Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 16 december 2013.

Hoofdartikelmaandag, 16 december 2013

Armoede gaat over meer dan over geld

Armoede is terug in Nederland, als die al ooit is weg geweest. De statistieken geven een onmiskenbaar beeld: steeds meer mensen hebben financiële problemen; hetzij als gevolg van de crisis, bijvoorbeeld in verband met een huis dat tegen een te lage prijs moest worden verkocht, hetzij omdat er een structureel probleem is met inkomsten. Bijvoorbeeld wegens werkloosheid.

Regiomaandag, 16 december 2013

Techniekwedstrijd met legoblokjes voor scholieren

Regiomaandag, 16 december 2013

Boarnsterhim neemt afscheid

Grou | Alle achttien dorpen in de gemeente Boarnsterhim hebben zaterdag een boom cadeau gekregen van de gemeente: een herinnering aan de gemeente waarvan de dorpen tussen 1 januari 1984 en 1 januari 2014 onderdeel waren.

Regiomaandag, 16 december 2013

Site plat door run op kaartjes Elfstedentocht

Bolsward | De vrije inschrijving voor de Fietselfstedentocht via internet is uitgelopen op een volledige mislukking. Meteen na de start van de inschrijving, gistermiddag om 12.00 uur, liep het systeem vast. Al na enkele minuten meldden de eerste mensen zich via het gastenboek van de organisatie met de vraag wat er aan de hand was. De Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht heeft de verkoop na enkele uren gestaakt.

Sportmaandag, 16 december 2013

De Hoeve verzekert zich van herfsttitel, maar wil veel meer

Grou | Waar een klein dorp groot in kan zijn. Ruim vierhonderd zielen telt De Hoeve, maar als de schijnt niet bedriegt speelt de plaatselijke korfbaltrots komend seizoen zowel op het veld als in de zaal in de hoofdklasse. De koploper van de overgangsklasse D behield gistermiddag in de Grouster sporthal De Twine de ongeslagen status door in een parel van een wedstrijd Mid Fryslân met 25-28 te verslaan.

Sportmaandag, 16 december 2013

LDODK zit op slot en verliest bij Fortuna

Delft | Bij LDODK is er nog wat extra gewicht komen te liggen op het laatste duel van dit kalenderjaar met concurrent OVVO. De club uit Gorredijk had zaterdag zand in de motor bij het stugge Fortuna (17-14) en moest dus wederom buigen in de Korfbal League. Coach Jan Sjoerd Pool trok de pijnlijke conclusie dat zijn team dit seizoen nog niet zo slecht voor de dag gekomen was als in Delft.

Sportmaandag, 16 december 2013

Aris kan eindelijk weer eens voorzichtig juichen

Sportmaandag, 16 december 2013

Kansloos verlies VC Sneek bij Sliedrecht

Sliedrecht | De volleybalsters van VC Sneek hebben zaterdag de uitwedstrijd tegen regerend kampioen Sliedrecht Sport kansloos met 3-0 (25-15, 25-16 en 25-13 ) verloren. Daar waar het thuisduel nog met 3-2 was gewonnen door de formatie van trainercoach Petra Groenland, liet de Zuid-Hollandse formatie er zaterdag voor eigen publiek geen sprietje gras over groeien. ,,Het is ook geen schande om daar te verliezen”, vond Groenland.

Sportmaandag, 16 december 2013

Unis Flyers spoelt kater met dubbele cijfers weg

Heerenveen | De ijshockeyers van Unis Flyers hebben zaterdagavond de kater van het verlies tegen HYS The Hague weggespoeld met een overwinning met dubbele cijfers tegen Dordrecht Lions. De formatie van coach Chirs Eimers revancheerde zich met een 10-0 (3-0, 3-0, 4-0) zege voor eigen publiek voor de wanprestatie van 24 uur eerder in de Hofstad. ,,We hebben daar de punten te gemakkelijk weggegeven. En dat hebben we zelf gedaan”, vond Eimers.

Sportmaandag, 16 december 2013

Harkemase Boys gaat vanaf nu voor de titel

Niet de wedstrijd, niet de uitslag, maar een opmerking van trainer Willem Brouwer na afloop. Dat was het opvallendste moment bij de Friese hoofdklassederby tussen Drachtster Boys en Harkemase Boys (0-2). ,,We gaan vanaf nu voor de titel.”

Sportmaandag, 16 december 2013

Cambuur verliest van zichzelf, niet van Ajax

Niemand was gisteren na het onderlinge duel blij. Niet bij Cambuur en niet bij Ajax. Maar de Amsterdammers, hoe ontevreden ook, stapten met drie punten van het veld: 1-2. En Cambuur? Dat verdiende een punt, had dat in handen én gaf dat alsnog weg.

Sportmaandag, 16 december 2013

Met rijke Russen wordt het ook een stuk lastiger om je te binden

Het Nederlandse betaalde voetbal kampt met teruglopende toeschouwersaantallen. Het totaal aantal bezette stoeltjes (exclusief Go Ahead Eagles en SC Cambuur) van de eerste vijftien wedstrijden zijn gedaald met 1,8 procent ten op zichte van dezelfde periode vorig seizoen. Wat is er aan de hand?

Sportmaandag, 16 december 2013

Giel en Sandor, zouden ze het nog weten?

Zomaar een avond, ergens vorige week. Links van me zie ik dozen. Sommige zijn voorzien van een nummer. Ik zie een 1, een 2. En, curieus genoeg, een 6. Heb ik er zelf op geschreven, maar waar die andere dozen zijn? Geen idee. Ik had er natuurlijk ook beter op kunnen zetten wat er in zit. Dan had ik geweten dat die dertien andere boeken ook nog in de kast moesten die ik net helemaal heb gevuld. Ach ja. Verhuisperikelen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties