Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 16 november 2011.

Achtergrondwoensdag, 16 november 2011

Zorgdebat moet gaan over zorg, niet over geld

In het zorgdebat gaat het niet over zorg maar zijn financiële overwegingen leidend. De bijdrage van het CDA is teleurstellend.

Cultuurwoensdag, 16 november 2011

Tietsia Brandenburg uit Grou in halve finale

Grou | Tietsia Brandenburg uit Grou is een van de 34 halvefinalisten van het Ouderen Songfestival 2011. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. Aan de acht voorrondes deden ruim 160 mensen mee.

Cultuurwoensdag, 16 november 2011

Tietsia Brandenburg uit Grou in halve finale

Grou | Tietsia Brandenburg uit Grou is een van de 34 halvefinalisten van het Ouderen Songfestival 2011. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. Aan de acht voorrondes deden ruim 160 mensen mee.

Economiewoensdag, 16 november 2011

Slechte zomer van 2011 raakt fietsenfabrikant Accell

Heerenveen | Fietsenfabrikant Accell Group, onder meer bekend van de merken Batavus en Sparta, heeft last gehad van het slechte zomerweer en de economische onzekerheid. De omzet kwam daardoor over de afgelopen maanden lager uit dan het bedrijf had verwacht. Concrete cijfers geeft het bedrijf niet.

Hoofdartikelwoensdag, 16 november 2011

Meer Europa als antwoord op crisis

Om de economie te redden, moet de democratie een stapje terugdoen. Door de eurocrisis hebben twee democratisch gekozen leiders het veld moeten ruimen. Na George Papandreou van Griekenland is nu ook Silvio Berlsuconi van Italië opgestapt. Dat gebeurde min of meer na dwang van hun Europese partners en de financiële markten. De twee zijn vervangen door van bovenaf aangestelde technocraten.

Regiowoensdag, 16 november 2011

Heropening van kanaal Nij Beets steeds dichterbij

Beetsterzwaag | Het opnieuw bevaarbaar maken van het Polderhoofdkanaal tussen De Veenhoop en Nij Beets is opnieuw een stap dichterbij. Dit blijkt uit de vijfde voortgangsrapportage over het project, die de gemeente Opsterland gisteren openbaar maakte.

Regiowoensdag, 16 november 2011

Provincie schaft zes elektrische bussen aan

Schiermonnikoog | De provincie Fryslân schaft zes elektrische bussen aan die vanaf december volgend jaar moeten gaan rijden op Schiermonnikoog. De bussen blijven eigendom van de provincie en worden in bruikleen gegeven aan de vervoerder die de concessie voor de komende jaren krijgt, meldt gedeputeerde Johannes Kramer.

Regiowoensdag, 16 november 2011

Nieuw provinciehuis te koud

Leeuwarden | Voor veel ambtenaren in het nieuwe provinciehuis aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden is het de eerste weken afzien op hun werkplek. Omdat de verwarmingsinstallatie nog niet goed is afgesteld, heeft een deel van de werknemers te lijden onder de lage temperatuur.

Regiowoensdag, 16 november 2011

Gemeenten zijn goed voorbereid op winterweer

Leeuwarden | Friese gemeenten hebben zich goed voorbereid op het winterweer. Het strooizout is weer goed op peil en de strooiploegen staan paraat. ,,We zijn helemaal klaar voor de winter”, zegt Marco van der Meer, gemeentewoordvoerder van Súdwest Fryslân. De gemeente Súdwest Fryslân heeft achthonderd ton zout op voorraad om gladheid te bestrijden. Nieuw dit jaar is een meetsysteem waar 24 uur per dag gekeken wordt hoe groot de kans op gladheid is. ,,Zo kunnen we gelijk op het winterweer inspringen”, aldus Van der Meer.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 november 2011

Kroniek van een Mennonietenfamilie

Sabinal, een dorp in Mexico, net onder de Amerikaanse grens. Een woestijngebied waar amper te leven valt. En toch wonen er mensen. Op hun manier, zonder auto, zonder telefoon, zonder elektriciteit. ‘Oude kolonisten’, heten ze. Het zijn Platduits sprekende doopsgezinden die de wereld verzaken. Ze zijn van oordeel dat de Heer alleen gediend kan worden door sober te leven, het liefst op een plek die een heel eind verwijderd is van de in hun ogen boze wereld.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 november 2011

Religie kan heilzaam zijn in uitblinkcultuur

Religie kan heilzaam werken in de huidige cultuur, waarin mensen op allerlei manieren willen uitblinken. Tot die conclusie komt godsdienstpsycholoog Hanneke Schaap-Jonker.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 november 2011

De Korte pleit voor brede samenwerking kerken

Groningen | Bisschop Gerard de Korte van het bisdom Groningen-Leeuwarden roept op tot een brede oecumene in het Noorden. Dat zegt hij vandaag in een interview met het Nederlands Dagblad. ,,Ik heb het verlangen dat de oecumene afdaalt naar het grondvlak. Dat is in de praktijk best lastig: van de tachtig parochies in mijn bisdom hebben de meeste contact met gemeenten in het midden van de Protestantse Kerk. Ik hoop ook dat ze contacten leggen met orthodoxe protestanten, gereformeerden en evangelischen.’’

Geloof & Kerkwoensdag, 16 november 2011

Dorpsgemeenten krijgen het steeds moeilijker

Sebaldeburen | Terwijl er hoopvolle berichten over kerkelijke initiatieven in de stad verschijnen, krijgen veel dorpsgemeenten het steeds moeilijker, constateert drs. Piet Vergunst. ,,De bezinning op de positie van kleine dorpsgemeenten staat nog maar in de kinderschoenen.”

Sportwoensdag, 16 november 2011

‘Er is een omslag in denken nodig, anders komen sportprojecten voor jeugd in gevaar’

Oud-voetballer René van Rijswijk (40) is al jaren betrokken bij maatschappelijke sportprojecten voor jongeren met problemen. Bezuinigingen brengen de financiering daarvan steeds vaker in gevaar. Van Rijswijk luidt de noodklok.

Sportwoensdag, 16 november 2011

Aris mist in kraker tegen Den Bosch de beslissende slag

Leeuwarden | Lasaulec Aris heeft gisteravond in een ware kraker met Eiffeltowers Den Bosch de eerste thuisnederlaag in de eredivisie moeten slikken. Na verlenging gingen de Leeuwarder basketballers met 77-78 nipt onderuit in het Kalverdijkje. De Bosschenaren hadden klaarblijkelijk net wat meer lucht over, nadat de thuisploeg van coach Erik Braal zich meer dan eens had teruggeknokt in de wedstrijd.

Sportwoensdag, 16 november 2011

Zorgen om hakblessure van Joy Goedkoop

Heerenveen | De vrouwenturnploeg die in januari bij het olympisch kwalificatietoernooi in Londen deelname aan de Spelen tracht af te dwingen heeft last van blessures. Na Céline van Gerner blijkt ook haar clubgenote Joy Goedkoop van Turncentrum Sportstad Heerenveen last te ondervinden van een kwetsuur. Ze heeft een stressbreukje in de hak. Van Gerner is vrijwel zeker niet beschikbaar voor het testevent. Ze werd vorige week geopereerd aan een gebroken voetwortelbeentje.

Sportwoensdag, 16 november 2011

Kartkampioen Nyck de Vries naar Formule Renault

Sneek | Nyck de Vries zal komend seizoen uit gaan komen in de Formule Renault 2.0. De pas 16-jarige Sneker werd afgelopen weekeinde in Japan kampioen in de hoogste kartklasse KF1 waarbij hij zijn negende zege van het seizoen boekte.

Sportwoensdag, 16 november 2011

Erepenning voor historicus Bijkerk uit Fochteloo

Arnhem | Olympisch historicus Ton Bijkerk uit Fochteloo heeft gisteravond tijdens de algemene vergadering van NOC*NSF uit handen van voorzitter André Bolhuis de NOC*NSF-erepenning gekregen. Deze bronzen penning wordt uitgereikt aan personen die een bijzondere betekenis voor de sport in Nederland hebben

Sportwoensdag, 16 november 2011

Tweet van de dag: Na begrafenis ook een kraamkamer?

Vandaag: SC Cambuur gaat in de uitvaarten.

Sportwoensdag, 16 november 2011

Sportquiz: EK voetbal

Over een klein half jaar wordt in Oekraïne en Polen afgetrapt voor het veertiende Europees kampioenschap voetbal. Komende dinsdag worden de returns van de vier play-offs duels afgewerkt, waarna het deelnemersveld van de zestien landen die aan het eindtoernooi meedoen bekend is. Het Nederlands elftal doet voor de achtste keer mee. Hoogtepunt was natuurlijk de titel die het in 1988 in Duitsland pakte.

Sportwoensdag, 16 november 2011

Henk de Jong gaat training leiden in Harkema

Harkema | Cambuur-trainer Henk de Jong gaat tijdelijk op dinsdag en donderdag de training verzorgen bij Harkemase Boys. Cambuur heeft hier toestemming voor gegeven om de ontstane problemen in de technische staf bij Harkemase Boys tijdelijk te verhelpen. Het gaat nadrukkelijk om een oplossing tot 31 december 2011.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties