Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 15 juni 2006.

Agendadonderdag, 15 juni 2006

Klassiek


Dossierdonderdag, 15 juni 2006

Pretpakket


Economiedonderdag, 15 juni 2006

Van kippenbril naar rotan stoeltjes


Economiedonderdag, 15 juni 2006

Plaquette voor Pleats fan it jier 2006

Gedeputeerde Mulder heeft gisteren in Oudwoude op de boerderij van de familie N. de Vries de plaquette aangebracht voor Pleats fan it Jier 2006. Dit voorjaar is de boerderij van de familie uitgekozen uit de 22 aanmeldingen. Thema was dit jaar ’Kop-hals-romp-boerderij onderdeel uitmakend van een agrarisch bedrijf’. De familie De Vries ontving voor de uitverkiezing een prijs van duizend euro van de Rabobank.

Economiedonderdag, 15 juni 2006

Friese supertrucker wordt ’Ridder van de Weg 2006’

Assen/Burgum - De 55-jarige Hielke van der Meulen uit Burgum is gisteren door minister Karla Peijs in Assen gehuldigd als Ridder van de Weg 2006.

Economiedonderdag, 15 juni 2006

Alle spinrag weg voor open dag op de boerderij

Leeuwarden - Wat zal ze de mensen eens laten proeven? En eitjes weggeven, een klein doosje, dat moet er toch ook maar van komen. Hubertien Overgauw runt een kippenboerderij annex poelier in Tolbert en stelt zaterdag voor het eerst haar boerderij open. Het is de Week van het Platteland, en dat betekent dat iedereen bij een heleboel boeren en tuinders een kijkje kan komen nemen. Alleen al in het zuidelijke Westerkwartier zijn fietsroutes uitgezet langs eenentwintig bedrijven, variërend van een struisvogelhouder tot een historisch melkveebedrijf, van een watertuin tot een theetuin, van een kaasboerderij tot een schapenhouder.

Economiedonderdag, 15 juni 2006

Forse groei in omzet bij Frisia door WK voetbal

Harlingen - Snoepgoedfabrikant Frisia uit Harlingen profiteert fors van de WK-gekte in Nederland, Duitsland en Frankrijk. De spekjes met spelers in de kleuren van de afzonderlijke landen vliegen de deur uit. Volgens woordvoerder J. Walstra is de omzet de afgelopen maanden met 20 procent gestegen. ,,Normaal gaan er iedere week veertig vrachtwagens de deur uit. Nu zijn dat er vijf meer.”

Economiedonderdag, 15 juni 2006

Friesland Bank wil internetbank starten

Leeuwarden - Friesland Bank onderzoekt de mogelijkheid om een internetbank te beginnen. Volgens woordvoerder Z. Kroeze gaat het om een instelling waarbij net als bij de gewone bank allerlei diensten kunnen worden aangeboden.

Economiedonderdag, 15 juni 2006

’We doen geen concessies op kwaliteit’

Wat hebben zonneschermen, overkappingen en garagedeuren gemeen? Ze zitten aan de buitenkant van het huis en je kunt ze in alle soorten en maten kopen bij Veldman Zonwering in Heerenveen. Het bedrijf behaalde een gedeelde tweede plaats bij de landelijke verkiezing van beste zonweringsbedrijven.

Economiedonderdag, 15 juni 2006

Melkveehouders winnen goede kuil

Leeuwarden - De Friese melkveehouders hebben in de afgelopen maanden een goede kwaliteit gras binnengehaald. Dat is de indruk van S. Cnossen uit Tzum, woordvoerder Melkveehouderij van LTO Noord.

Economiedonderdag, 15 juni 2006

Kort geding om goederen uit faillissement Enna

Leeuwarden - De Duitse bedrijven Western Maschinenhandel en Chemie & Aerosols hebben voor morgen een kort geding aangevraagd tegen de curator van het failliete bedrijf Enna Aerosols in Dokkum E. Rotshuizen en de nieuwe eigenaren van het bedrijf. Volgens het Duitse bedrijf is er onterecht een aantal goederen uit het faillissement overgenomen door de nieuwe eigenaren. Het gaat onder andere om weegapparatuur, telefoontoestellen en een telefooncentrale. Onder de vorige eigenaar werden de toestellen gehuurd voor maandelijks ruim tienduizend euro.

Expodonderdag, 15 juni 2006

Appelscha, 'De Tuin van Appelscha': expo 'Amherst', de laatste geallieerde luchtlanding, t/m 31 okt.

Hoofdartikeldonderdag, 15 juni 2006

Oerol is theater...

Veel eilanders en toeschouwers stonden aanvankelijk wat raar te kijken naar die woeste man die daar op het strand van Terschelling een bouwlamp hoog hield om een stelletje theatermakers bij te lichten. Was dit een festivaldirecteur?

Regiodonderdag, 15 juni 2006

Plan: eiland in Slotermeer

Balk/Witmarsum - Een eiland in het Slotermeer aan de zijde van Balk, de aanleg van een nieuwe vaargeul tussen Balk en het Sleattemer Gat, de aanleg van watersportvoorzieningen aan en langs de Luts en de opwaardering van het winkelhart en van sociaal-culturele voorzieningen. Dat alles moet het toeristisch aanbod in Gaasterlân-Sleat verbeteren.

Regiodonderdag, 15 juni 2006

Bendeleden presenteerden zich op website met nepwapens

Leeuwarden - De politie van Leeuwarden heeft acht leden opgepakt van een jeugdbende die zichzelf the Money Making Machine noemde. Met de aanhoudingen van de jongeren, tussen zestien en achttien jaar oud, zou een groot aantal inbraken, straatroven en bedreigingen in Leeuwarden zijn opgelost. Justitie verwacht nog meer aanhoudingen.

Regiodonderdag, 15 juni 2006

Plan: eiland in Slotermeer

Balk/Witmarsum - Een eiland in het Slotermeer aan de zijde van Balk, de aanleg van een nieuwe vaargeul tussen Balk en het Sleattemer Gat, de aanleg van watersportvoorzieningen aan en langs de Luts en de opwaardering van het winkelhart en van sociaal-culturele voorzieningen. Dat alles moet het toeristisch aanbod in Gaasterlân-Sleat verbeteren.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 juni 2006

Bijbels ‘Gideons’ in moderner jasje

Leeuwarden - De Bijbelvereniging presenteert op 20 juni twee nieuwe bijbeluitgaven. De Bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons, plaatst de gratis Bijbels, die een modernere uitvoering hebben in hotels, pensions en ziekenhuizen.

Geloof & Kerkdonderdag, 15 juni 2006

Plaisier: meer aandacht voor kernverhalen bijbel


Geloof & Kerkdonderdag, 15 juni 2006

Evangelische Gemeenschap Sneek viert 25-jarig jubileum

Sneek - De Evangelische Gemeenschap in Sneek (EGS) viert zondag haar 25-jarig bestaan. Een kwart eeuw geleden startte de gemeenschap met een groep van ongeveer dertig mensen in een huiskamer. Tegenwoordig zijn er driehonderd gemeenteleden, waarvan een kleine honderd jongeren.

Sportdonderdag, 15 juni 2006

Veenema beste uurloper in Bolsward

Bolsward - Jan Albert Veenema heeft gisteren de Hanzeuurloop op zijn naam geschreven. De Bolswarder had vooral af te rekenen met Wabe Roskam uit Easterlittens. Die kwam uiteindelijk 175 meter tekort op de winnende 15 kilometer en 665 meter. Otto de Boer uit Leeuwarden en Beke Cnossen (Boazum) werden ex equo derde met 14.990. Bij de vrouwen liet Ilona Kruis de verste afstand opmeten. De loopster uit IJsbrechtum kwam tot 12.935. Anneke de Boer (Nijland) en Carolien Huitema (Bolsward) werden tweede en derde met respectievelijk 12.910 en 12.260.

Sportdonderdag, 15 juni 2006

Feenstra verder Lootsma als opslager

Leeuwarden - Kaatser Marten Feenstra heeft in Sibbele Lootsma een nieuwe opslager gevonden. Beide kaatsers vonden elkaar vrij snel nadat hun huidige maten voor andere opties kozen. Het blijft vooralsnog onduidelijk wie de voorinse bij dit tweetal gaat worden. Zoals bekend werd Marten Feenstra afgelopen zondag door Jochum Bouma en Tjitte Bonnema bedankt voor bewezen diensten. Bouma en Bonnema gaan verder met Cornelis Terpstra. Omdat Herman Sprik al eerder te kennen had gegeven in de tweede cyclus te willen kaatsen met Robert Rinia en Pier Piersma, zat ook Sibbele Lootsma zonder maten.

Sportdonderdag, 15 juni 2006

Van der Burg derde in Acht van Annen

Annen - Wielrenner Germ van der Burg uit Folsgare is gisteren als derde geëindigd in het criterium de Acht van Annen. Van der Burg ontsnapte al na twee ronden in het gezelschap van Lieuwe Westra uit Műnein. De vlucht hield geen stand, maar toen er een nieuwe kopgroep van zes man werd geformeerd zat Van der Burg opnieuw mee, nu onder meer samen met Lieuwe Westra’s broer Jan-Hendrik Westra uit Ureterp. In de eindsprint pakte Marco Bos uit Roden uiteindelijk de overwinning. Van der Burg werd derde, Jan-Hendrik Westra vijfde.

Sportdonderdag, 15 juni 2006

Afonso Alves wil Heerenveen laten swingen


Weerdonderdag, 15 juni 2006

Koel en bewolkt

Het blijft vandaag en morgen koel en bewolkt. Daarnaast kan het komen tot wat regen of enkele buien. De temperaturen liggen vandaag en morgen aan de lage kant met gemiddeld ongeveer 18 graden. De wind is daarbij matig tot vrij krachtig en komt uit het noorden


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties