Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 15 mei 2006.

Bijschriftmaandag, 15 mei 2006

Rechterhand

Lezen: Openbaring 5:1-14

Dossiermaandag, 15 mei 2006

Nieuw Noord en Oude Liefde

Het brilletje van een collega zakte van brug naar neuspunt, zijn hoofd bokte gevaarlijk en twee furieuze ogen keken kippig over het strenge montuur. Mijn terloopse mededeling dat ik via een kennisje van een kennisje een kaartje voor Heerenveen-Twente wist te ritselen, viel in slechte aarde. Het hele seizoen had hij de longen uit zijn lijf geschreeuwd om zijn ploeg Europa in te loodsen en nu de lauwerkransen werden uitgedeeld, kwamen de ratten om zich ongegeneerd aan zijn champagne te laven.

Hoofdartikelmaandag, 15 mei 2006

De positie van Ayaan Hirsi Ali...

De vreemdeling in ons midden blijft de gemoederen bezighouden. De emoties rondom het meisje Taïda Pasic zijn nog niet eens behoorlijk geluwd of er is een nieuw fenomeen: Ayaan Hirsi Ali. En net als bij Taïda Pasic het geval was, heeft iedereen een mening. En spelen de emoties rondom Taïda Pasic weer op. Dat laatste is begrijpelijk. Taïda heeft gelogen en de minister 'houdt niet van liegen' en Ayaan heeft ook gelogen. Totdat Ayaan Hirsi Ali op het vliegtuig wordt gezet, zal de woede over het terugsturen van Taïda blijven. En terecht, toch?

Regiomaandag, 15 mei 2006

Ambassadeur van ‘mooiste plek’ gehuldigd op Schier

Schiermonnikoog - Schiermonnikoog is de 'mooiste plek' van Nederland. Het Friese waddeneiland won de titel zaterdag in de

Regiomaandag, 15 mei 2006

Eerste keuring: ruim kwart van merries ster

Drachten - Twaalf van de 44 Friese merries die zaterdag naar de eerste stamboekkeuring van het jaar waren gekomen bij het Paardencentrum Fryslân in Drachten gingen met de ster naar huis. Geen enkel paard haalde echter een eerste premie, alle dieren gingen naar huis met een tweede premie. Voor de merries trouwens een goed begin van het keuringsseizoen.

Regiomaandag, 15 mei 2006

Tieners en tachtigers strijden om de titel van ultieme heerser over de scootmobiel

Leeuwarden - ,,Ik wil die blauwe!"De 80-jarige Jan Dompeling heeft zijn oog al laten vallen op de perfecte scootmobiel voor zijn race tegen een clubje jonge jongens. Het parcours dat op het Zaailand in Leeuwarden is uitgezet is al uitvoerig bestudeerd en de bochten zijn gecheckt. Nu gewoon gas geven en strak door de bocht.

Regiomaandag, 15 mei 2006

Tweede Fryske Dei, en nog meer in petto

Houtigehage - Niet iedereen denkt bij Houtigehage meteen aan een florerend toerismedorp. Toch heeft het dorp best wat moois te bieden, aldus voorzitter van Plaatselijk Belang Marten Wijnstra. Steeds meer timmert Houtigehage aan de weg als het gaat om toerisme. Neem de Fryske Dei die zaterdag voor de tweede keer werd gehouden. ,,En we hebben meer plannen.”

Regiomaandag, 15 mei 2006

40 miljoen euro in startersfonds

Leeuwarden - Het wordt makkelijker om een huis te kopen voor mensen met lage inkomens. Minister Dekker van VROM stort veertig miljoen euro in een fonds. Gemeenten kunnen met dat geld startersleningen verstrekken.

Geloof & Kerkmaandag, 15 mei 2006

Allure van degelijkheid, met moderne insteek


Geloof & Kerkmaandag, 15 mei 2006

Leeuwarder project krijgt EW-essayprijs

Hoogeveen - Ds. Alfons van Vliet uit Leeuwarden is een van de winnaars geworden van de 'droomwedstrijd' van het Evangelisch Werkverband. Hij kreeg de prijs zaterdag uitgereikt in de Vredehorst in Hoogeveen, tijdens de landelijke dag van het EW. De vernieuwingsbeweging in de Protestantse Kerk in Nederland had een wedstrijd uitgeschreven voor pioniersideeën. Deelnemers konden hun droom beschrijven hoe vanuit de plaatselijke gemeente nieuwe groepen mensen met het Evangelie bereikt kunnen worden. De predikant van de Koepelkerk kreeg de prijs voor zijn idee om - naar het model van de Anglicaanse kerk in Engeland - naast de traditionele dienst van de moedergemeente te starten met laagdrempelige 'dochterbijeenkomsten' die kunnen uitgroeien tot nieuwe vormen van kerk-zijn in Leeuwarden.

Geloof & Kerkmaandag, 15 mei 2006

Ab Harrewijnprijs voor armoedeproject

Leeuwarden - Ricky Schut van de Werkgroep Landbouw en Armoede is de winnaar geworden van de Ab Harrewijn Prijs 2006.

Geloof & Kerkmaandag, 15 mei 2006

Allure van degelijkheid, met moderne insteek


Geloof & Kerkmaandag, 15 mei 2006

Tussen de regels door je geloof laten zien


Sportmaandag, 15 mei 2006

Het is (voorlopig?) afgelopen met korfbal op niveau in Sibrandabuorren

Sibrandabuorren - De Lege Geaen heeft zaterdagmiddag voor eigen publiek én een aantal genodigden, in stijl afscheid genomen van het korfbal op niveau. Tegenstander CSL had aan één punt genoeg, maar dat bleek pas achteraf en dus werd het nog wel degelijk een echte wedstrijd.

Sportmaandag, 15 mei 2006

Junior neemt in AEV Stakes met succes honneurs waar


Sportmaandag, 15 mei 2006

Onvrede bij kaatsers blijft ondanks gesprek

Goënga - De onvrede bij de kaatsers over de nieuwe regels is na het gesprek van zaterdag nog even groot als ervoor. De hoofdklassers kregen vooraf aan de wedstrijd in Goënga te horen hoe de besluitvorming tot stand was gekomen en waarom de nieuwe regels ingevoerd zijn. ,,It moat oantrekliker wurde’’, zegt Cornelis Terpstra. ,,Mar wa bepaald wat oantreklik is?’’

Sportmaandag, 15 mei 2006

Ronde van Ureterp bijt het spits af


Sportmaandag, 15 mei 2006

Belgische zege met dank aan Fries

Bantega - Willem Hut uit Haulerwijk was zaterdag de enige skeeleraar die in de skeelerklassieker over 74 kilometer rond Bantega de aanval koos en daar profiteerde een aantal internationale toppers dankbaar van. Dat ploeggenoot Renaat Demeter uit België het werk goed afmaakte en Hut genoegen moest nemen met de zestiende plaats, gaf een dubbel gevoel.

Weermaandag, 15 mei 2006

Weersverandering

Vandaag is het wisselend bewolkt en is er kans op een regen of onweersbui. Het wordt 18 graden en de noord tot noordoostenwind is zwak tot matig. Morgen 16 graden als maximumtemperatuur. Er is bewolking en nog een paar opklaringen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties