Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 16 januari 2008.

Cultuurwoensdag, 16 januari 2008

De ivige driuw om boppe it einige út te kommen

Byldzjend keunstner Gerrit Breteler timmeret oan ’e wei. Loovjende resinsjes kriget er op syn skilderwurk. Mar ek as skriuwer en muzikant lit er fan him hearre. De foarstelling Katarsis is in grut sukses. 26 jannewaris giet syn nijste wurk Opus exit- in requiem yn Ljouwert yn premiêre.

Economiewoensdag, 16 januari 2008

Geen gevolgen verzekeringskwestie trekkers

Leeuwarden – De uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam over de verzekeringskwestie van een landbouwvoertuig op de openbare weg heeft amper gevolgen voor het landbouwverkeer in Nederland. Dat stelt advocaat T. van der Goot van advocatenkantoor Anker en Anker in Leeuwarden naar aanleiding van het vonnis waarbij de aansprakelijkheidsverzekering ongeldig werd verklaard en het voertuig in beslag werd genomen. De bestuurder kreeg een boete van 380 euro.

Economiewoensdag, 16 januari 2008

.Melkveehouders zoeken naar hogere prijs

Leeuwarden - Nu de vraag naar zuivelproducten wereldwijd sterk stijgt, de productie dat niet kan bijhouden en de prijzen dus omhoog gaan, kijken melkveehouders steeds vaker om zich heen naar zuivelondernemingen die meer betalen voor de melk. Want het gras is altijd groener bij de buurman. ,,Deze ontwikkelingen zetten de verhoudingen tussen veehouders en zuivelfabrieken en -coöperaties onder druk”, vertelt advocaat D. te Biesebeek uit Zwolle. Hij is gespecialiseerd in de betalingsstructuren van de Nederlandse zuivelondernemingen en staat veel melkveehouders bij die besluiten om naar een andere onderneming te gaan. Daarbij lopen ze aan tegen hoge uittreedvergoedingen, lange opzegtermijnen en andere beperkingen die soms op gespannen voet staan met het Europese Mededingingsrecht.

Hoofdartikelwoensdag, 16 januari 2008

Als de wereld...

De Amerikaanse voorverkiezingen voor een nieuwe president krijgen wereldwijd nog meer aandacht dan anders. Dat komt mede omdat de meeste wereldbewoners de huidige Republikeinse president Bush meer dan zat zijn. Want in de afgelopen zeven jaar is weer pijnlijk duidelijk geworden hoeveel invloed de hoofdbewoner van het Witte Huis heeft op het leven van 6,6 miljard mensen.

Regiowoensdag, 16 januari 2008

Minder politie: minder feest

Leeuwarden - Door een verschuiving in de prioriteiten gaat de politie in Leeuwarden minder mensen inzetten om grootschalige evenementen in goede banen te leiden. Begrijpelijk, vinden organisatoren, maar andere belangen dreigen in het gedrang te komen. ,,Er moet toch ook wat te beleven zijn in de stad.”

Regiowoensdag, 16 januari 2008

Leeuwarden - Als ze op school ontdekken hoe leuk dansen is,

en als ze vervolgens om de hoek op proefles kunnen, is de kans veel groter dat kinderen enthousiast worden voor een creatieve opleiding in hun vrije tijd. Vanuit die gedachte begint Parnas per februari in de Leeuwarder wijk Camminghaburen met Dok C, een samenwerkingsproject van het centrum voor de kunsten, drie basisscholen en drie kinderopvangorganisaties in de buurt. Gisteren werd het startsein gegeven.

Regiowoensdag, 16 januari 2008

Vroegopstap ook in België

Siegerswoude - De actie van Hannie Gorter en Myriam Loonen uit Siegerswoude voor vroegere sluitingstijden in de horeca krijgt navolging in Vlaanderen. Het populairste VRT-radioprogramma, Peeters & Pichal, heeft de oproep van de moeders van tieners gisteren overgenomen. Direct stroomden de reacties binnen.

Regiowoensdag, 16 januari 2008

‘Laat scholieren Vlieland forenzen’

Vlieland - Vlieland moet geen nieuwe vmbo-school bouwen, maar een ‘vice-versa schooldienst’ beginnen: een kleine snelle veerboot met zo’n honderd zitplaatsen, die de kinderen ’s ochtends om ongeveer kwart voor acht naar rsg Simon Vestdijk of de Maritieme Academie in Harlingen brengt en ’s middags om een uur of vier weer terug. Dat stelt ouder Berend Hazenberg. Naar eigen zeggen heeft hij al tien enthousiaste reacties van andere ouders gekregen op het discussiestuk dat hij in weekblad De Vliezier heeft geplaatst. In de raadscommissie heeft Nel de Ruijter van de VVD vragen over het idee gesteld.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 januari 2008

Nieuw wapen voor bisdom

Groningen - In februari 2006 kreeg het noordelijke bisdom een nieuwe naam: Bisdom Groningen-Leeuwarden. Sinds vrijdag is er ook een aangepast wapen.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 januari 2008

Kerken VS verkleuren

Venice - ,,Een beweging die niet te stoppen is”, zo noemt het Amerikaanse onderzoekinstituut The Barna Group de wijze waarop de Amerikaanse kerken op dit moment veranderen. De kerk verschiet van kleur: 1 op de 3 kerkleden en kerken in de VS noemt zich tegenwoordig charismatisch.

Sportwoensdag, 16 januari 2008

Pranjic tegen Nederlands elftal

Zagreb De Kroatische voetballer Danijel Pranjic van sc Heerenveen is opgeroepen voor de oefeninterland tegen Nederland op 6 februari in Split.

Sportwoensdag, 16 januari 2008

Bak-Nielsen niet tegen AZ

Heerenveen sc Heerenveen kan in de thuiswedstrijd komende zondag nog geen beroep op Kristian Bak-Nielsen. De Deen is nog altijd niet volledig hersteld van een enkelblessure. Bak-Nielsen miste al de laatste vier competitieduels van Heerenveen.

Sportwoensdag, 16 januari 2008

Nieuwe technologie in Thialf

Heerenveen In ijsstadion Thialf in Heerenveen is gisteren het InnoSportLab geopend. Het sportlaboratorium beschikt over de modernste meetapparatuur, zodat de schaatsers nog betere trainingsmogelijkheden hebben. InnoSportLab in Thialf is het tweede in Nederland.

Sportwoensdag, 16 januari 2008

Boek over Chris Wassenaar

Deinum Jelle Bangma uit Deinum, freelance kaatsverslaggever voor het Friesch Dagblad, werkt aan een boek over Chris Wassenaar. De kaatser uit Minnertsga, bijgenaamd De Grutte, beheerste het afgelopen decennium de kaatssport. Het boek, dat door de Friese Pers wordt uitgegeven, wordt op 21 september tijdens de Oldehovepartij in Leeuwarden gepresenteerd.

Sportwoensdag, 16 januari 2008

Alves viel van het ene incident in het andere

Heerenveen - De spoedarbitragezaak die AZ tegen SC Heerenveen heeft aangespannen omtrent de overgang van Afonso Alves dient vanavond om half acht in Zeist. Wanneer de arbitragecommissie uitspraak doet, is vooraf niet bekend. Dat kan vanavond zijn, maar dat hoeft niet.

Sportwoensdag, 16 januari 2008

Cambuur 2 niet voorbij Veendam

Leeuwarden - Jong SC Cambuur-Leeuwarden is er gisteravond niet in geslaagd het laagstaande Jong Veendam in het eigen stadion te kloppen. Het duel eindigde zoals het begon: 0-0.

Sportwoensdag, 16 januari 2008

Real Madrid komt naar Eurovoetbal

Groningen - Real Madrid is de meest in het oog springende naam in het deelnemersveld van de 32ste editie van het Eurovoetbaltoernooi dat traditioneel tijdens Pinksteren wordt gehouden. De jeugdafdeling van de regerend Spaanse landskampioen geniet in het internationale voetbal grote naam en faam.

Sportwoensdag, 16 januari 2008

Belofteteam kan met wat geluk nog ver komen

Heerenveen - Als het aan Pim Balkestein ligt, treedt het belofteteam van sc Heerenveen vanavond in Katwijk toe tot de laatste acht van het KNVB bekertoernooi. Dan zal er wel eerst gewonnen moeten worden van zaterdag hoofdklasser Quick Boys. Na PSV en ADO Den Haag een te nemen hindernis, maar daarin schuilt juist het gevaar, beseft de twintigjarige ausputzer. ,,Het is een echte kraker. Wij zijn de favoriet en ik verwacht een moeilijke wedstrijd. Maar met wat geluk kunnen we nog ver komen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties