Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 16 januari 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 16 januari 2014

Wereldeconomie trekt ons land uit het slop

Er was deze week op economisch gebied goed nieuws te melden. De wereldeconomie maakt dit jaar een stevige groeispurt door. In opkomende markten trekt de economie verder aan en ook de ontwikkelde landen pakken de draad sterk op. Dat voorspelt de Wereldbank deze week. Deze organisatie is vooralsnog iets minder positief over de jaren hierna, maar dit jaar wordt een wereldwijde groei van 3,2 procent voorspeld. En wat vooral opvalt is dat de expansie voor een belangrijk deel voor rekening komt van ontwikkelde landen.

Regiodonderdag, 16 januari 2014

Wommelsers verbijsterd over bomenkap

Wommels | Bewoners van De Koarte Baan in Wommels zijn verbijsterd over de kaalslag die heeft plaatsgevonden op een stuk grond in hun buurt. De eigenaar van de grond heeft anderhalve week geleden alle bomen die er stonden tot stompjes afgezaagd. Het zou gaan om circa honderd bomen, waarvan sommige van bijzondere appelrassen. De bomen waren niet beschermd, maar wel oud. In de appelhof verbleef onder meer een kolonie ransuilen. ,,Dy komt net werom”, zegt buurtbewoner Ultsje Wiersma.

Regiodonderdag, 16 januari 2014

Plezier in dansen voor God staat voorop bij dansschool Chaia

Leeuwarden | ,,Vader in de hemel, dank U wel dat we vandaag weer mogen dansen voor U”, begint Melanie Wagenaar (24) van christelijke dansschool Chaia in Leeuwarden de les. Leerlingen Anna, Christina, Hannah Marije, Loďs en Tamar zitten in een kring om haar heen, handen gevouwen, om na het gebed plaats te nemen aan de ballet barre voor de warming-up. Even later schalt de hit Papaoutai van zanger Stromae door de zaal waarop de meiden nieuwe danspasjes oefenen.

Regiodonderdag, 16 januari 2014

!mpulse scoort met persoonlijke aanpak

Leeuwarden | De docenten van !mpuls in Leeuwarden, onderdeel van osg Pieter Jelles, behoren volgens de leerlingen van de school tot de besten van Nederland. De scholieren beoordeelden de prestaties van hun docenten gemiddeld met vier sterren, waarbij vijf het maximum is. Slechts zeven scholen scoorden beter.

Regiodonderdag, 16 januari 2014

De een zet de deur open, de ander de oortjes en de ogen

Raadsleden hebben het druk en de vergoeding is relatief laag. Toch hechten raadsleden en wethouders in Fryslân zeer aan hun zetel, bleek deze week. Portret van twee plucheklevers.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 januari 2014

Maandelijks Kleastersnein-viering in Jorwert

Jorwert | Elke derde zondag van de maand wordt in de Radboudkerk van Jorwert voortaan een viering gehouden in Nijkleaster-stijl. Het is een gezamenlijke dienst van de Protestantse Gemeente Westerwert en Nijkleaster. Zondag is de eerste.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 januari 2014

Omgang met milieu zegt iets over omgang met God

Istanbul | De oecumenische patriarch van Constantinopel, Bartholomeus I, heeft onlangs van de universiteit van Bogaziçi in Istanbul een eredoctoraat van het instituut van milieustudies ontvangen.

Sportdonderdag, 16 januari 2014

Dankzij Van Duin en conflict naar het vergeten goud

Lake Placid | Ze praat en is, zoals ze zichzelf omschrijft, een gewone boerenmeid. Bij een hernieuwd bezoek aan Lake Placid, de plaats waar ze 34 jaar geleden het enige succes uit haar schaatscarričre vierde, straalt Annie Borckink in niets de grandeur uit van een olympisch kampioen. Maar ze is het wel degelijk. Andere Tijden Sport blikt zondag terug op het vergeten 1500 meter-goud van de Achterhoekse. Die volgens dagblad Trouw in 1980 net zoveel op de Spelen te zoeken had als pinguďns in het Amazonegebied.

Sportdonderdag, 16 januari 2014

Westra start nieuwe wielerjaar in andere wereld

Adelaide | Midden januari is de winter ver weg. Nog voordat de eerste schaatswedstrijdjes op natuurijs hebben plaatsgevonden, begint het wielerseizoen echter alweer. Komende week start in Australië de Tour Down Under. Waar Lieuwe Westra (Tijnje) zijn eerste meters in een compleet andere wereld trapt.

Sportdonderdag, 16 januari 2014

Zeinstra treedt op WK in voetsporen van zijn coach

Dronryp | Voor assistent-scheidsrechter Erwin Zeinstra kwam gisteren een droom uit. Samen met scheidsrechter Björn Kuipers en collega Sander van Roekel mag hij komende zomer acteren op de wereldkampioenschappen voetbal in Brazilië. Daarmee is de 36-jarige ‘vlagger’ uit Dronryp de tweede Fries na Jan Dolstra (1994) die als zodanig mag aantreden op het hoogste mondiale voetbalevenement. ,,Het is een droom die uitkomt. Dat is voor weinigen weggelegd.”

Sportdonderdag, 16 januari 2014

Flyers loopt opnieuw een hoofdprijs mis

De ijshockeyers van Unis Flyers zijn er opnieuw niet in geslaagd een felbegeerde prijs aan de prijzenkast toe te voegen. In de bekerfinale beet de Friese formatie zich weer eens stuk op Destil Trappers Tilburg.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties