Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 15 mei 2015.

Achtergrondvrijdag, 15 mei 2015

Afrikaanse mis in ReahŻs na tien jaar bouwen in Zambia

Kaoma is een stad in de Western Provence, hoofdstad van het district Kaoma. Het was vanaf 1995 het werkgebied van pater Johannes Bouma (84) uit ReahŻs, die sinds 1967 missionaris is. Johannes' broers vatten in 2004 het plan op om iets voor hem en zijn mensen te bouwen. Hun doel: zich inzetten voor betere voorzieningen in het werkgebied van hun broer. 'In de zomer van 2005 kwam het antwoord uit Kaoma: men wilden graag een grotere kerk en indien mogelijk een huis waar hiv- en aidspatiŽnten terecht zouden kunnen voor testen en medicijnen', schrijft broer Herman Bouma in het jubileumboek 10 jaar Bouwen met Bouma's - 2005-2015, dat zondag wordt gepresenteerd. 'Fondswerving voor een kerkgebouw leek ons een te grote opgave. Wij hebben daarom de plannen omgedraaid: eerst het huis en daarna de kerk.'

Hoofdartikelvrijdag, 15 mei 2015

Kandidatuur Klaver begin verkiezingstijd

GroenLinks heeft een kandidaat-lijsttrekker: Jesse Klaver. De 29-jarige politicus volgt Bram Ojik op. Diens vertrek komt onverwacht. Het is tijd voor een andere leider, zegt de zestigjarige. Hij heeft rust in zijn partij gebracht na de commotie tijdens en na het vertrek van Jolanda Sap. Het rustige, milde optreden van Ojik heeft de partij geholpen een beetje terug te komen en gezag te verwerven bij collega-Kamerleden en bij het kabinet. De oud-diplomaat heeft zijn werk goed gedaan en nu breekt een andere fase aan: GroenLinks moet het verschil maken in de politiek en Jesse Klaver lijkt geschikt voor die rol.

Regiovrijdag, 15 mei 2015

Friese havens maken vuist naar Randstad

Drachten - De binnenhavens in Sneek, Heerenveen/Akkrum, Leeuwarden en Drachten moeten samen met de zeehaven in Harlingen een sterkere vuist maken naar de havens van Rotterdam en Amsterdam. Dat is het doel van de vier gemeenten Sķdwest-Frysl‚n, Heerenveen, Leeuwarden en Smallingerland. Ze stellen een onderzoek in naar de mogelijkheden voor samenwerking.

Regiovrijdag, 15 mei 2015

Niets te merken van drama op Oldtimerfestival

Hoornsterzwaag - Franse motorrijders doen stunts in een Globe of Death, twee countrymuzikanten zingen op een podium, rond een circustent waggelen eenden, oude voertuigen laten de motor ronken en vele duizenden bezoekers vergapen zich aan lange rijen oldtimers. Niets op het terrein van het Oldtimerfestival aan de Jan Evertswei in Hoornsterzwaag doet er op Hemelsvaartsdag aan denken dat zich een avond eerder op amper twee kilometer afstand een drama heeft afgespeeld, waarbij een automobilist vijf voetgangers aanreed en een 49-jarige man uit Winsum (Gr) om het leven kwam.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties