Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 16 februari 2013.

Cultuurzaterdag, 16 februari 2013

Uilenportretten van Paul Christiaan Bos geëxposeerd

Veenklooster | Kunstenaar Paul Christiaan Bos uit Mûnein exposeert binnenkort een deel van de eerste fase van zijn uilenschilderijen. Dat doet hij in Galerie Noordvleugel in Veenklooster. Bos werkt al bijna twee jaar aan zijn Owlery Project, voor hem een zoektocht naar de voorouderlijke mens met levende uilen als gids. Het Friesch Dagblad interviewde hem daar eerder over. De uilenportretten zijn samen met werk van etser Reinder Homan van 23 februari tot en met 20 april te zien bij Galerie Noordvleugel.

Hoofdartikelzaterdag, 16 februari 2013

Nieuwe sociale code: lachen om christenen

Het was lekker prijsschieten, deze week. In televisie- en radiouitzendingen, in kranten en op webblogs was het een feestje om op de aftredende paus te schieten. Het was ook gemakkelijk: een man in verval van krachten; een instituut dat tegen homo’s is, dat aids bevordert, dat kindermisbruik verborgen houdt en dat stijf staat van machtsspelletjes. Wel is het een beetje jammer dat in al die kritiek zo veel onwetendheid, onnozelheid en frustratie zaten. Maar de critici hebben daar geen last van: het gaat niet om de juiste informatie maar om het plezier van het neerhalen van de paus.

Regiozaterdag, 16 februari 2013

Bezwaar tegen grenscorrectie Nieuweburg-Haskerdijken

Joure | De overgang van het tweelingdorp Nieuwebrug-Haskerdijken van Skarsterlân naar Heerenveen stuit op weerstand in de Tweede Kamer. De leden van de vaste commissie van Binnenlandse Zaken, die zich gisteren in Joure op een hoorzitting lieten informeren over de totstandkoming van de nieuwe gemeente De Friese Meren, betwijfelen of bij de grenscorrectie wel de juiste procedures zijn gevolgd en of de mening van de inwoners wel goed gehoord is.

Regiozaterdag, 16 februari 2013

Friezen willen graag bij inhuldiging van koning zijn

Leeuwarden | De provincie Fryslân krijgt al telefoontjes van mensen die graag mee willen naar de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april in Amsterdam. Dat begon al spontaan op de dag nadat koningin Beatrix haar aftreden aankondigde, meldt woordvoerder Marcel de Jong van de provincie. Roodgloeiend staat de telefoon echter nog niet, maar het aantal loopt op. ,,Deze week waren het er ongeveer tien.”

Regiozaterdag, 16 februari 2013

Niks te halen voor gedupeerden oplichter

Surhuisterveen | De tientallen gedupeerden van een 44-jarige tijdelijke inwoner van Surhuisterveen kunnen naar hun vorderingen fluiten. De eerder voor oplichting tot vijf jaar cel veroordeelde man heeft geen inkomsten, geen vermogen en volgens zijn advocaat John Castelein zijn er vanwege ,,ernstige gezondheidsproblemen” in de toekomst ook geen inkomsten te verwachten. Het persoonlijk faillissement op de man is opgeheven omdat er niets te halen valt.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 februari 2013

Opnieuw Veranderdagen in veertigdagentijd

Utrecht | Kerk in Actie en Stichting Present organiseren in deze veertigdagentijd voor de tweede keer Veranderdagen.

Sportzaterdag, 16 februari 2013

Cambuur houdt droom op titel levend

Cambuur heeft gisteren in Maastricht aangetoond dat ze mee kan doen om de titel. De ploeg won de topper bij MVV met 2-1 en startte zo een serie van negen duels in 29 dagen met drie belangrijke punten.

Sportzaterdag, 16 februari 2013

Spelersrapport Cambuur

Telgenkamp – 5

Sportzaterdag, 16 februari 2013

Kum: elke week zijn er wel een paar die niet thuis geven

De uitwedstrijd tegen ADO Den Haag van morgenmiddag voelt voor Chris Kum een beetje als thuiskomen. Maar veel verder gaat het chauvinisme niet van de 27-jarige verdediger van sc Heerenveen, die de drie punten mee terug naar Fryslân wil nemen. ,,Ik ben nu speler van Heerenveen en voor ons telt alleen de winst. Als dat dan ten koste moet gaan van ADO, dan moet dat maar.”

Sportzaterdag, 16 februari 2013

Van der Velde weg; onrust neemt toe rond Heerenveen

Heerenveen | De onrust rondom sc Heerenveen is sinds gisteren nog meer toegenomen. Nadat het bestuur en de Raad van Commissarissen (RvC) in een open brief op de website van de club een oproep hadden gedaan om de neuzen weer in dezelfde richting te krijgen, zorgde het nieuws van het stoppen van erevoorzitter Riemer van der Velde als scout weer voor beroering en onbegrip. Met name onder de supporters en sponsoren van de club. Het lijkt een kwestie van tijd alvorens de bom zal barsten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties