Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 16 maart 2010.

Cultuurdinsdag, 16 maart 2010

Groningers winnen Nederlands Festival Vocale Ensembles

Groningen - De Groningse zanggroep Hifive heeft het Nederlands Festival voor Vocale Ensemble overtuigend gewonnen. De Groningers sleepten niet alleen de jury- en publieksprijs in de wacht, maar gingen ook naar huis met de wisselbeker. De 24e editie van het festival werd afgelopen weekend in Almelo gehouden.

Cultuurdinsdag, 16 maart 2010

Kubaard krijgt subsidie voor Kuub-art

Leeuwarden - De stichting Kuub-art krijgt 4.847 euro subsidie van de provincie Fryslân voor het kunstproject Kuub-art, dat van 11 tot en met 17 juli plaatsvindt in Kubaard. Het gebiedsplatform van Midden Fryslân heeft daartoe een positief advies afgegeven aan het college van Gedeputeerde Staten.

Economiedinsdag, 16 maart 2010

Toevoegen van lpg maakt ook tractor zuiniger en schoner

Waarland - In het Noord-Hollandse Waarland is gisteren een project van start gegaan waarbij lpg wordt geïnjecteerd in de dieselmotor van tractoren om ze zuiniger te laten lopen. Dit hebben de Land- en Tuinbouw Organisatie LTO Nederland en de onderneming LISA Fuel Systems bekendgemaakt.

Economiedinsdag, 16 maart 2010

BASF ziet af van nieuwe proeven gen-aardappels

Arnhem - Chemiebedrijf BASF ziet voor dit jaar af van de uitbreiding in Nederland van veldproeven met genetisch veranderde aardappelsoorten. Het bedrijf heeft de vergunningaanvraag voor een veldproef in het Gelderse Andelst zelf ingetrokken.

Hoofdartikeldinsdag, 16 maart 2010

Kerkgeschiedenis...

De geschiedenis van de kerk is er niet een van louter hoogtepunten. Naast bijzonder inspirerende voorbeelden voor ‘de wereld’, bijvoorbeeld op het terrein van de ziekenzorg, armenzorg, onderwijs, hulp aan ongewenste zwangeren, het beoefenen van medemenselijkheid en opoffering, zijn er ook schandvlekken.

Regiodinsdag, 16 maart 2010

Veel jongeren actief voor kerk of sportvereniging

Leeuwarden - Van de jongeren tussen de achttien en 25 jaar doet 42 procent vrijwilligerswerk.

Regiodinsdag, 16 maart 2010

Het zorgpersoneel van 2025 moet je nu al werven

Leeuwarden - Nu is het tegendeel nog het geval, maar over een paar jaar liggen de banen in de zorg voor het oprapen. Dat klinkt gunstig, maar als de prognoses zelfs maar voor de helft uitkomen, hebben we rond 2025 een enorm probleem. Tegen die tijd zijn er 470.000 extra arbeidskrachten nodig in de zorgsector. Als er niets verandert, staan daar maar 19.000 geschoolde werknemers tegenover.

Regiodinsdag, 16 maart 2010

Internationale kritiek op asielbeleid haalt mogelijk niets uit

Nederland mag uitgeprocedeerde asielzoekers met kinderen niet meer op straat zetten oordeelt ‘Europa’. Vrijwilligers en gemeenten die aan noodopvang doen, riepen dat al lang. Toch is het maar de vraag hoeveel er nu verandert.

Regiodinsdag, 16 maart 2010

Lemsterland kan door met het Bantegaplein

Lemmer - De gemeente Lemsterland kan eindelijk verder met de plannen voor het Bantegaplein in het centrum van Lemmer. Welstandscommissie Hûs en Hiem heeft de laatste bijstellingen goedgekeurd. Het college van B en W hoopt de plannen voor de zomer aan de raad voor te leggen. De projectontwikkelaar heeft inmiddels een bouwvergunning aangevraagd.

Regiodinsdag, 16 maart 2010

Actie nodig voor student met beperking

Leeuwarden - Hogescholen en universiteiten moeten meer aandacht besteden aan de toegankelijkheid van het onderwijs voor studenten met een lichamelijke of psychische beperking. Dat staat in het rapport Onbelemmerd studeren dat de Onderwijsinspectie gisteren heeft gepubliceerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 16 maart 2010

Het gaat om mijn kerk, mijn familie

Na Ierland, Duitsland en Oostenrijk komt er nu ook in Nederland aan het licht dat er seksueel misbruik heeft plaatsgevonden binnen rooms-katholieke instellingen. Het zou me verwonderen als het daarbij blijft. Want waarom wel in deze landen en niet in andere landen waar de Rooms-Katholieke Kerk een rol van betekenis speelt? Dus wanneer volgen België, Frankrijk, Italië en Spanje? Of speelt er misschien iets anders dan alleen het katholieke element?

Geloof & Kerkdinsdag, 16 maart 2010

‘Kerken lijden aan burn-out en verzaken de Bijbelse opdracht’

Leeuwarden - Er zijn niet alleen mensen met een burn-out, ook veel kerken lijken opgebrand en op de laatste benen te lopen. Kerken hebben en organiseren van alles, maar delen zo weinig uit. Daar kan het probleem van de kerk van vandaag wel eens liggen, zei mr. Peter de Lange gisteravond bij de vergadering van de Friese kerkrentmeesters in Leeuwarden.

Sportdinsdag, 16 maart 2010

Winst voor vrouwen sc Heerenveen

Heerenveen De vrouwen van sc Heerenveen hebben gisteravond op sportpark Skoatterwâld een belangrijke zege behaald. De formatie van trainer Rick Mulder won met 2-0 op eigen veld van Willem II, dit seizoen twee keer eerder nog te sterk. De Friese ploeg greep de zege dankzij doelpunten van Marije Brummel en Nangila van Eyck. Door de zege bracht hekensluiter Heerenveen het verschil met Utrecht terug tot één punt en met het thuisduel van donderdag tegen FC Twente nog voor de boeg, zit er nog meer progressie in. ,,Er is voldoende kwaliteit, maar het moet er eindelijk uitkomen”, aldus trainer Mulder.

Sportdinsdag, 16 maart 2010

Prachtverhaal, met pen gedoopt in inkt van goud

Wat is dat toch met Hard Gras, dat de uitgeverij en de redactie er (bijna) elke maand weer in slaagt om een editie op de markt te brengen waarbij de al dan niet gepassioneerde sportliefhebber de spreekwoordelijke vingers bij aflikt? Is het de immer weer goed geschreven teksten? Zijn het de veelal wisselende auteurs die worden opgetrommeld uit het rijke ensemble scribenten dat zich maar wat graag laat strikken voor het 'voetbaltijdschrift voor lezers?'


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties