Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 15 september 2009.

Cultuurdinsdag, 15 september 2009

Gravures van Fries Alma-Tadema in de verkoop

Leeuwarden - Antiquariaat Van Nie in Amsterdam komt met een verkoopexpositie waarbij prenten van de Friese schilder Lawrence Alma-Tadema gekocht kunnen worden. Het gaat om 24 originele gravures die de Friese schilder maakte naar zijn geromantiseerde schilderijen van het leven in de klassieke oudheid. De expositie is bijzonder omdat gravures van Alma-Tadema zeldzaam zijn geworden, meldt het Amsterdamse antiquariaat.

Cultuurdinsdag, 15 september 2009

Galaconcert Nationaal Jeugdkorps in Drachten

Drachten - Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (Nationaal Jeugdkorps) viert komende zaterdag op grootse wijze zijn vijftigste verjaardag in schouwburg De Lawei in Drachten. Het orkest werd vijftig jaar terug opgericht door de Friese dirigent Piebe Bakker, die jarenlang leiding gaf aan dit voorbeeldorkest.

Economiedinsdag, 15 september 2009

Transportbedrijf Reining ontslaat negentig man

Hoogezand – Transportbedrijf Reining, onderdeel van Wagenborg Reining, ontslaat negentig man personeel. Bij het bedrijf werken vijfhonderd mensen. De maatregel is nodig omdat het bedrijf al langere tijd verliezen lijdt. De omzet is 20 tot 30 procent lager.

Hoofdartikeldinsdag, 15 september 2009

Het spelletje rond Prinsjesdag...

Het lijkt wel een spelletje: de strijd om het publicatietijdstip van de miljoenennota. De afgelopen jaren ergerde het kabinet zich aan de manier waarop media met de embargoregeling omging. Die werd geschonden, en/of ambtenaren, politici of anderen lekten de inhoud van de voorgenomen maatregelen. Ministers lieten zelf ook onderdelen van hun toekomstig beleid voortijdig bekendmaken. Media schiepen er behagen in om zo veel mogelijk ‘geheime‘ informatie te publiceren. Sommige kranten wilden niet meer mee doen aan een embargoregeling omdat ze vonden dat het nieuws van Prinsjesdag helemaal niet onder een embargoregeling dient te vallen. Alle maatregelen moeten zo snel mogelijk bekend worden.

Regiodinsdag, 15 september 2009

Introductie van ov-chipkaart in Fryslân ontgaat buschauffeurs

Merlijn Torensma Leeuwarden - ,,De ov-chipkaart? Ehm, nee... ik heb geen idee waar je die kunt krijgen.” Volgens een persbericht van de provincie Fryslân zou het nieuwe betaalmiddel gisteren in de bussen van Connexxion in gebruik genomen worden. Op zowel het treinstation als het busstation in Leeuwarden is echter geen automaat te vinden om een kaart te kopen of op te laden.

Regiodinsdag, 15 september 2009

Zes locaties bloedbank in Fryslân dicht

Leeuwarden - Zes locaties van bloedvoorzieningsorganisatie Sanquin in Fryslân gaan dicht. De organisatie sluit de punten in kleine dorpen om de openingstijden in grotere plaatsen te kunnen verruimen. In Sneek komt een vaste locatie. In totaal worden er in heel Noordoost-Nederland vijftig kleine locaties gesloten.

Regiodinsdag, 15 september 2009

Een bloemetje is meestal al genoeg voor een betere buurt

Heerenveen - Hoe mooier de buurt, des te gelukkiger zijn de bewoners. Maar veel Friezen weten niet hoe de eigen straat opgefleurd kan worden, zegt buitenhuisadviseur Maarten ter Stege.

Regiodinsdag, 15 september 2009

Invoering van scholierenstage verloopt goed

Leeuwarden - De invoering van de maatschappelijke stage voor scholieren verloopt goed. Dat stelt staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs in een tussenrapportage die ze gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Regiodinsdag, 15 september 2009

Op de fiets naar school, maar niet te gek

Schoolkinderen worden zich bewust van het klimaat en komen fietsend naar school

Geloof & Kerkdinsdag, 15 september 2009

In Ethiopië zijn nu zelfs te weinig kerkgebouwen

Ds. Siebrand Wierda, gemeentestichter in Amsterdam, is in New York voor een conferentie over stadszending. Hij doet de komende weken verslag. Vandaag deel 2. Stormachtige groei van de christelijke kerk op andere continenten.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 september 2009

Vechten met gerechtigheid voor ogen

Doorn - De afgelopen jaren zijn grote aantallen Nederlandse militairen uitgezonden naar Afghanistan. 21 van hen kwamen daarbij om. Kerken moeten zich van commentaar onthouden als het gaat om de wenselijkheid van de missie in Afghanistan, stelde prof. dr. Gerrit de Kruijf gisteren op de kerkelijke studiedag ‘Front of thuisfront, wat doet de kerk?’ Door Hanneke Goudappel.

Geloof & Kerkdinsdag, 15 september 2009

35 procent meer religiestudenten voor VU

Amsterdam - Decaan prof. dr. Wim Janse knipperde de afgelopen weken wel eens even met zijn ogen. Klopten die cijfers van nieuwe studenten echt? Ja. Een stijging van 35 procent in de aanmeldingen voor de opleidingen Theologie en Religie & levensbeschouwing kan de VU in Amsterdam dit jaar noteren.

Sportdinsdag, 15 september 2009

Keatse yn ’t sicht fan ’e Sipel’


Sportdinsdag, 15 september 2009

Sporting probeert bijna alles voetballend op te lossen

Heerenveen - Hans de Jong en Wilco Hellinga hebben afgelopen weekeinde namens Heerenveen Sporting Clube de Portugal bekeken. Dat is overmorgen de tegenstander van de Friese club in de groepsfase van de Europa League. Het tweetal raakte onder de indruk van de achttienvoudige Portugese kampioen, maar kwam ook tot de conclusie dat er wel degelijk wat te halen is voor de ploeg van interim-trainer Jan de Jonge. ,,Ik denk dat kansen fifty-fity zijn”, zei Hans de Jong.

Sportdinsdag, 15 september 2009

Onderzoek naar actie Dingsdag

Zeist De aanklager betaald voetbal stelt een vooronderzoek in naar vermeend wangedrag van Michael Dingsdag.

Sportdinsdag, 15 september 2009

Roorda mogelijk opnieuw onder mes

Heerenveen Middenvelder Geert Arend Roorda van Heerenveen wacht mogelijk opnieuw een ingreep aan zijn knie. Roorda onderging vorig jaar oktober ook al een operatie aan zijn gekwetste gewricht. Hij is echter nooit hersteld van zijn blessure.

Sportdinsdag, 15 september 2009

Nipt verlies jong sc Heerenveen/Emmen

Tilburg Jong sc Heerenveen/Emmen heeft ook de derde competitiewedstrijd verloren. Het uitduel tegen Willem II leverde een 1-0 nederlaag op. Danny Schenkel scoorde na een klein uur de enige treffer van de avond. Jong sc Heerenveen/Emmen staat door dit verlies laatste in de eredivisie voor beloftenteams. AZ en Feyenoord/Excelsior gaan aan de leiding. Beide clubs haalden de volle buit uit de eerste drie speelronden.

Sportdinsdag, 15 september 2009

Epke Zonderland niet op meerkamp

Beekbergen Turner Epke Zonderland zal op het WK turnen dat van 13 tot en met 18 oktober in de O2-Arena in Londen wordt gehouden niet op de meerkamp uitkomen. De Lemster ondervindt nog te veel klachten van zijn schouderblessure. Zonderland, die zich het afgelopen weekeinde wel kwalificeerde voor de meerkamp, zal in Londen alleen op rek en brug uitkomen.

Sportdinsdag, 15 september 2009

Friese driebanders starten met zege

Den Haag De driebanders van Bierling de Schepper uit Leeuwarden zijn het seizoen in de tweede divisie driebanden groot sterk begonnen. In Den Haag wonnen de Friezen met 2-6 van Frauenfelder. Namens de Leeuwarders kwamen Klaas Kuindersma, Hans Dijkstra en Tonny Buis tot winst. Tammo Bijlsma verloor, maar de eerste zege van het seizoen was hoe dan ook een feit.

Sportdinsdag, 15 september 2009

Heel beroerd en strontvervelend

Ik begin een beetje moe te worden van de heren van het Sportjournaal. Loopt er de eerste vijf wedstrijden bij FC Utrecht een aardige nieuwe, Belgische dribbelaar rond die een paar keer scoort, moet er meteen een ludieke manier gevonden worden om hem onder de aandacht van het televisiepubliek te brengen. Speler is aan de kleine kant en is verrassend wendbaar, dus wat bedenkt Joep Schreuder? Hij zeult met een levensgroot portret van Lionel Messi door Utrecht achter hem aan en vraagt iedereen of de gelijkenis tussen Messi en deze Mertens niet frappant is. De giechelende reactie van een groep huisvrouwen op een terras wordt uitvoerig getoond.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties