Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 15 mei 2003.

Bijschriftdonderdag, 15 mei 2003

Daarom

U kent vast wel dat bekende tafereeltje in huis. Jan zit te spelen met zijn lego. Overal liggen de onderdeeltjes.

Cultuurdonderdag, 15 mei 2003

Internationaal congres IBBY in Leeuwarden

Leeuwarden – De International Board on Books for Young People (IBBY) houdt van donderdag tot en met zaterdag een internationaal congres in Leeuwarden.

Cultuurdonderdag, 15 mei 2003

Boeiende orgelbespeling door Pier-Damiano Peretti

De Italiaanse organist Pier-Damiano Peretti gaf woensdagavond in het kader van het orgelproject Bach traditions in organ music van het Noord-Nederlands Conservatorium een concert in de Grote Kerk te Leeuwarden.

Economiedonderdag, 15 mei 2003

Harting Bank opent vestiging in Drachten

Drachten – De Harting Bank, leverancier van revalidatie- en hulpmiddelen zoals rolstoelen en scootmobiels, heeft woensdag in Drachten officieel haar eerste Friese vestiging geopend. Burgemeester Van der Zaag verrichtte de opening.

Economiedonderdag, 15 mei 2003

Lankhorst Sneek al 200 jaar in touw

Sneek - Nicolaas Jurjen Lankhorst trad op 21 juni 1803 in het huwelijk met de weduwe Hendrikje Stam uit Sneek. Stam had van haar echtgenoot een touwslagerij geërfd, die door het huwelijk de naam van Lankhorst kreeg.

Hoofdartikeldonderdag, 15 mei 2003

Polen wint…

Het is even wennen. Ook in Europa liggen de machtsverhoudingen anders. Frankrijk en Duitsland die zich hebben verzet tegen de Amerikaanse plannen het regime van Saddam Hussein omver te werpen, hebben het nakijken.

Regiodonderdag, 15 mei 2003

Enquête en peiling over zweeftrein

Leeuwarden – De provincie Fryslân gaat middels een enquête in een huis-aan-huiskrant de Friese burgers om hun mening vragen over het plan voor een magneetzweefbaan. De krant wordt na de zomervakantie verspreid.

Regiodonderdag, 15 mei 2003

Wethouders solliciteren voor eerste burger Balk

Balk – Veel (oud-)wethouders willen graag burgmeester worden van Gaasterlân-Sleat. Zestien van de 29 kandidaten hebben ervaring opgedaan in het bestuurlijke werk als wethouder.

Regiodonderdag, 15 mei 2003

Ouderwets en toch van deze tijd

Dijken – Een speciale vereniging die vrouwen helpt bij het streven naar economische zelfstandigheid. Is die in deze tijd eigenlijk nog nodig?

Regiodonderdag, 15 mei 2003

Minder kinderen naar opvang

Drachten - Ouders zijn steeds meer genoodzaakt hun kinderen van de kinderdagopvang te halen. Baanverlies of het niet meer vergoed krijgen van de opvang zijn hiervan de oorzaak. De Stichting Kinderopvang Smallingerland moest als gevolg van de ‘leegloop’ al twaalf medewerkers ontslaan.

Regiodonderdag, 15 mei 2003

Drachtster musici: oefenruimte, nú

Drachten – Ze zijn al tig keer noodgedwongen verhuisd, de 104 leden van de christelijke muziekvereniging Crescendo uit Drachten. Nu moeten ze wéér vertrekken uit hun huidige oefenruimte aan de Van Haersmasingel, en wel voor 1 juli.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 mei 2003

Secularisatie is uit, ‘hoppen’ is in

Leeuwarden - De term secularisatie past niet meer bij de huidige beweging die in de Nederlandse samenleving plaatsvindt. ,,Secularisatie hoorde bij de negentiende en twintigste eeuw. Tegenwoordig kun je beter spreken van ‘levensbeschouwelijk wisselen’.’’, aldus dr L.G. Jansma, directeur van de Fryske Akademy dinsdag.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 mei 2003

Gehandicapten maken pelgrimsvaart in Fryslân

Leeuwarden – Een groep mensen met een verstandelijke handicap zal zaterdag een pelgrimsreis over de Friese wateren maken.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 mei 2003

KRO belicht in tv-serie de ‘schaduw van het nieuws’

Leeuwarden – De KRO belicht in een serie tv-programma’s deze zomer de ‘schaduw van het nieuws’. In dertien afleveringen onder die titel gaat presentator Leo Fijen in op onderwerpen en mensen die de afgelopen maanden in het nieuws zijn geweest.

Sportdonderdag, 15 mei 2003

Teuben verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken

Heerenveen – Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Dat is zeker van toepassing op Tonnie Teuben.

Sportdonderdag, 15 mei 2003

Stunt van Willem Hut reikt niet ver genoeg

Zwaagwesteinde - Willem Hut won woensdagavond op de skeelerbaan van Zwaagwesteinde de tien kilometer, maar door een teleurstellende 500 meter reikte de stunt niet ver genoeg om nationaal kampioen Arjan Smit uit Nijeveen in het klassement te verslaan.

Sportdonderdag, 15 mei 2003

André Onclin: de eerste de beste trainerstipper

Leeuwarden – André Onclin gaf dit seizoen als eerste de tips voor het zaterdagvoetbal en die prognoses bleken achteraf de beste. Met dertig juist voorspelde wedstrijden uit een programma van 55 strijkt de trainer van Heerenveense Boys de titel trainerstipper van het jaar op, die louter eer en roem oplevert.

Sportdonderdag, 15 mei 2003

Bekerhouder Joure uit de beker

Genemuiden – Bekerhouder SC Joure is er woensdagavond niet in geslaagd de halve finale te bereiken van het Noordelijk districtsbekertoernooi. In Genemuiden verloor de toekomstige zondaghoofdklasser met 4-2 van de gelijknamige zaterdaghoofdklasser.

Weerdonderdag, 15 mei 2003

Vrij zonnig

Vanavond hebben we nog enkele buien, maar vannacht wordt het droger met opklaringen en minima rond 4 graden. Morgen wordt het droog en vrij zonnig. Het wordt daarbij zo’n 16 graden .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties