Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 16 december 2008.

Cultuurdinsdag, 16 december 2008

Quilt-expo trekt 7500 bezoekers in eerste maand

Leeuwarden - De tentoonstelling Quilts - Kunst met een Q in het Fries Museum in Leeuwarden heeft in de eerste maand bijna 7500 bezoekers getrokken. Dat heeft een woordvoerder van het museum gisteren gemeld. Afgelopen zaterdag vond er een Quilt-Dag plaats, waar zo’n zeshonderd mensen op af kwamen.

Economiedinsdag, 16 december 2008

Mkb: minder investeringen komend jaar

Leeuwarden – Bedrijven in de drie noordelijke provincies investeren het komende jaar minder dan dit jaar. Dat blijkt uit de Conjunctuur Enquête (COEN) van de Kamer van Koophandel. De ondernemers baseren hun verwachtingen vooral op de haperende omzet. Vooral grotere bedrijven zullen snijden in personeel.

Economiedinsdag, 16 december 2008

Wijnhandel Baarsma investeert in Zwitserland

Oudeschoot - Wijnhandelbedrijf Baarsma Wine Group Holding in Oudeschoot heeft een meerderheidsbelang gekocht in het Zwitserse wijnbedrijf Rutishauser Weinkellerei. Dit maakte het bedrijf gisteren bekend.

Hoofdartikeldinsdag, 16 december 2008

De kranten...

Het kan niemand ontgaan: de kranten in Nederland hebben het moeilijk. Dalende inkomsten uit advertenties en dalende aantallen abonnees vormen een bedreiging voor de winst van de krantenbedrijven of zelfs voor het economisch bestaansrecht. Hoofdredacties en uitgevers hebben een oproep gedaan aan minister Plasterk. Daarin beschrijven ze een in hun ogen oneerlijke concurrentie tussen de publieke omroep en de pers. De omroep wordt betaald door de overheid; ze wordt ook gesteund in haar internet-activiteiten. Kranten moeten die activiteiten zelf betalen en slagen er niet in de digitale nieuwspagina’s rendabel te maken. Bovendien haalt de publieke omroep geld uit de advertentiemarkt via de STER. De publieke omroep wordt, kortom, gezien als oneerlijke concurrentie. De kranten menen dat de politiek een ‘eerlijk speelveld’ moet creëren, waarop publieke omroep en kranten ieder hun spel kunnen spelen.

Regiodinsdag, 16 december 2008

Vaste patronen geven steun bij rouw

Workum - ,,We hadden een protocol klaarliggen. We hoopten dat we het nooit hoefden te gebruiken. Maar nu zijn we blij dat het er is.”

Regiodinsdag, 16 december 2008

Mist leidt tot ochtendfiles

Leeuwarden - De dichte mist heeft vanochtend tot behoorlijke verkeersoverlast geleid. Op sommige plaatsen in Fryslân stonden langere files dan normaal. Ernstige ongevallen deden zich niet voor, aldus woordvoerder Yvonne Bijman van de politie Fryslân.

Regiodinsdag, 16 december 2008

Zweten en zwoegen op Drachtster dictee

Drachten - Een kleine veertig mbo’ers en prominente Smallingerlanders zweetten gisteravond op een dictee op ROC De Friese Poort in Drachten. Minstens zo hard werd er achter de schermen gezweet door de leerlingen, want het dictee werd professioneel in beeld gebracht en was live via internet te volgen.

Regiodinsdag, 16 december 2008

‘Herrie van vliegbasis kost ook banen’

Marssum - De werkgelegenheid die Vliegbasis Leeuwarden biedt is belangrijk voor de regio. Als op de basis echter vliegtuigen komen die veel herrie maken, kan dat wel eens ten koste gaan van bedrijvigheid in andere sectoren.

Regiodinsdag, 16 december 2008

Wietkweek in Drachten kent vele haken en ogen

De gemeenteraad van Smallingerland debatteert vanavond over de vraag hoe de gemeente zich moet voorbereiden op een eventuele vergunning om zelf cannabis te kweken. Er zitten nogal wat haken en ogen aan, waarvan lang niet alle voorstanders zich bewust zijn.

Geloof & Kerkdinsdag, 16 december 2008

Wijkgemeenten PKN-Leeuwarden gaan intensiever samenwerken

Leeuwarden - Met het afstoten van drie kerken en intensieve samenwerking tussen wijkgemeenten denkt de Protestantse Gemeente Leeuwarden ‘op koers te komen’. Hoe je met een fors krimpende kerk nog zo goed mogelijk kerk kunt zijn voor de stad, is de sturende vraag voor de Algemene Kerkenraad

Geloof & Kerkdinsdag, 16 december 2008

Persoonlijk boek over gezondmakende geloofsvitaminen

Geloven is gezond is een zorgvuldig opgebouwd en helder geschreven boek van psychiater en theoloog Margreet de Vries-Schot. In een godsdienstpsychologische benadering beschrijft ze hoe wat van God komt, heilzaam is voor de menselijke geest en ziel.

Sportdinsdag, 16 december 2008

Arjan de Zeeuw stond aan wieg van wedergeboorte Portsmouth

Limmen - Sportclub Heerenveen speelt morgenavond in de groepsfase van het UEFA Cuptoernooi haar laatste wedstrijd tegen Portsmouth. Arjan de Zeeuw is de enige Nederlander die het shirt van ‘Pompey’, de bijnaam van de club, heeft gedragen. De Noord-Hollander speelde drie seizoenen (van 2002 tot 2005) voor de Zuid-Engelse club en stond aan de wieg van de wedergeboorte van Portsmouth.

Sportdinsdag, 16 december 2008

Misbruik van de sport door de politiek in 1978

Van de WK-finale Argentinië-Nederland in 1978 staat het moment waarop Rob Rensenbrink, een paar minuten voor tijd, de bal tegen de paal schopt en niet 2-1 scoort, nog altijd in het collectieve Nederlandse voetbalgeheugen gegrift. De wereldkampioenschappen in 1974 hadden ‘we’ moeten winnen omdat de oranje totaalvoetbalmachine tot aan de finale het beste voetbal ter wereld had laten zien, in 1978 was het verlies in de eindstrijd van het WK misschien nog wel erger omdat de oranje voetbalvechtmachine in de finale harder knokte en beter voetbalde dan het gastland, en nooit eerder zó dicht bij de daadwerkelijke WK-winst was.

Sportdinsdag, 16 december 2008

Voor het eerst een schorsing bij Cambuur

Zeist Paul Beekmans ontbreekt vrijdag bij SC Cambuur-Leeuwarden in het thuisduel tegen Go Ahead Eagles. De middenvelder is door de tuchtcommissie van de KNVB geschorst voor een wedstrijd nadat hij afgelopen vrijdag tegen BV Veendam (2-2) zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg. Het is pas voor het eerst dit seizoen dat er een schorsing is voor een speler van Cambuur. Beekmans miste ook de eerste drie competitiewedstrijden door een schorsing, maar dat was vanwege een rode kaart in de play-offs eind vorig seizoen met zijn oude club FC Den Bosch.

Sportdinsdag, 16 december 2008

Jong sc Heerenveen bekert door

Heerenveen Jong sc Heerenveen heeft zich gisteravond geplaatst voor de volgende bekerronde. De ploeg van trainer Hans de Jong moest in het uitduel tegen jong Vitesse minimaal gelijkspelen om door te bekeren en voldeed aan die opdracht. Op Sportpark Walburgen in Gendt werd het 2-2. De thuisclub nam twee maal een voorsprong, maar Narsingh en Ghoochannejhad bezorgden Heerenveen het benodigde punt.

Sportdinsdag, 16 december 2008

Wiebren Veenstra keert terug in de wielersport

Drachten Wiebren Veenstra, een van Fryslâns meest succesvolle wielrenners ooit keert terug in de wielersport. De Drachtster wordt komend wielerseizoen trainer en ploegleider van wielervereniging Drachten e.o. De nu 42-jarige Veenstra tekende een contract voor één seizoen, met een optie voor nog twee seizoenen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties