Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 15 april 2010.

Cultuurdonderdag, 15 april 2010

Vervolg op ‘It Wrede Paradys’ gepresenteerd

Leeuwarden - In Tresoar in Leeuwarden is gisteravond It Wrede Paradys - it ferfolch van Hylke Speerstra gepresenteerd. Het eerste exemplaar van het boek werd overhandigd aan George Whalen-Flanagan, een medewerker van de Canadese ambassade.

Cultuurdonderdag, 15 april 2010

Vervolg op ‘It Wrede Paradys’ gepresenteerd

Leeuwarden - In Tresoar in Leeuwarden is gisteravond It Wrede Paradys - it ferfolch van Hylke Speerstra gepresenteerd. Het eerste exemplaar van het boek werd overhandigd aan George Whalen-Flanagan, een medewerker van de Canadese ambassade.

Economiedonderdag, 15 april 2010

Poiesz neemt zeven supermarkten van Super de Boer over

Sneek - Supermarktketen Poiesz neemt zeven winkels van branchegenoot Jumbo over. Het gaat om vestigingen die nu nog onder de naam Super de Boer bekend zijn. Het gaat om vestigingen in Oosterwolde, Workum, Assen (Het Sticht), Bovensmilde, Groningen (De Savornin Lohmanstraat), Staphorst en Zuidhorn. Supermarktketen Coop neemt negentien winkels over van branchegenoot Jumbo. In totaal deed Jumbo de afgelopen dagen 43 winkels van de hand. Ook supermarktketens Plus, Deen, Boon en Spar kochten vestigingen aan. Over de prijs van de aankoop doet Jumbo geen mededelingen. Met de deal heeft Jumbo het verkoopproces van de Super de Boer-boedel afgerond.

Hoofdartikeldonderdag, 15 april 2010

De zorg over professionals

De onderwijzer, de dokter, de wijkverpleegster en de politieagent moeten allemaal meer de ruimte krijgen om hun eigen vakmanschap en verantwoordelijkheden te tonen. De overheid moet ze niet te veel lastig vallen met werkzaamheden die niet tot hun primaire taak behoren. Dat betoogt vicepresident Herman Tjeenk Willink van de Raad van State, belangrijk adviseur van regering en parlement, in het gisteren verschenen jaarverslag van de Raad van State. Tjeenk Willink vindt dat door het marktdenken binnen het openbaar bestuur de eigen professionaliteit van veel uitvoerders als leraren en politieagenten onder druk is komen te staan. Dat demotiveert en tast de geloofwaardigheid van het bestuur aan.

Regiodonderdag, 15 april 2010

Friese jeugd zonder werk, maar hoopvol

Leeuwarden - Weer meer Friese jongeren zaten het afgelopen jaar zonder baan thuis. Ondanks de verenigde inzet van bedrijven, de gemeenten en het rijk. Toch overheerst de relatieve opluchting: voor zulke crisistijden gaat het zo gek nog niet. En de jongeren zelf zijn hoopvol gestemd.

Regiodonderdag, 15 april 2010

Extra alert op brandjes in de natuurgebieden in Fryslân

Leeuwarden - De beheerders van de natuurterreinen in Fryslân zijn extra alert op brand. Vrijwilligers is gevraagd een oogje in het zeil te houden. Omdat er nog weinig groen in de natuur is en het al enige tijd droog is, zijn de natuurgebieden extra kwetsbaar voor brand.

Regiodonderdag, 15 april 2010

Dekemastate is precies op tijd klaar voor tuinfair

Jelsum - De afdeling Leeuwarden van tuiniersvereniging Groei & Bloei bestaat vijftig jaar. Speciaal voor die gelegenheid is er zaterdag een Voorjaarsfair op Dekemastate in Jelsum. Harmen de Vries geeft alvast een rondleiding langs de stinzenflora.

Regiodonderdag, 15 april 2010

Jeugd zit zonder werk, niet zonder perspectief

Leeuwarden - Weer meer Friese jongeren zaten het afgelopen jaar zonder baan thuis. Ondanks de verenigde inzet van bedrijven, de gemeenten en het rijk. Toch overheerst de relatieve opluchting: voor zulke crisistijden gaat het zo gek nog niet.

Regiodonderdag, 15 april 2010

De hele wijk kan in de Toermalijn terecht

Franeker - Geen saaie, grauwe muren meer en niet langer kapstokken in de klaslokalen. ,,Het oude gebouw was echt een samengeraapt zootje”, vertelt Jan Woudstra, directeur van cbs de Toermalijn in Franeker. Gisteren is het nieuwe schoolgebouw aan de Troelstrastraat officieel geopend.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 april 2010

‘Wij gaan als groep de weg die Gód ons wijst’

Ureterp - Over iets meer dan drie weken moet de feesttent van Oerrock in Ureterp weer vollopen met christelijke jeugd. Op zaterdag 8 mei is de derde editie van Festival316. Maar bezoekersaantallen zijn voor Arnaud Dijkstra allerminst heilig. ,,Dit festival draait om God en misschien wil Hij wel iets heel anders dan veel bezoekers.”

Geloof & Kerkdonderdag, 15 april 2010

‘Laten we als religies niet tegenover elkaar gaan staan’

Integratie en minderheden wordt een van de hoofdonderwerpen van de komende Tweede Kamerverkiezingen. De Raad van Kerken in Friesland vindt dat religies moeten openstaan voor elkaar in plaats dat met populistische uitspraken bevolkingsgroepen onterecht worden veroordeeld.

Sportdonderdag, 15 april 2010

Als ‘skeeleren’ olympisch wordt, dan weet Tuitert ’t wel

Wolvega - Hoezo een uitstapje op het asfalt? Tot 1999, toen inline-skaten nog gewoon skeeleren heette, behoorde Mark Tuitert tot de top van Nederland. In Wolvega, waar gisteravond het skateseizoen werd geopend, keerde de dertigjarige geboren Holtenaar dus terug naar de basis. Het uitstapje beviel de olympisch schaatskampioen op de 1500 meter goed. Tuitert einde op de sprintafstand (300 meter) als derde om er meteen aan toe te voegen dat hij volgende maand in Medemblik ook mee wil doen aan het NK.

Sportdonderdag, 15 april 2010

Kramer komt niet naar Sportgala

Heerenveen - Sven Kramer ontbreekt vanavond in Heerenveen op het Sportgala Fryslân. De olympisch-, wereld- en europees kampioenschap schaatsen is samen met turner Epke Zonderlander en bobsleeër Sybren Jansma genomineerd voor de titel Fries sportman van het jaar 2009. Die titel won Kramer in 2008, toen hij ook bij de prijsuitreiking ontbrak.

Sportdonderdag, 15 april 2010

CSL, Drachten de De Hoeve in halve finale korfbalbeker

Leeuwarden - CSL, Drachten en De Hoeve hebben zich gisteravond geplaatst voor de halve finale van de noordelijke korfbalbeker.

Sportdonderdag, 15 april 2010

Pama: fout boek bezorgt Cambuur geen schade

Leeuwarden - Cambuur loopt financieel geen schade op door de fouten in het boek De slapende reus ontwaakt. Dat zei algemeen directeur Alex Pama gistermiddag desgevraagd nadat Uitgeverij Penn bekend maakte de eerste druk van het boek niet op de markt te brengen. Een recensie in het Friesch Dagblad van afgelopen dinsdag bracht vele fouten en feitelijke onjuistheden aan het licht en zwengelde de discussie over het Cambuur-boek aan.

Sportdonderdag, 15 april 2010

Grindheim valt uit met pijn op borst

Heerenveen - Christian Grindheim moest gisteravond al na een half uur de wedstrijd van sc Heerenveen tegen PSV voor gezien houden. De Noorse middenvelder werd gewisseld nadat hij zich even daarvoor al met een van pijn vertrokken gezicht en de hand op de borst langs de zijlijn bij de Friese dokter had gemeld. ,,Ik had pijn op mijn borst en een hoge bloeddruk'', verklaarde Grindheim na afloop.

Sportdonderdag, 15 april 2010

Bronzen stier voor Ruud ter Heide

Emmen - Ruud ter Heide heeft de laatste nog te vergeven Bronzen Stier van het seizoen in de eerste divisie gewonnen. De spits van FC Emmen werd verkozen tot beste speler van de vierde periode. Maar liefst 40 procent van het publiek vond Ter Heide de beste in de vierde periode. Daarmee liet hij Michael de Leeuw achter zich. De middenvelder van Veendam ontving 34 procent van de stemmen.

Sportdonderdag, 15 april 2010

Heerenveen vermaakt de fans

Dat was de afgelopen seizoenen, in tegenstelling tot de huidige voetbaljaargang, eerder regel dan uitzondering. De tijd dat Ajax, Feyenoord en PSV, aangevuld met FC Twente en AZ, met knikkende knieën naar Heerenveen kwamen, deed dit seizoen even geen opgeld. Tot gisteravond, want de formatie van ‘tussenpaus’ Jan Everse snoepte voor eigen publiek in de 32e speelronde PSV een verdienstelijk puntje af en kreeg het ‘eigen’ publiek weer op de banken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties