Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 15 oktober 2003.

Agendawoensdag, 15 oktober 2003

Klassiek

Fins Vrijdag om 20.15 uur treedt het Kamerorkest van de Finse muziekschool uit Haémmenlinna op in Theater Romein te Leeuwarden. Op het programma staan niet alleen werken van Finse bodem maar ook werken van Paulus Folkertsma en Gustav Holst.

Bijschriftwoensdag, 15 oktober 2003

Dodenrijk

Misschien hebt u dat ook wel eens gelezen of gezien: mensen die vertellen van hun bijna-doodervaring.

Cultuurwoensdag, 15 oktober 2003

Female Voice Weekend in Leeuwarden

Blues, reggae of metal, soul, jazz of dance. Welk genre je ook neemt, de vrouwenstem past er prima bij. Wie daar niet van overtuigd is, doet er goed aan dit weekeinde vrij te nemen en naar Leeuwarden te gaan. Daar zijn vanaf donderdag tot en met zondag op diverse podia een aantal zangeressen te bewonderen in al die verschillende genres. Female Voice weekend is het tweede muzikale themaweekend in de Friese hoofdstad.

Cultuurwoensdag, 15 oktober 2003

‘Parelvissers’ is mooi en spannend tegelijk

Het was meteen al spannend bij Bizets Parelvissers door de Staatsopera van Tatarstan in De Lawei in Drachten. Een van de danseressen moest op één been staan en verloor bijna haar evenwicht (‘Ho, ho, sprak mijn rechterbuurman bezorgd’). Een paar scčnes later kwam de hogepriester van Brahma met getrokken zwaard binnen om de gelieven Leďla en Nadir te betrappen (‘Och heden, sprak mijn linkerbuurvrouw’).

Cultuurwoensdag, 15 oktober 2003

Treurig maar boeiend ‘Hommage’ programma

De langere nagalmtijd in de Grote Kerk van Leeuwarden leek dinsdagavond in het voordeel te werken van het Nederlands Kamerkoor dat met een ontroerend mooi gezongen programma Hommage de ruimte van de kerk vulde. Staande voor het koor van de kerk waren de melodische lijnen in met name de werken uit de Renaissance, elkaar stemsgewijs, paarsgewijs of groepsgewijs imiterend, doorgaans goed te volgen.

Cultuurwoensdag, 15 oktober 2003

Indrukwekkende masterclass

Het Friese theatergezelschap Tryater heet deze week iedereen welkom tijdens het Wolkomfestival . Tryater stelt het publiek voor aan nieuwe regisseurs en projecten. Ook de nieuwe artistiek leider Hans Man in ’t Veld introduceert zich bij het publiek. Voor het Friesch Dagblad houdt hij de komende dagen een dagboek bij.

Expowoensdag, 15 oktober 2003

Aldtsjerk, Galerie Bloemrijk Vertrouwen: expo Monique Thiele (acryl), t/m 15 okt.

Hoofdartikelwoensdag, 15 oktober 2003

De voorbije eeuw...

Het Friesch Dagblad viert woensdag 15 oktober feest: de krant bestaat honderd jaar. De afgelopen decennia is er aan getwijfeld of het Friesch Dagblad zijn eeuwfeest wel zou kunnen vieren. Dat de krant dit toch kan doen, is reden tot vreugde.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 oktober 2003

Vernieuwingscampagne voor Samen-op-Wegkerken

Leeuwarden - In de Samen-op-Wegkerken zal vanaf januari een grote vernieuwingscampagne plaatsvinden. Dat meldt het Evangelisch Werkverband (EW) in haar oktobernieuwsbrief . Het EW, een vernieuwingsgezinde beweging binnen de SoW-kerken, springt daarmee in op de Verklaring van Vereniging die de drie fusiepartners (luthers, gereformeerd, hervormd) in juni aannamen bij het besluit in eerste lezing over de eenwording van de drie kerken. ‘Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk’, zo stond in dit Verenigingsbesluit.

Geloof & Kerkwoensdag, 15 oktober 2003

‘Onjuiste voorlichting CGB’

Leeuwarden – Het Landelijk Verband van Commissies van Beheer van de Gereformeerde Kerken in Nederland vindt dat het Confessioneel Gereformeerd Beraad (CGB) ,,een onjuiste en wantrouwende voorstelling van zaken’’ geeft inzake de financiële gevolgen van de kerkfusie.

Sportwoensdag, 15 oktober 2003

Schorsing Heldens opgeheven

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden-speler Ties Heldens zit weer bij de selectie. De verdediger werd vorige week donderdag door de technische staf geschorst naar aanleiding van uitspraken in een interview.

Sportwoensdag, 15 oktober 2003

Reinders: ‘Niveau Cambuur en Harkemase Boys is gelijk’

Leeuwarden – Menno Reinders lijkt zijn draai helemaal gevonden te hebben bij Harkemase Boys. De twintigjarige aanvallende middenvelder, die dit seizoen overkwam van Cambuur Leeuwarden, was zaterdag in de uitwedstrijd tegen Urk goed voor drie treffers.

Sportwoensdag, 15 oktober 2003

Piet de Boer is marathonschaatser én boer in hart en nieren

Weidum - Het kan nog steeds. Als het peloton marathonschaatsers met zwaar gesponsorde professionals vanavond in Alkmaar start voor de eerste wedstrijd van dit seizoen, is daarin ook nog plaats voor een boer. Eentje die tweemaal daags bijna honderd koeien melkt en dan nog zestig stuks jongvee verzorgt.

Sportwoensdag, 15 oktober 2003

Rolf Koopmans keert terug als ‘handelsrijder’

Haskerhorne - Vier jaar werd er op de concoursen niets meer vernomen van Rolf Koopmans. De nu 33-jarige springruiter was het springdom een beetje zat geworden. ,,De prizen, dat wie neat en je sieten hieltyd yn itselde rűntsje.’’

Sportwoensdag, 15 oktober 2003

Jiska van den Akker bewijst haar gelijk op Indoor Friesland

Leeuwarden – Het was een hele keuze om als Friese amazone de stap naar de nationale dressuurtop te maken. Jiska van den Akker uit Kootstertille durfde dat aan en bewees dinsdag in het FEC in Leeuwarden tijdens Indoor Friesland haar gelijk. In de Prix St. George telde ze mee en behaalde ze een verdienstelijke zesde prijs met de negenjarige hengst Meoliet.

Weerwoensdag, 15 oktober 2003

Koude kant

Zowel woensdag als donderdag is het schitterend weer met veel zon. Het is wel aan de koude kant. Vanavond en vannacht kan het kwik zakken tot 2 graden met vorst aan de grond. Morgen wordt het ongeveer 11 graden, bij een oostenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties