Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 15 juli 2006.

Economiezaterdag, 15 juli 2006

Mondkapjes en jerrycans in één showroom

Heerenveen - Jerrycans, mondkapjes, bedrijfskleding en -schoenen, laboratoriumstoelen, het is straks allemaal op een adres te krijgen: de nieuwe noordelijke showroom van handelsbedrijf H-select in Heerenveen. Bedrijfsleider is Gerard Gielink (45). ,,Ook kleine bedrijven kunnen hier nu terecht voor verpakkingsmaterialen of bedrijfskleding.’’

Economiezaterdag, 15 juli 2006

Boeren halen minder kilo’s bij hoge prijzen

Leeuwarden - De Friese akkerbouwers verwachten dit jaar minder opbrengst door de voortdurende hitte maar sterk hogere prijzen. Alles lijkt erop dat het na jaren van lage prijzen, financieel een goed jaar wordt. Minder opbrengst in kilo's is er vooral bij de aardappelen en het graan. De groei van de bieten gaat voorspoedig.

Economiezaterdag, 15 juli 2006

Friesland Foods: nog geen gezondere melk

Leeuwarden/Meppel - Friesland Foods brengt voorlopig nog geen gezondere melk op de markt in navolging van de plannen van concurrent Campina.

Economiezaterdag, 15 juli 2006

Friese RVS-bedrijven willen samen inkopen

Leeuwarden - De honderd Roestvaststaalbedrijven die zich hebben verenigd in Roestvaststaal Kenniscentrum willen samen materiaal inkopen. Een jaar na de oprichting zijn de resultaten bemoedigend.

Economiezaterdag, 15 juli 2006

‘KOEkeloeren moet burger bij boer brengen’

Rohel - Het boerenechtpaar Steven (36) en Klaziena van der Zee (37) startte vorig jaar hun Aktiviteitenboerderij Fjouwerhusterpleats. Vrijdag 14 juli houden zij hun open dag KOEkeloeren. Publiekstrekker is een maďsdoolhof van acht voetbalvelden. De melkveehouders hebben een grote passie: met hun Aktiviteitenboerderij: mensen dichter bij de landbouw brengen. ,,Maar er moet ook geld mee verdiend worden”, zegt Van der Zee. ,,Elk ideaal drijft op een economische basis.”

Hoofdartikelzaterdag, 15 juli 2006

Gemeenten in nood...

Gemeenten hebben het niet gemakkelijk. Bijvoorbeeld omdat ambtenaren en bestuurders ervaren hoe het rijk, met als verkoopargument decentralisatie, gemeenten opzadelt met bezuinigingen. De verantwoordelijkheid van de gemeente is toegenomen bij onder meer voorzieningen van gehandicapten, kinderopvang, stadsvernieuwing, welzijnsbeleid, jeugdhulpverlening. Voor de meeste van deze beleidsterreinen geldt: meer beleid, maar minder geld.

Regiozaterdag, 15 juli 2006

Al 45 keer Vierdaagse: ‘gewoon, op kistjes’

Sneek - ,,De wandelaars die voor het eerst meedoen, pik je er zo uit. Aan de houding kun je het al zien. Dat komt niet goed, denk ik dan.” Willem Adema (63) uit Sneek kent het klappen van de zweep tijdens de bekendste wandeltocht van Nederland. Aanstaande dinsdag begint hij aan de Nijmeegse Vierdaagse, voor de 45ste keer. Daarmee heeft hij precies de helft van het totaal aantal wandeltochten meegemaakt, want de Vierdaagse wordt dit jaar voor de negentigste keer georganiseerd.

Regiozaterdag, 15 juli 2006

Hbo’s vechten om student

Leeuwarden - Het aantal vooraanmeldingen voor studies aan de drie hogescholen in Leeuwarden blijft achter op de landelijke ontwikkelingen. Landelijk zien de hbo’s de studenten bij bosjes binnenstromen, maar in het Noorden stagneren de inschrijvingen. Toch zijn de hbo’s tevreden. ,,Gelijkblijven in een krimpmarkt is niet slecht.”

Regiozaterdag, 15 juli 2006

17.500ste Urker wil huizen voor jongelui

Urk - Huizen bouwen voor de jeugd die op Urk wil blijven en zoveel mogelijk subsidie binnenhalen voor modernisering van de visserijsector. Dat zijn de belangrijkste punten waar Jaap Kroon (59) zich sterk voor gaat maken. Vandaag wordt de CDA’er geďnstalleerd als burgemeester van Urk.

Regiozaterdag, 15 juli 2006

Waterfietsers finishen niet

Leeuwarden - Ze hadden gisteren zullen finishen, Simon de Jong, Redmar Severein en Wouter Scheffer. De drie vertrokken maandag per waterfiets vanuit Leeuwarden voor een rondje langs de elf

Sportzaterdag, 15 juli 2006

Bijna 37 jaar, maar Jan Bruin gaat ‘gewoon’ door

Tzum - Tussen 1991 en 2005 voetbalde hij twee keer vijf seizoenen achtereen in dienst van Cambuur, dus op de Friese velden wa Jan Bruin al vaak genoeg te vinden. Sinds hij vorig seizoen naar Stormvogels Telstar vertrok, is hij in het Friese alleen nog in de uitwedstrijd tegen Cambuur te bewonderen. Of er moeten oefenduels gepland staan. Duels zoals die van vanavond, wanneer voor Bruin en zijn ploeggenoten uit Velsen in Oudega (W) een oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen op de rol staat.

Weerzaterdag, 15 juli 2006

Minder warm

Vandaag is er minder zon en wordt het met 21 graden als maximum temperatuur minder warm dan voorgaande dagen. Er waait een matige en bij zee soms krachtige wind uit noord tot noordoostelijke richtingen. Morgen is er meer zon en wordt het met 24 graden opnieuwwarmer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties