Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 15 juni 2012.

Economievrijdag, 15 juni 2012

38 banen weg bij Gosse Wijnsma kozijnen

Dokkum | Kozijnenmaker Gosse Wijnsma in Dokkum wil 38 van de bijna zestig werknemers ontslaan. Dat is nodig om als bedrijf te blijven bestaan, zo hebben de directie en investerende bank besloten. Dat meldt vakbond CNV.

Hoofdartikelvrijdag, 15 juni 2012

De grutto en de politiek

Het is maar goed dat de grutto geen weet heeft van de politieke heisa die rondom hem is ontstaan, anders zou het uitsterven van de weidevogel misschien nog sneller gaan. Want de cijfers zijn somber. Sinds het hoogtepunt van de gruttopopulatie in 1960 is het aantal broedparen in Nederland met 75 procent gedaald. Het afgelopen voorjaar heeft weer bewezen dat als de koers niet ingrijpend wordt gewijzigd, voor weidevogels in Fryslân geen toekomst is. En dat terwijl 40 procent van de wereldwijde gruttopopulatie in Nederland broedt, en daarvan weer de helft in onze provincie. Dat we een verantwoordelijkheid hebben voor de fauna in onze omgeving is vanzelfsprekend, maar in dit geval is de zorg van internationaal belang.

Regiovrijdag, 15 juni 2012

Waterfront Grou: meer groen en lagere gebouwen

Grou | Er ligt een nieuw plan voor het zogeheten Waterfront in Grou. Het plan verschilt op belangrijke punten van eerdere plannen die zijn gemaakt voor de Volmaweg, Hellingshaven en de Minne Finne. De gebouwen worden minder hoog, er is meer aandacht voor openbaar groen en de bootjesvaarders houden zicht op de Sint Pieter en het oude dorpshart.

Regiovrijdag, 15 juni 2012

In de onrust van de stilte leer je God kennen

Winsum | Neem de rust tijdens het wandelen, is het advies van ds. Tytsje Hibma uit Winsum. Neem de rust en ga de confrontatie aan met de stilte, met de onrust die juist dan uit je binnenste opborrelt, ga op zoek naar een ontmoeting met God en geeft die onrust over aan Hem. ,,Jo moatte de ûnrêst ûnder eagen sjen en út hannen jaan oan God, fertrouwe dat Hy it oernimt.”

Regiovrijdag, 15 juni 2012

Brandweer staat stil bij omgekomen collega’s

Leeuwarden | De weduwe van de in 1980 omgekomen brandweerman Jan Tinga van het Leeuwarder korps is zaterdag in Arnhem aanwezig op de eerste nationale herdenking voor omgekomen brandweermensen. Tinga is de enige Friese brandweerman die sinds 1945 is omgekomen bij het uitoefenen van zijn werk.

Geloof & Kerkvrijdag, 15 juni 2012

Vernieuwde Oriëntatiecursus opstapje voor kennis over de Bijbel

Nederland telt heel wat cursussen over het christelijk geloof. Een van de oudsten is de Oriëntatiecursus christelijk geloof, die deze maand in een nieuw jasje is gestoken. Volgens auteur ds. René van Loon voorziet hij nog altijd in een behoefte.

Geloof & Kerkvrijdag, 15 juni 2012

Freytag-orgel Zuidhorn terug naar oorsprong

Zuidhorn | Een uniek project. Zo noemt orgeladviseur Stef Tuinstra de grootscheepse restauratie van het Freytag/Schnitger-orgel in de hervormde kerk van Zuidhorn. ,,Geen enkel ander Freytagorgel is zo verregaand gereconstrueerd.” Na een lange periode van restauratie wordt het instrument vandaag opnieuw in gebruik genomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties