Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 15 oktober 2011.

Cultuurzaterdag, 15 oktober 2011

Vredeman de Vries Prijs voor meubelontwerper Gjalt Pilat

Leeuwarden - Meubelontwerper Gjalt Pilat heeft de Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving 2011 gewonnen. Dat heeft cultuurgedeputeerde Jannewietske de Vries gisteren bekendgemaakt. Pilat kreeg de prijs, een bedrag van vijfduizend euro, voor zijn tafelserie Pake Sytse.

Cultuurzaterdag, 15 oktober 2011

Jong talent gezocht voor De Straat


Economiezaterdag, 15 oktober 2011

Bestuurbare heliumvissen uit Kollum

Kollum - Nog maar een paar weken geleden kwamen enkele jonge ondernemers uit Kollum in contact met het bedrijf Wow! Stuff uit Engeland. Dit bedrijf ontwikkelt en distribueert allerlei speelgoed en hebbedingen over de gehele wereld. Het contact dat de Kollumer ondernemers Sierk van Lingen, Wietze Zijlstra, Marcel Hamstra en Halbe Bosgraaf hebben opgebouwd, zorgt ervoor dat hun bedrijven in een stroomversnelling terecht zijn gekomen.

Hoofdartikelzaterdag, 15 oktober 2011

De voorstelling van God is veranderlijk

De afgelopen decennia zijn allerlei traditionele vormen van geloof van binnen en van buiten aangevallen. De voorstelling van God als degene die uiteindelijk alles bestuurt of die van God die dient als ‘oplossing’ voor als wij mensen het niet meer weten, is tot op zekere hoogte afgebroken. Niet alleen in theorie, ook in de praktijk. Zoiets als de voorzienigheid van God kreeg steeds minder betekenis omdat mensen steeds meer kunnen, bijvoorbeeld in de behandeling van ziekten. De ‘functie’ van God in het dagelijks leven werd steeds kleiner, totdat hij - voor velen - uit dat leven is verdwenen.

Regiozaterdag, 15 oktober 2011

De Friese Meren fuseren pas in 2014

Balk - De gemeenten Skarsterlân, Gaasterlân-Sleat en Lemsterland fuseren per 1 januari 2014 tot De Friese Meren en niet per 2013, zoals de gemeenten zelf graag willen. Dat heeft minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) afgesproken met de stuurgroep die de fusie coördineert.

Regiozaterdag, 15 oktober 2011

Waterpolo in bootjes in Kollumer gracht

Kollum - Het heeft in de verte wel iets weg van waterpolo, maar in dit geval ligt het speelveld in een gracht in plaats van een overdekt zwembad en zitten de spelers droog in rubberbootjes. In het centrum van Kollum is gisteren het Nederlands Kampioenschap Grachtenpolo gehouden, een actie van Zwemcentrum Kollum en Steunpunt Vrijwilligerswerk Kollumerland.

Regiozaterdag, 15 oktober 2011

Rapper Rotje bezorgt zijn klasgenoten kippenvel

Drachten - Zijn rap zorgde voor kippenvel op de armen. De pas vijftienjarige Rico, leerling van osg Singelland in Drachten en ook wel bekend als rapper Rotje, wist gisteren de andere deelnemers aan de muziekworkshop op school te ontroeren met zijn rap over liefdesverdriet.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 oktober 2011

De kerk als hangplek voor jongeren

Op verschillende plaatsen in Fryslân zoeken kerken naar nieuwe manieren om aan te sluiten bij jongeren. Een tweeluik over geïnspireerd jeugdwerk. Vandaag: de Protestantse Gemeente Wolvega.

Geloof & Kerkzaterdag, 15 oktober 2011

Liederen oefenen in Sneek voor het nieuwe Lieteboek

Grou - Er wordt hard gewerkt aan de Friese editie van het nieuwe Liedboek. De opvolger van het Liedboek voor de Kerken uit 1973 verschijnt volgend jaar, zo is de planning. Zo snel mogelijk volgt dan ook de Friese editie. Zondagmiddag worden in de Martinikerk in Sneek, tijdens de jaarlijkse zangmiddag van de Yntertsjerklike Kommisje foar de Fryske Earetsjinst (YKFE) nieuwe, in het Fries vertaalde liederen geoefend.

Sportzaterdag, 15 oktober 2011

Assaidi zou Achterhoekse rust kunnen gebruiken

Hij was oververmoeid, werd in het bekerduel met VVV Venlo gespaard en kampt al een aantal weken met klachten aan hamstrings en kuiten. Bovendien pakte Oussama Assaidi afgelopen week de interland tegen Tanzania (3-1) mee en plaatste zich met Marokko voor de Afrika Cup wat in januari nog meer wedstrijden en reizen oplevert. Toch staat de vleugelaanvaller vanavond gewoon aan de aftrap tegen zijn oude club De Graafschap. ,,Wie in de top wil spelen, weet dat hij een zwaar programma krijgt.”

Sportzaterdag, 15 oktober 2011

Jans heeft Sibon niet nodig tegen Graafschap

Heerenveen Trainer Ron Jans voert voor het duel met De Graafschap van zaterdagavond geen wijzigingen door in de opstelling van sc Heerenveen. Op de bank is echter geen plaats voor routinier Gerald Sibon, omdat Jans de voorkeur geeft aan Quenten Martinus en Rajiv van La Parra. De oefenmeester houdt twee wissels per linie aan, waardoor Sibon op de tribune plaats moet nemen. De geblesseerden Milan Kopic, Arnold Kruiswijk en Geert Arend Roorda zijn sowieso afwezig.

Sportzaterdag, 15 oktober 2011

Cambuur-opponent Eagles wil stappen maken

Deventer - Go Ahead Eagles en SC Cambuur, het zijn zowat elkaars voetballende spiegelbeeld. Beide volksclubs spelen in een klassiek stadion in een oude woonwijk en verschillende spelers hopten de afgelopen jaren tussen Deventer en Leeuwarden. Bovendien kropen ook de Eagles uit een diep financieel dal. Een nadere blik op de opponent van Cambuur morgenmiddag. Met Eagles’ assistent-trainer Paul Bosvelt.

Sportzaterdag, 15 oktober 2011

Barto krijgt voorkeur boven De Vries als spits

Leeuwarden - Martijn Barto krijgt zondag tegen Go Ahead Eagles waarschijnlijk de voorkeur in de spits bij Cambuur boven Mark de Vries. In het laatste duel van de Leeuwarders, de 2-1 zege op FC Emmen, speelden de twee nog samen voorin. Vleugelaanvaller Melvin de Leeuw keert terug in de basis na een blessure en op het middenveld maakt Mohammed el Makrini zijn opwachting. Achterin is Mart Dijkstra de logische vervanger van de geschorste Léon Hese.

Sportzaterdag, 15 oktober 2011

Henk Hoekstra (ex-Heerenveen) opvolger Danny Micola bij Flyers

Heerenveen - Henk Hoekstra is de nieuwe voorzitter van Friesland Flyers. Bij de Heerenveense ijshockeyclub is Hoekstra de opvolger van Danny Micola, die na zes jaar een stap terug wilde doen. Hoekstra, tot vorig jaar nog actief als financieel directeur bij sc Heerenveen, gaf de voorbije maanden al leiding aan een projectgroep die Flyers naar een hoger plan moet tillen. Hoekstra gaat op interim-basis aan de slag, vanwege de combinatie met zijn andere werkzaamheden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties