doorn.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 maart 2012

Charly Luske speelt rol Judas

Rotterdam | Charly Luske is de volgende die aansluit in het rijtje van bekende Nederlanders die een muzikale bijdrage leveren aan The Passion. Naast Danny de Munk (Jezus), Berget Lewis (Maria) en Frans Bauer (Petrus) vertolkt Charly de rol van verrader Judas. Luske wil de menselijke kant van Judas laten zien: ,,Judas was niet alleen maar de bad guy. Hij was een mens die worstelde met gevoelens en verkeerde beslissingen heeft genomen.” Luske is een bekende zanger en (musical)acteur. Hij kwam ook ver in de laatste editie van de talentenshow The Voice of Holland. The Passion vertelt het verhaal over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Dit gebeurt aan de hand van hedendaagse Nederlandstalige popnummers, op Witte Donderdag 5 april op het Willemsplein in Rotterdam.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 maart 2012

Leidse universiteit zonder kerk verder

Ingrijpend is de sluiting van de locatie van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) in Leiden, maar ze komt niet onverwacht. De kerk verdwijnt uit de oudste theologie-opleiding van Nederland.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 maart 2012

Federatie Haule en Donkerbroek

Donkerbroek | De Hervormde Gemeente Donkerbroek-Haule en de Gereformeerde Kerk van Donkerbroek slaan nu ook formeel de weg van samenwerking in. Sinds gisteren vormen ze een Protestantse Gemeente in wording. Daartoe werd tijdens de biddagdienst voor gewas en arbeid door beide gemeenten een federatieovereenkomst ondertekend.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties