Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 16 maart 2004.

Bijschriftdinsdag, 16 maart 2004

Gesprekken onderweg

Lucas 9: 57-62

Economiedinsdag, 16 maart 2004

Weer slachtingen bij ‘Brada’ Leeuwarden

Leeuwarden - Vanmorgen zijn, na het faillissement van Brada’s Vleeschbedrijf vorige zomer, voor het eerst weer koeien geslacht bij de vestiging. De dieren zijn geslacht in opdracht van Friesland Beef. Volgens directeur Henk Visser uit Rinsumageest ging het vanochtend nog om proefslachtingen.

Economiedinsdag, 16 maart 2004

Werkloosheid blijft hoger in Fryslân

Voorburg – De werkloosheid in Fryslân bleef ook vorig jaar boven het landelijk gemiddelde. Volgens definitieve cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bedroeg het percentage in Fryslân 6,2 en in Groningen 8,2. De provincie Groningen bleef daarmee koploper van alle provincies in Nederland. Het Nederlands gemiddelde was 5,3 procent.

Economiedinsdag, 16 maart 2004

‘Een jodenkoek in hartvorm, oranje coating erover en je hebt een Amalia’’

Boksum - ,,Gemak is onze grootste concurrent’’, verzucht Bakker Rients Sybema uit Boksum. ,,Als mensen door de supermarkt lopen, gooien ze toch gauw ook het brood in de kar.’’ De warme bakker verliest steeds vaker klanten aan de supermarkt, maakte het Nederlands Bakkerijcentrum gisteren bekend.

Hoofdartikeldinsdag, 16 maart 2004

Verdachten…

Het klimaat in Europa voor moslim-buitenlanders wordt er niet beter op. De Spaanse autoriteiten heeft een aantal Marokkanen opgepakt van wie wordt gedacht dat zij betrokken zijn bij de aanslagen en ‘dus’ zijn nu alle Marokkanen verdacht, nog meer dan andere etnische groepen die moslim zijn. Althans, zo voelen veel Marokkanen het, zo blijkt uit reacties naar aanleiding van de gebeurtenissen in Madrid.

Regiodinsdag, 16 maart 2004

Kokkelaars blij met laatste kans

Leeuwarden – De kokkelvissers zijn blij met de laatste kans die zij krijgen van de commissie-Meijer. Uit het uitgelekte rapport blijkt dat de kokkelaars nog zeven jaar krijgen te bewijzen dat ze ook kunnen vissen zónder de wadbodem te beschadigen.

Regiodinsdag, 16 maart 2004

Nij Smellinghe krijgt polikliniek ‘stoppen met roken’

Drachten – Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten begint een polikliniek ‘stoppen met roken’. De kliniek is uniek in Fryslân.

Regiodinsdag, 16 maart 2004

Inpectie eist sluiting kliniek in Harlingen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vindt dat de alternatieve kliniek Eye4Care in Harlingen dicht moet. Volgens de Inspectie riskeren patiënten van deze kliniek blijvende schade aan de gezondheid. Omdat de Inspectie zelf niet bevoegd is de kliniek te sluiten, heeft zij aangifte gedaan bij justitie in Leeuwarden. Twee

Regiodinsdag, 16 maart 2004

Vooral jeugd spreekt weer Welsh

Leeuwarden - Tweetaligheid hoeft absoluut niet slecht te zijn voor het onderwijs aan kinderen. Dat is een van de indrukken die het college van de provincie Fryslân tijdens een vierdaags werkbezoek heeft opgedaan.

Regiodinsdag, 16 maart 2004

Inbrekers gepakt, museumdirecteur vast voor heling

Drachten - Vier mannen zijn vorige week opgepakt voor een serie inbraken in Noord-Nederland. De waarde van de buit bedraagt honderdduizenden euro’s.

Regiodinsdag, 16 maart 2004

Hessel Bouma: ‘De frou en ik elk in hoekje earste ljipaai’

Idsegahuizum – Hessel Bouma (65) uit Tirns, Fryslâns eerste biologische boer, Fries paardenman en liefhebber van alles wat Fries is, gaat vanavond iets bijzonders beleven. Samen met zijn vrouw zal hij het eerste kievitsei van Fryslân opeten. ,,Dat hat hast noch gjin Fries belibbe. Normaal yt in kommissaris it earste aai. Mar fan ’e jűn krijt de frou in hoekje en ik.’’

Geloof & Kerkdinsdag, 16 maart 2004

Commissie voor kerknaam

Leeuwarden - Elke plaatselijke gemeente moet een kleine commissie benoemen die zich bezig gaat houden met de nieuwe kerknaam van de gemeente. Dat is aan te raden in verband met de komst van de Protestantse Kerk in Nederland. Aan de naamkeuze zitten namelijk allemaal regels vast. Én waarschijnlijk flinke kosten voor notariële akten.

Geloof & Kerkdinsdag, 16 maart 2004

Opening studielandschap NHL

Leeuwarden – Met een optreden van Peter Vermaat als pater Titus Brandsma is maandagavond het nieuwe ‘studielandschap’ op de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) geopend. Met de moderne inrichting speelt de school in op de nieuwe vorm van competentie gericht leren, aldus Henk Pol.

Sportdinsdag, 16 maart 2004

Beersma zorgt met Fries paard voor primeur

Witmarsum - Juliën Beersma zorgde zaterdag in het Limburgse Wanroij voor een primeur door bij de nationale indoorkampioenschappen dressuur Breedtesportvoor het eerst in de historie met een Fries paard de Nederlandse titel op te eisen. Hij reed op de Friese hengst Master FH.

Sportdinsdag, 16 maart 2004

Marathonschaatser Alderts naar Bike Life

Nieuwleusen - Ard Alderts schaatst volgende winter marathons in het team van Bike Life, een nieuwe rijwielketen van de eigenaars van Time Out Sport. Het team wordt geleid door Jan Eise Kromkamp, die als ploegleider terugkeert bij het marathonschaatsen.

Sportdinsdag, 16 maart 2004

Tondivar onderuit in halve finale NK

Leeuwarden – Babak Tondivar, de verrassing van het halve finale van het NK schaken in Leeuwarden, heeft in de derde ronde zijn meerdere moeten erkennen in grootmeester Erik van den Doel.

Sportdinsdag, 16 maart 2004

Kooistra wint eerste barragepartij

Hartwert – Taeke Kooistra heeft maandagavond in zijn woonplaats Hartwert een flinke stap gezet richting prolongatie van zijn Friese titel dammen Fries spel.

Sportdinsdag, 16 maart 2004

Kramer schaatst wereldrecord junioren

Calgary - Schaatser Sven Kramer uit Oudeschoot heeft dit weekeinde op de Olympic Oval in Calgary op de vijf kilometer een wereldrecord junioren gereden.

Weerdinsdag, 16 maart 2004

Aangename lentedag

Vanavond en vannacht blijft het droog met opklaringen en minima van 7 ŕ 8 graden, met misschien een mistbank. Morgen wordt een aangename lentedag met zonnige perioden en temperaturen tussen 14 en 16 graden. Het waait daarbij matig uit het zuidwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties