Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 15 april 2003.

Analysedinsdag, 15 april 2003

Het heil van bezuinigen

Het bezuinigingspakket dat bijna was overeengekomen tussen PvdA en CDA wordt wel gezien als een heilloze bezuinigingseis van het CDA. In een verslag van een bijeenkomst van prominente Friese CDA-leden kreeg het Kamerlid Rendert Algra de volle laag, zoals is te lezen in het Friesch Dagblad van 10 april. De Kamerfractie wordt verweten dat zij enkel uit is op het sluitend krijgen van de overheidsbegroting, dat men van Keynes moet houden en niet monetair mag denken en dat nog geen econoom zich positief heeft uitgelaten over de bezuinigingen. Een paar kanttekeningen.

Bijschriftdinsdag, 15 april 2003

Barabbas

Het is een bijzonder aangrijpende geschiedenis die ons hier wordt verteld.

Cultuurdinsdag, 15 april 2003

Met opblaaspop is het ook goed leven

Hij ziet er goed uit. Is 95 kilo zwaar en heeft volgens een oud-theaterdirecteur een paar scharnieren meer dan de gewone man waardoor hij zich op het toneel opmerkzaam elastisch beweegt.

Economiedinsdag, 15 april 2003

Campagne Koffiecoalitie van start gegaan

Joure - Vanaf vandaag hangen in grote steden in Nederland posters van de Koffiecoalitie met de slogan ‘Douwe Egberts is jarig, toch is het geen feest’.

Hoofdartikeldinsdag, 15 april 2003

Over schuld…

Het hele volk kon er getuige van zijn, gisteren, hoe het CDA en de PvdA de afgelopen maanden om elkaar heen hebben gedraaid, elkaar aantrokken en afstootten - alles in het landsbelang - en uiteindelijk elkaar de rug toekeerden.

Regiodinsdag, 15 april 2003

Vliegbasis Leeuwarden gaat meer herrie geven

Leeuwarden – De Vliegbasis Leeuwarden zal dit jaar voor veel meer geluidsoverlast zorgen dan vorig jaar. Er is geen geld meer om ‘geluid te exporteren’ door het vliegen bij duisternis in het buitenland te oefenen.

Regiodinsdag, 15 april 2003

Oudemirdum wil duur multifunctiecentrum’

Oudemirdum – Oudemirdum wil een multifunctioneel centrum. Het mfc moet komen op de plek waar nu dorpshuis de Klif staat en ruimte bieden voor kinderopvang, ouderen en sportvoorzieningen.

Regiodinsdag, 15 april 2003

Zeezeiler mag gratis terug naar Harlingen

Harlingen - Zeezeiler Arie Boom uit Harlingen keert met zijn jacht per vrachtschip terug naar Europa. Rederij Seatrade Reefer Chartering in Antwerpen heeft hem en zijn schip gratis transport aangeboden vanuit de Dominicaanse Republiek.

Regiodinsdag, 15 april 2003

Meer toerisme naar het Bildt

Sint Annaparochie – De gemeente het Bildt moet dé gemeente zijn waar mensen willen recreëren. Ondernemers moeten zich meer richten op de toeristische sector. In de gemeente moet een kantoor komen van de VVV. Die ontbreekt nu.

Regiodinsdag, 15 april 2003

Wethouder Leek naar Loppersum

Leek – De gemeenteraad van Loppersum wil CDA-wethouder Albert Rodenboog van Leek als burgemeester van deze Groninger gemeente. Op nummer twee staat VVD-wethouder Berend Hoekstra van Haren.

Regiodinsdag, 15 april 2003

Kalverdijkje toch aanbesteed

Leeuwarden - De bouw van een nieuw zwembad op het Kalverdijkje in Leeuwarden wordt toch openbaar aanbesteed. Dat heeft de Leeuwarder gemeenteraad maandagavond besloten. De raad wees het collegevoorstel af om in zee te gaan met het Brabantse bedrijf Pellikaan bv. Deze ondernemer zou een zwembad bouwen in combinatie met een health centre .

Regiodinsdag, 15 april 2003

Strieljend Frjentsjer start in zon

Franeker – Met een shovel reed gedeputeerde Andriesen gistermiddag de Breedeplaats in Franeker op. Daar gaf ze het startsein voor de grootschalige herinrichting van de oude binnenstad: het miljoenenproject ‘Strieljend Frjentsjer’.

Regiodinsdag, 15 april 2003

‘Meer huurwoningen bouwen in Drachten’

Drachten – De Woningbouwvereniging Smallingerland wil de komende zeven jaren extra huurwoningen bouwen. Daartoe heeft ze een verzoek ingediend bij de gemeente Smallingerland. Eerder al stelde de woningbouwvereniging haar sloopplannen bij.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 april 2003

CDA-theologen in eerste notitie: asielbeleid moet ruimhartiger

Den Haag – Het asielbeleid van de Nederlandse regering moet ruimhartiger. In plaats van een afwijzend ‘nee, tenzij’ moet het criterium voor asielaanvragen een houding zijn van ‘ja, mits’.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 april 2003

Dominee en straatmuzikant

Roermond - De eerste keer stond hij met de bibbers in de benen in een Deens plaatsje te spelen. ,,Net of je naakt op straat staat.’’ Inmiddels draait hij zijn hand niet om voor een straatoptreden. Ds Gerard Rinsma (44), Fries om utens, is gereformeerd predikant in Roermond. In zijn vrije tijd vermaakt hij als een soort Nikkelen Nelis het winkelend publiek.

Sportdinsdag, 15 april 2003

Fred de Boer (ACV): De ultieme wens is kampioen worden

Groningen – Daar waar SDC Putten en VVOG afgelopen weekeinde steken lieten vallen in de race om de titel in de hoofdklasse C, bleef ACV in het spoor van koploper Harkemase Boys. De titelverdediger uit Assen staat weliswaar op een respectabele achterstand van vier punten, maar heeft de hoop op een tiende kampioenschap zeker nog niet opgegeven.

Sportdinsdag, 15 april 2003

Landman heeft het doel veel beter voor ogen

Boedapest – Realistisch, maar hoopvol op een goed resultaat. Met die gedachte is het Nederlandse ijshockeyteam afgereisd naar Hongaarse hoofdstad Boedapest, waar vandaag het wereldkampioenschap voor B-landen begint. In de selectie van het Nederlands team zitten vier spelers van Formido Flyers: Marcel Nijland, Ruud van der Holst, Hans Kroon en Erik Landman.

Sportdinsdag, 15 april 2003

Voetbalvereniging Drachten krijgt kunstgras

Drachten - De voetbalvereniging Drachten krijgt twee kunstgrasvelden.

Sportdinsdag, 15 april 2003

Heerenveen 2 slaat de goede weg weer in

Heerenveen – Het belofteteam van Sportclub Heerenveen heeft de goede weg weer ingeslagen. Na nederlagen tegen FC Utrecht en PSV wonnen de Friezen gisteravond afgetekend met 4-0 van NAC.

Sportdinsdag, 15 april 2003

BV Veendam wil Ebbinge

Heerenveen - Arjan Ebbinge staat in de belangstelling van BV Veendam.

Sportdinsdag, 15 april 2003

Schitterende rentree Siberie bij Cambuur Leeuwarden 2

Velsen - Jong Cambuur Leeuwarden heeft gisteravond de zegetocht voortgezet door Stormvogels/Telstar op eigen veld met 0-2 te verslaan.

Weerdinsdag, 15 april 2003

Zonnig

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en het kwik zakt daarbij tot rond 8 à 9 graden, bij een matige wind uit het oosten tot zuidoosten. Morgen wordt het zonnig en warm met temperaturen rond 21 à 22 graden. De wind is matig uit het oosten tot zuidoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties