Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 16 januari 2013.

Economiewoensdag, 16 januari 2013

Poolse bouwvakkers Eemshaven krijgen extra geld

Eemsmond | Bijna duizend Poolse metaalwerkers hebben een nabetaling gekregen van installatiebedrijf Remak voor hun werk aan de kolencentrale van RWE/Essent in de Eemshaven. Ongeveer driehonderd Polen die er nog werken, krijgen een loonsverhoging tot 30 procent. Dat maakte FNV bekend. De rechter bepaalde in oktober dat de Polen recht hebben op hetzelfde loon als hun Nederlandse collega’s. Het geschil draaide onder meer om avondtoeslagen die de Polen niet kregen.

Economiewoensdag, 16 januari 2013

Directeur Groninger zeehaven geeft leiding

Lauwersoog | Harm Post, directeur van Groningen Seaports, wordt interim-directeur van de haven Lauwersoog. De raad van commissarissen van de Exploitatiemaatschappij Lauwersoog heeft hem voor de functie gevraagd. Eind vorig jaar namen wethouders van Dongeradeel en De Marne na een geschil de plaats in van de commissarissen. Zij zeiden vervolgens het vertrouwen op in de directeur die daarna werd ontslagen. Harm Post vult nu tijdelijk die plek in.

Hoofdartikelwoensdag, 16 januari 2013

Interventie is niet het enige antwoord

Er zat voor Frankrijk niets anders op dan militair in te grijpen in het Afrikaanse Mali. Islamitische rebellen hebben het noordoosten van het land veroverd en bedreigen Mali, tot voor kort een van de meest democratische landen in Afrika, in het voortbestaan. Dat zou een gevaar hebben betekend voor heel Afrika en zelfs voor Europa. Met het noordoosten van Mali in handen van de extremisten, zoals die van Al Qaida in de Islamitische Maghreb, zouden grote delen van Noord-Afrika een vrijhaven worden voor terroristen, drugssmokkelaars en mensenhandelaren die het ook op Europa hebben gemunt.

Regiowoensdag, 16 januari 2013

Onderzoek naar mate van hennepteelt in Oosterwolde

Oosterwolde | De politie gaat mogelijk extra capaciteit inzetten voor de bestrijding van hennepteelt in de gemeente Ooststellingwerf. Bij de burgemeester en de politie bestaat de indruk dat er in Ooststellingwerf meer dan gebruikelijk softdrugs wordt geteeld. Een analyse van opgerolde hennepplantages de voorbije twee jaar moet de komende weken uitwijzen of dit echt zo is.

Regiowoensdag, 16 januari 2013

Tractors en fietsers niet over dezelfde weg

Leeuwarden | Landbouwverkeer wordt zoveel mogelijk van de parallelwegen in Fryslân gehaald. De provincie, beheerder van de wegen, weert tractors om de verkeersveiligheid van fietsers op de parallelwegen te vergroten. Waar het kan, wil de provincie landbouwvoertuigen en fietsers van elkaar te scheiden.

Regiowoensdag, 16 januari 2013

Schaatskoorts loopt verder op in Fryslân

Leeuwarden | Op steeds meer plaatsen in Fryslân kan worden geschaatst op landijs. Diverse ijsbanen zijn al open. Veilig ijs op open water is vanaf vrijdag te verwachten.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 januari 2013

Laatste viering in St. Wirokerk in Easterwierrum

Easterwierrum | In de St. Wirokerk van Easterwierrum wordt zondag voor het laatst een reguliere viering worden gehouden. Voorganger in de slotviering (aanvang 10.00 uur) is bisschop De Korte.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 januari 2013

Ethicus prof. dr. Gerrit de Kruijf (60) overleden

Amsterdam | Prof. dr. Gerrit de Kruijf, hoogleraar christelijke ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) in Amsterdam, is dinsdag op zestigjarige leeftijd overleden. Dat heeft de universiteit bevestigd.

Sportwoensdag, 16 januari 2013

Amateurs niet in actie vanwege winterweer

Zeist | De voetbalbond KNVB heeft alle amateurwedstrijden voor komend weekeinde afgelast.

Sportwoensdag, 16 januari 2013

Bob de Vries op herhaling in Noordlaren

Noordlaren | In november 2010 soleerde Bob de Vries uit Haule naar de overwinning in Noordlaren, toen het Groningse dorp dat jaar de gastheer was van de eerste marathon op natuurijs. Gisteravond herhaalde de schaatser van de BAM-ploeg dit kunstje door wederom de zege op te eisen bij de eerste natuurijsmarathon, die wederom in Noordlaren werd gehouden. ,,Dit baantje mag ik wel”, sprak hij lachend.

Sportwoensdag, 16 januari 2013

Hospes knalt natuurijscircus op gang

Steggerda | De eerste kortebaanwedstrijd op natuurijs bracht een primeur. Niet alleen voor winnaar Jesper Hospes, maar ook voor het organiserende dorp Steggerda. En dat was best even wennen.

Sportwoensdag, 16 januari 2013

Bizot na de winter in het doel bij Groningen

Groningen | FC Groningen-coach Robert Maaskant geeft bij de hervatting van de competitie de voorkeur aan doelman Marco Bizot boven Luciano da Silva. Volgens de technische staf heeft Bizot, de doelman die vorig jaar als huurling van Ajax bij Cambuur onder de lat stond, een groter potentieel dan zijn Braziliaanse concurrent. ,,Zijn lengte werkt in het voordeel en ook het meevoetballen is bij Bizot goed verzorgd. Hij is jong, talentvol en klaar voor zijn nieuwe rol”, aldus Maaskant.

Sportwoensdag, 16 januari 2013

Steegstra en Diks langs de lijn bij klassieker

Leeuwarden | Hessel Steegstra (Sneek) en Mario Diks (Leeuwarden) zijn door de KNVB aangewezen om scheidsrechter Pol van Boekel zondag in de Amsterdam Arena te assisteren bij de voetbalklassieker tussen Ajax en Feyenoord. De wedstrijd staat in het teken van de strijd om de derde plaats in de eredivisie. Het is eerste keer dat de Friese assistent-scheidsrechters mogen aantreden bij de klassieker. Steegstra staat per 1 januari van dit jaar ook op de internationale lijst.

Sportwoensdag, 16 januari 2013

Koen wint in Nijelamer de Naderman cup

Nijelamer | In de schaduw van de eerste kortebaanwedstrijd gistermiddag in Steggerda en de eerste marathon op natuurijs in Noordlaren streden de dames gisteravond in Nijelamer om de hoogste eer op de kortebaan. In een veld van 21 deelnemers toonde Lesley Koen uit Giethoorn zich de sterkste in de strijd om de Naderman Cup. In de finale op de goed geprepareerde ijsbaan van IJsvereniging Nijelamer rekende ze af met Bo van der Werff uit Groningen en Janetta Tolsma uit Winsum.

Sportwoensdag, 16 januari 2013

Respect in de sport: we moeten het samen doen

Sportiviteit en respect terugkrijgen op de voetbalvelden begint bij onszelf. Iedereen heeft invloed en samen; de verenigingen, de vrijwilligers, de spelers en de KNVB kunnen we het verschil maken.

Sportwoensdag, 16 januari 2013

Sneek Wit Zwart en Harkemase Boys in koker kwartfinale

Leeuwarden | Sneek Wit Zwart en Harkemase Boys hebben zich gisteravond zonder problemen geplaatst voor de achtste finales van het noordelijke bekertoernooi. Zaterdaghoofdklasser Harkemase Boys liep op het kunstgras van Rottevalle zondagtweedeklasser Hoogezand onder de voet (7-1), terwijl zondagtopklasser Sneek Wit Zwart op en tegen Urk een gemakkelijke avond had tegen de gelijknamige zaterdaghoofdklasser: 1-4. De beide Leeuwarder zondageersteklassers FVC en LAC Frisia 1883 overleefden de schifting in de derde ronde niet. FVC verloor in Groningen met 4-1 van het één klas lager acterende GRC Groningen, terwijl LAC Frisia 1883 op eigen veld met 1-3 onderuit ging tegen zondaghoofdklasser Be Quick 1887.

Sportwoensdag, 16 januari 2013

Bauke Mollema: eindelijk streep onder verleden zetten

Leeuwarden | Bauke Mollema is blij met de berichten dat Lance Armstrong in zijn interview met Oprah Winfrey doping zou hebben toegegeven. ,,Ik hoop dat hiermee nu echt een streep onder het verleden kan worden gezet”, zei de renner van Blanco Pro Cycling, de voormalige Raboploeg. ,,Dit is een goede stap van hem en het is goed voor het wielrennen in het algemeen. Ik zie dit als een historische dag voor de sport.”

Sportwoensdag, 16 januari 2013

‘Wel winnen hè?’ houdt sportclubs een spiegel voor

In het nieuwe Theater Sneek wordt vrijdag de voorstelling Wel winnen hè? gespeeld. De theatervoorstelling, onderdeel van het actieplan Naar een veiliger sportklimaat, is bedoeld voor alle vrijwilligers van sportverenigingen en met name voor bestuursleden, trainers, coaches, begeleiders en scheidsrechters.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties