Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 16 januari 2009.

Cultuurvrijdag, 16 januari 2009

Friese band Lays stopt

Leeuwarden - De Friese band Lays houdt het na zeventien jaar voor gezien. De feestband geeft dit jaar nog zo’n dertig optredens en stopt met ingang van 1 oktober, zo meldt de groep.

Economievrijdag, 16 januari 2009

GasTerra en Eneco sluiten akkoord in levering groen gas

Amsterdam - Energiebedrijf Eneco en gasleverancier GasTerra hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van groen gas. De bedrijven maakten dat gisteren bekend. Binnen de samenwerking worden vele miljoenen kubieke meters gas per jaar geproduceerd en gedistribueerd. Eneco wil groen gas, dat het zelf produceert of afneemt van derden, aan zijn klanten gaan leveren. De afspraken met GasTerra zorgen ervoor dat dit gas in het gasnet komt en in het handelssysteem, aldus een Eneco-woordvoerder. Eneco produceert groen gas in een rioolzuiveringsinstallatie in Beverwijk.

Economievrijdag, 16 januari 2009

Woonwinkels in oude panden Vos Logistics

Surhuisterveen - In de leegstaande panden van Vos Logistics aan de Lauwersweg in Surhuisterveen komen woonwinkels en een bouwmarkt. Het college van B en W van Achtkarspelen heeft deze week aan projectontwikkelaar LODO Vastgoed een vergunning gegeven voor de vestiging.

Hoofdartikelvrijdag, 16 januari 2009

Economische maatregelen...

Het kabinet presenteert waarschijnlijk vandaag nieuwe maatregelen om de economie een steuntje in de rug te geven. De ministerraad beslist onder meer over exportkredietverzekeringen en garantieregelingen voor de woningmarkt, middelgrote bedrijven en ziekenhuizen. Het gaat hierbij niet om grootschalige overheidsinvesteringen zoals in Duitsland en de Verenigde Staten, maar om maatregelen die ‘aangrijpen in het hart van de kredietcrisis’. Volgens minister van Financiën Bos kosten de plannen de schatkist niet veel geld. Het gaat met name om borgstellingen, garanties en kredieten, waarbij de overheid soms risico’s overneemt of afdekt.

Regiovrijdag, 16 januari 2009

Kollum heeft een jeugdhonk nodig

Kollum - Wat is nu veiligheid en onveiligheid? René van der Ploeg (15) uit Kollum moet wel eens langs een groepje hangjeugd fietsen. ,,Dan denk ik wel eens: o-oh, wat gaan ze doen?” In grotemensentaal heeft René op dat moment ‘een gevoel van onveiligheid’. Maar zo zou hij het zelf niet benoemen.

Regiovrijdag, 16 januari 2009

Elfstedenvereniging nu koninklijk

Leeuwarden - De Vereniging De Friesche Elf Steden mag zich voortaan koninklijk noemen.

Regiovrijdag, 16 januari 2009

Nierpatiënt naar Kollum

Kollum - Nierpatiënten uit Noordoost-Fryslân kunnen voortaan dialyseren in Kollum. In het multifunctioneel centrum Meckama State komt een dependance van het nierdialysecentrum van het Medisch Centrum Leeuwarden.

Regiovrijdag, 16 januari 2009

Nieuw Thialf verrijst naast Abe Lenstra

Heerenveen - Het nieuwe Thialf komt aan de noordkant van Sportstad Heerenveen en het Abe Lenstrastadion te liggen. Vanochtend maakte de gemeente Heerenveen bekend dat deze locatie voor een nieuw ijsstadion veruit de voorkeur geniet.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 januari 2009

Kritiek Urker kerk op proefschrift Arminius

Urk - De kerkenraad van de Christelijke Gereformeerde Kerk ‘Eben-Haëzer’ op Urk heeft kritiek op het proefschrift Duplex Amor Dei - Contextuele karakteristiek van de theologie van Jacobus Arminius (1559-1609). Dr. William den Boer promoveerde in juni op Arminius.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 januari 2009

Kracht van de Geest dankzij New Wine

Houten - In Houten wordt vanaf vrijdag een grote gemeenteconferentie gehouden van de New Wine-beweging. Tien jaar geleden werd New Wine in Nederland geïntroduceerd door het predikantsechtpaar Dick en Jeannette Westerkamp, met als doel geestelijke vernieuwing van de kerken.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 januari 2009

Pilot om jongeren te betrekken bij Kerkbalans

Utrecht - Jongeren en Kerkbalans, gaat dat samen? Mag je niet al lang blij zijn als ze in de kerk komen? JOP, de jeugdorganisatie van de PKN gaat samen met de Interkerkelijke Commissie Geldwerving (ICG) de uitdaging aan om Kerkbalans dichter bij jongeren te brengen. In Utrecht werd bij de aftrap van Kerkbalans gisteren een project gelanceerd om jongeren te stimuleren geld te werven voor het eigen plaatselijke jeugdwerk: WEcollect.nl. Deze maand starten op verschillende plaatsen pilots.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 januari 2009

Kerken gaan spannend jaar tegemoet

Utrecht - De kerken gaan financieel een spannend jaar tegemoet. Hulporganisatie Kerk in Actie van de PKN heeft in december al minder ontvangen dan in andere jaren. Over de mate waarin de crisis effect zal hebben op de actie Kerkbalans verschilden de meningen donderdag in Utrecht. Door Hanneke Goudappel.

Sportvrijdag, 16 januari 2009

Chery is bij Cambuur om een man te worden

Leeuwarden - Voetballen kan-ie wel. Daarover bestaat geen twijfel. Maar daarmee is Tjaronn Chery er nog niet. ,,Het koppie is belangrijk”, weet hij. De twintigjarige belofte van FC Twente droomt van een glansrijke profcarrière en om die uit te laten komen moet hij nog veel leren. Op het veld, maar ook ernaast. De huurling van Cambuur denkt dat hij het komende halve seizoen het nodige in Leeuwarden kan opsteken. ,,Ik ben hier om een man te worden.”

Sportvrijdag, 16 januari 2009

Vandenbussche start in basiself bij Heerenveen

Heerenveen - Trond Sollied zal niet veel sleutelen aan de formatie van sc Heerenveen, die het vanavond in eigen stadion moet opnemen tegen Feyenoord. Het basiselftal komt sterk overeen met de ploeg, waarmee de Noorse oefenmeester het jaar 2008 afsloot. Dus met doelman Brian Vandenbussche, die goed presteerde tijdens het trainingskamp in Turkije, onder de lat en met nieuweling Hans Vonk op de bank.

Sportvrijdag, 16 januari 2009

Viktor Elm is klaar voor een hele nieuwe uitdaging

Heerenveen - Als de voortekenen niet bedriegen, dan zal Viktor Elm vanavond tegen Feyenoord zijn competitiedebuut maken voor sc Heerenveen. ,,Ik hoop dat ik mag spelen”, zegt de 23-jarige Zweedse middenvelder.

Sportvrijdag, 16 januari 2009

Aris krijgt zege van Seals bijna cadeau

Leeuwarden - Het overkomt Aris Friesland niet vaak dat een tegenstander al na een helft is opgerold. Den Helder Seals was gisteren echter zo zwak dat de Leeuwarder basketballers snel klaar waren. En dat kwam goed uit met het oog op de derby tegen Groningen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties