Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 15 juli 2011.

Economievrijdag, 15 juli 2011

Personeel van C1000 in Jubbega mag blijven

Jubbega - De vaste medewerkers van supermarkt C1000 in Jubbega mogen voorlopig blijven. Dat heeft een woordvoerster van FNV Bondgenoten gemeld. De eigenaar van de supermarkt wilde enkele vaste medewerkers vervangen door goedkopere, tijdelijke krachten om de winkel rendabel te houden. De personeelsleden kwamen in verzet en bedachten een plan waarmee de winkel kan worden verbeterd. Ze werden daarbij gesteund door de vakbond en dorpsbewoners.

Hoofdartikelvrijdag, 15 juli 2011

Hoe zwaar weegt de mening van de burger?

Het lijkt een hete herfst te worden voor herindelend Fryslân. Verantwoordelijk gedeputeerde Tineke Schokker liet woensdag in Provinciale Staten weten dat ze na het zomerreces wil beginnen met een gesprekronde met eigenlijk alle gemeenten in het noorden van de provincie, want dat is waar de kwestie nu dringend is. Ze zei erbij dat een aantal gemeenten inmiddels klaarstaat; Harlingen, Franekeradeel en Dongeradeel voelen wel voor nieuwe lijnen op de bestuurlijke kaart.

Regiovrijdag, 15 juli 2011

Grote risico’s bij tankopslag Ucon in Sneek

Sneek - De Noord-Nederlandse Tankopslag Ucon aan de Einsteinstraat in Sneek is een van de twaalf risicovolle bedrijven waar de veiligheidssituatie nog steeds ver onder de maat is, zo blijkt uit onderzoek. Dat heeft staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) gisteren geschreven in een brief aan de Tweede Kamer.

Regiovrijdag, 15 juli 2011

Onderzoek toekomst en bedrijfsvoering Caparis

Drachten - De komende maanden wordt onderzoek gedaan naar de bedrijfsvoering van Caparis in de afgelopen jaren en hoe deze sociale werkvoorziening in de toekomst moet worden ingericht. Op die manier hopen de acht Friese gemeenten die samen participeren in Caparis een helder beeld te krijgen omtrent de financiële huishouding, en de toekomst veilig te stellen.

Regiovrijdag, 15 juli 2011

Friese aanpak gemeentefusies op de tocht

Leeuwarden - De nieuwe regels voor gemeentelijke herindeling die minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, lijken de Friese aanpak van zulke fusies in de weg te staan. In het nieuwe beleid is de verplichting opgenomen van een ‘representatief onderzoek’ onder de inwoners van een gemeente die aan herindeling denkt.

Regiovrijdag, 15 juli 2011

Meer vertier in de stad tijdens de Sneekweek

Sneek - Het publiek wordt tijdens de Sneekweek beter gespreid over de stad. Er komen meer podia en artiesten. Bovendien worden de routes naar de verschillende locaties beter aangegeven.

Regiovrijdag, 15 juli 2011

‘Hangouderen’ op de leugenbank zorgen niet meer voor overlast

De leugenbank is de dagelijkse vergaderplaats van gepensioneerden in menig dorp of stad. De commotie over de ‘hangouderen’ van een paar jaar geleden is inmiddels geluwd.

Geloof & Kerkvrijdag, 15 juli 2011

Gebedsactie tegen hardrockfestival

Leeuwarden - Tijdens het hardrockfestival ‘Into the grave’, dat op 13 augustus op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden wordt gehouden, zullen christenen een evangelisatieactie houden.

Geloof & Kerkvrijdag, 15 juli 2011

Liedjes van Marco Borsato in de kerk

Westzaan - De Protestantse Gemeente Westzaan houdt op 13 november een Marco Borsatodienst in de Grote Kerk in Westzaan. Het thema van de dienst is De Bestemming, geďnspireerd op het album en gelijknamige nummer van Borsato. Vorig jaar hield ds. Cornelis Visser al een dienst die in het teken stond van Ramses Shaffy. Dit keer komt het initiatief voor de popdienst van jongeren.

Sportvrijdag, 15 juli 2011

Vertrek Schepers is nog niet aan de orde bij Cambuur

Leeuwarden Supporters van SC Cambuur kunnen er vooralsnog van uitgaan dat aanvaller Bob Schepers dit seizoen gewoon in Leeuwarden speelt. Concrete interesse is er op dit moment niet voor het zelfopgeleide 19-jarige talent. Dat stellen zowel de club als Schepers’ zaakwaarnemer Patrick van Diemen. ,,Het kan snel gaan, maar zoals het er nu naar uitziet blijft Bob gewoon bij Cambuur. Bij mij heeft zich in ieder geval niemand gemeld”, aldus Van Diemen. Schepers - vorig seizoen al eens enkele dagen op stage bij Premier Leagueclub Everton - wordt alom gezien als een talent die mogelijk al op korte termijn de stap naar de eredivisie kan maken.

Sportvrijdag, 15 juli 2011

Polsproblemen Steppe zijn nog niet voorbij

Heerenveen - De polsblessure van de Belgische doelman Kenny Steppe van sc Heerenveen is nog niet voorbij. De club moet het nog minimaal enkele weken stellen zonder de tweede doelverdediger achter Brian Vandenbussche. Hij kampt al geruime tijd met polsproblemen. Uit een scan, begin deze week, is gebleken dat er opnieuw vertraging is opgetreden. Steppe kan daardoor voorlopig nog niet voluit trainen, waardoor zijn rentree op het veld nog even op zich laat wachten.

Sportvrijdag, 15 juli 2011

Workum, het decor voor de zeiltoppers van morgen

Zeg zeilen, zeg Laser. Dan denk je als Fries al snel aan de internationale toppers Roelof en Marit Bouwmeester, broer en zus. De Laserklasse werd de afgelopen dagen negen dagen echter even niet in één adem met woonplaats Warten genoemd, maar met een andere Friese watersportplaats: Workum. Het dorp vormde ruim een week lang het podium voor honderden zeiltalenten, ‘Bouwmeesters in de dop’.

Sportvrijdag, 15 juli 2011

De Alpe d’Heuz: 21 bochten en de top ligt op 1860 meter

In de negende editie van de kennisquiz doken we afgelopen maandag de bergen in. Voor de meeste puzzelaars leverden de eerste drie vragen geen problemen op. De Alpe d’Huez telt 21 bochten en de top ligt op 1860 meter hoogte. De ‘Nederlandse’ berg is daarmee minder hoog dan de Mont Ventoux (1912 meter), de Tourmalet (2115 meter) en de Galibier (2642 meter).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties