Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 16 januari 2003.

Analysedonderdag, 16 januari 2003

‘Hij blijft totdat de laatste kogel is afgevuurd’

Van diverse kanten is de afgelopen tijd geopperd dat Saddam Hussein moet vertrekken om een Amerikaanse aanval op Irak te voorkomen. De druk op de Iraakse dictator is dusdanig toegenomen dat vice-premier Tareq Aziz het nodig vond te benadrukken dat Saddam nooit zijn land zal verlaten.

Bijschriftdonderdag, 16 januari 2003

Illustratie

Tijdens de dienst van oudejaarsavond had de dominee van de gemeente waar ik lid ben een overheadprojector in de kerkzaal staan.

Cultuurdonderdag, 16 januari 2003

Fries songfestival Liet 2003 uitgesteld tot december

Leeuwarden – Het Friestalige songfestival Liet 2003 wordt uitgesteld naar december van dit jaar. Dat heeft de Stichting Liet 91 woensdag laten weten.

Economiedonderdag, 16 januari 2003

Heijmans rondt overname Stork Infratechniek af

Rosmalen - Het bouwbedrijf Heijmans uit Rosmalen heeft gisteren de overname afgerond van Stork Infratechniek, een onderdeel van het industriële concern Stork. De overnamesom is voldaan in contanten. Het bedrag wordt niet prijsgegeven.

Hoofdartikeldonderdag, 16 januari 2003

Beloning…

Noord-Korea laat geen middel onbenut om de Amerikaanse regering uit te dagen. Zaterdag begon Pyongyang te morrelen aan het zelfopgelegde moratorium op rakettesten, om een dag later aartsvijand Zuid-Korea, bondgenoot van de VS, op te roepen om gezamenlijk in een ‘vuurzee’ tegen Washington ten strijde te trekken.

Regiodonderdag, 16 januari 2003

Slecht jaar voor kokkelvissers

Harlingen – De kokkelvissers hebben een ‘dramatisch’ jaar achter de rug. De vissers haalden in 2002 slechts 1170 ton kokkelvlees van de zeebodem. Zij hebben jaarlijks ongeveer 3000 ton nodig om geen verlies te draaien.

Regiodonderdag, 16 januari 2003

Leeuwarder in voorronde Nationaal Songfestival

Leeuwarden - Zanger en horecaondernemer Martin Frankena uit Leeuwarden is doorgedrongen tot de laatste 32 artiesten die mogen meedoen aan de landelijke voorrondes voor deelname aan het Eurovisie Songfestival 2003.

Regiodonderdag, 16 januari 2003

Rendac is ongevaarlijk, weten de omwoners nu

Burgum – Het werd de inwoners van Burgum en Sumar nogmaals verteld: het verwerken van BSE-materiaal door destructiebedrijf Rendac in Sumar vormt géén gevaar voor de volksgezondheid. Een enkele omwonende van Rendac had nog vraagtekens bij deze stelling, maar het leeuwendeel toonde zich gerustgesteld.

Regiodonderdag, 16 januari 2003

‘Ramppreventie burgertaak’

Leeuwarden - Friese burgers moeten zelf alert zijn op veiligheidsrisico’s, en geen overspannen verwachting hebben van regelgeving en controles door de overheid. De meeste rampen doet men zichzelf aan. Dat betoogde de Friese brandweercommandant G. van Meegdenburg gisteren in een spreekbeurt bij de Fryske Akademy.

Regiodonderdag, 16 januari 2003

Het bewogen hart van een jonge freule

Beetsterzwaag – Als klein meisje trok freule Cornelia van Lynden zich het leed van de arme Friese bevolking al aan. Het contrast van de rijkdom waarin zij leefde en de armoede waarin veel Friezen verkeerden, liet haar niet onberoerd.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 januari 2003

‘Jeugdwerk is meer dan hobby’

Schoorl - Christelijk jeugdwerk verdient een hogere prioriteit in de kerk en moet professioneler. ,,Het is belachelijk dat sommige kerken het werk met jongeren nog altijd zien als een hobby voor hen die het werk met volwassenen niet aan durven’’, aldus Sabine van der Heijden van Youth for Christ.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 januari 2003

Hongaarse Joden zijn ‘onzichtbaar’

Boedepast - Hongarije heeft voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog weer een rabbijn ‘van eigen bodem’.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 januari 2003

Artsen vertellen over wonderen in ‘Bethel’

Drachten – In de Bethelkerk in Drachten wordt zondag een eerste van drie avonden gehouden waarbij medici vertellen over ervaringen met God in hun dagelijkse werk en persoonlijk leven.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 januari 2003

Lutherkansel terug in museum Wittenberg

Wittenberg – De jarenlange strijd om de bepaling waar de kansel van kerkhervormer Maarten Luther (1483-1546) thuishoort, is beslecht.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 januari 2003

Leeuwarder kerk ‘De Schakel’ bestaat tien jaar

Leeuwarden – De Samen-op-Weg-wijkgemeente Camminghaburen viert zondag 26 januari dat haar kerkelijk centrum ‘De Schakel’ tien jaar bestaat.

Sportdonderdag, 16 januari 2003

Cambuur werkt tegen ONS aan eerherstel

Surhuisterveen – Cambuur Leeuwarden heeft woensdagavond op het kunstgras in Surhuisterveen de eerste stap gezet op weg naar eerherstel. In Leeuwarden zijn ze de smadelijke 1-6 nederlaag tegen Go Ahead Eagles van medio december nog niet vergeten.

Sportdonderdag, 16 januari 2003

Cambuur wil Bölstler graag houden

Surhuisterveen – Cambuur Leeuwarden wil proberen de van VfB Stuttgart gehuurde Manuel Bölstler te houden. De speler, die woensdagavond in Surhuisterveen in de oefenwedstrijd tegen ONS Sneek (3-0) ontbrak vanwege interlandverplichtingen van Duitsland onder de twintig jaar, staat in de belangstelling van tal van andere clubs.

Sportdonderdag, 16 januari 2003

Van Houten (Stânfries) in Jong Oranje

Leeuwarden – Korfbalster Diana van Houten van Stânfries uit Reduzum is door juniorenbondscoach Kees Vlietstra geselecteerd voor het Nederlands juniorenteam, dat op 1 en 2 februari in Goes en Deurne (Bel) een dubbelinterland speelt tegen België.

Sportdonderdag, 16 januari 2003

Alle dravers Kooyman gered van brand

Alkmaar - Een grote brand heeft woensdagochtend in Alkmaar een paardenstal van het draversentrainement van Tom Kooyman in de as gelegd.

Weerdonderdag, 16 januari 2003

Waterkoud

Het blijft vanavond en vannacht helder en het koelt af tot ongeveer 2 graden. Er kan mist ontstaan en lokaal kan het glad worden. Morgen is het waterkoud, met vrij zonnig weer, in de namiddag en avond gevolgd door regen met temperaturen rond 4 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties