Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 15 augustus 2007.

Agendawoensdag, 15 augustus 2007

Klassiek

Cultuurwoensdag, 15 augustus 2007

Salieri’s ‘Falstaff’ in openlucht

Na een wandeling door het mooie natuurgebied De Rottige Meente kom je op een locatie waar sinds 2001 in de zomer een opera wordt uitgevoerd. Waren het in de voorgaande jaren kleine opera’s van min of meer onbekende componisten, dit jaar is er voor gekozen om een avondvullende opera uit te voeren van een bekende componist. Gisteravond was de première van de opera Falstaff van Antonio Salieri, die is gebaseerd op het toneelstuk Merry Wives of Windsor van Shakespeare op een libretto van De Franceschi.

Cultuurwoensdag, 15 augustus 2007

Fluiten, fluiten en nog eens fluiten

Erik Bosgraaf is gek op de fluit; de blokfluit wel te verstaan. Jonkheer Jacob van Eyck was dat ook. Behalve beiaardier was hij vooral ook bespeler van de blokfluit. De inwoners van Utrecht konden op beide manieren van hem genieten, als ze over het Janskerkhof liepen. Jonkheer Jacob bespeelde de beiaard alle zondagen en vrijdagen ’s ochtends van elf tot twaalf en in de zomer elke dag een uur na het avondeten. En wie een avondwandeling maakte, werd verblijd met de blokfluit spelende Van Eyck. ,,Eyckje comt ons Pleyn vereeren En de klockjes spreecken leeren. Daer begindt hy op zijn fluydtje; Dat was ’t! O! wat liever tuytje”, riep de dichter Regnerus Opperveldt.

Economiewoensdag, 15 augustus 2007

Friese schilders heel druk na slecht weer

Leeuwarden - De Friese schilders zijn erg druk na het slechte weer van voor de zomervakantie. Mensen die nu een schilder willen inhuren om de kozijnen te schilderen, lopen grote kans dat de opdracht pas na de winter uitgevoerd kan worden. Dat zei voorzitter O. Loonstra van de Friese afdeling van schildersorganisatie FOSAG.

Expowoensdag, 15 augustus 2007

Aldeboarn, Atelier Anutosh: expo werken Anutosh Gudrun, t/m 26 aug.

Hoofdartikelwoensdag, 15 augustus 2007

Betrouwbaar...

Klaarblijkelijk onder het motto ‘de vijanden van mijn vijand, zijn mijn vrienden’ doen de VS hun uiterste best Iran de voet dwars te zetten. India wordt geholpen een kernmacht van betekenis te worden en het Midden-Oosten wordt volgestouwd met wapens.

Regiowoensdag, 15 augustus 2007

Vals alarm in Heerenveen

Heerenveen - De politie heeft gisteren in de avondspits station Heerenveen en de directe omgeving drie uur lang afgezet. Treinen konden drie uur lang niet rijden en ook het busverkeer ondervond hinder van de afzetting. Op het station stond een witte tas met Arabische tekens. De tas bleek geen bom te bevatten. Het station was om zeven uur toegankelijk, het treinverkeer kwam daarna weer op gang.

Regiowoensdag, 15 augustus 2007

‘Desnoods blijven we hier kamperen’

Heerenveen - Het trok veel bekijks gistermiddag, de afzetting van station Heerenveen door de politie. Reizigers en passanten hadden begrip voor de maatregelen van de politie, maar het leverde de meeste reizigers wel flinke vertraging op.

Regiowoensdag, 15 augustus 2007

Bewegende drempels Terschelling weg

Terschelling - De bewegende verkeersdrempels in de Hoofdweg van Terschelling worden weggehaald. De verkeersremmers werden in 2001 aangelegd bij de westelijke ingang van Baaiduinen en de oostelijke grens van Hoorn met de bedoeling hardrijders af te schrikken.

Regiowoensdag, 15 augustus 2007

Sport-opvang voor jeugd Leeuwarden

Leeuwarden - Kinderen uit Leeuwarden kunnen vanaf maandag naar de allereerste sport-bso. Op de buitenschoolse opvang aan de Bonte Koe kunnen basisschoolleerlingen van acht tot twaalf jaar tennissen, voetballen of andere sporten doen. Op termijn wil de Stichting Kinderopvang Leeuwarden (SKL) meer thema-bso’s opzetten, bijvoorbeeld gericht op muziek of creativiteit.

Regiowoensdag, 15 augustus 2007

Liemburg op achtergrond

Wommels - Burgemeester Liemburg van Littenseradiel gaat zich meer richten op de coördinatie binnen het college van burgemeester en wethouders en noodgedwongen minder naar buiten treden als het gezicht van de gemeente. Om dit mogelijk te maken staat ze de portefeuille Economische Zaken af aan wethouder Doting. Die neemt ook de portefeuille Sport en Recreatie over van wethouder Hernamdt. Dat laatste gebeurt om de werkdruk beter te verdelen.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 augustus 2007

Een nieuwe kerk dankzij de veenontginning

Appelscha - In Tsjerkepaad staat deze week de hervormde kerk van Appelscha centraal. Het gebouw dateert uit 1870 en kwam toen in de plaats van de te klein geworden en zwaar vervallen kerk van Oud-Appelscha. Na een felle brand in 1967, waarbij een deel van het interieur werd verwoest, werd de hervormde kerk in oude luister herstel. Het interieur is bij die gelegenheid ingrijpend aangepast.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 augustus 2007

Schaatsen in hartje zomer op Flevo Festival

Liempde - Schaatsen op een kunstijsbaan, praten met minister André Rouvoet en luisteren naar heel veel goede muziek. Het kan vanaf morgen op het Xnoizz Flevo Festival, dat dit jaar voor de dertigste keer wordt gehouden. De organisatoren verwachten ongeveer 9000 bezoekers.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 augustus 2007

EO: Velema was koersbepalend

Nunspeet - Ds. J.H. Velema, predikant in de Christelijke Gereformeerde Kerken en oud-voorzitter van de EO, is gisteren op 89-jarige leeftijd overleden. Velema was al enige maanden ziek. Hij was van 1940 tot zijn emeritaat op 1 december 1986 predikant van de CGK.

Sportwoensdag, 15 augustus 2007

De ene Galama is dit seizoen de andere Galama niet

Joure - De ene Galama is dit seizoen de andere Galama niet. De olijke tweeling kun je moeilijk uit elkaar houden als het op hun fysieke kenmerken aankomt. Bij het fierljeppen zit er dit seizoen wel een groot verschil tussen Oane en Ysbrand. De eerste won gisteren in Joure zijn vijfde dagtitel van het seizoen, de laatste moet het nog steeds doen met winst bij de Nationale Fierljepmanifistatie (NFM). Toch delen ze wel degelijk een gevoel, want tevreden zijn ze niet met hun presteren tot dusver.

Sportwoensdag, 15 augustus 2007

Galatasaray wil Alves

Leeuwarden De Turkse club Galatasaray is in de markt voor SC Heerenveen-aanvaller Afonso Alves.

Sportwoensdag, 15 augustus 2007

Zilver Groenveld in Emmen

Emmen Wielrenster Josephine Groenveld is gistermiddag knap tweede geworden in de Gouden Pijl van Emmen voor dames. Groenveld hoefde allen Christine Mos uit De Wijk voor te laten gaan.

Sportwoensdag, 15 augustus 2007

Friese loopzeges in Diever

Diever Tijdens de wekelijkse Brinkloop in Diever waren twee Friese atletes succesvol. Op de 10 kilometer werd Stefanie Bouma de superieure winnares. De atlete van het Drachtster Impala liet 37 minuten en 49 seconden voor zich klokken en dat betekende een nieuw parcoursrecord. De oude toptijd was 38,19, twee weken geleden gelopen door de Groningse Hanneke Hink.

Weerwoensdag, 15 augustus 2007

Buien

Vanmiddag is het vrij zonnig met enkele buien. De temperaturen liggen tussen 21 en 24 graden. De zuid tot zuidwestenwind is vanmiddag matig tot krachtig aan zee. Vanavond en vannacht pittige buien met kans op onweer. Morgen buiig, af en toe zon en 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties