Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 16 maart 2011.

Dossierwoensdag, 16 maart 2011

‘Toon leiderschap tegen populisme’

Utrecht - Negen predikanten uit de Protestantse Kerk in Nederland roepen alle PKN-predikanten in een brief op om een duidelijker rol te spelen met betrekking tot populisme in de samenleving en in de kerk. ‘Juist deze tijd vraagt om een eigentijds moreel (niet moralistisch) leiderschap, binnen en buiten de kerkelijke gemeente.’

Dossierwoensdag, 16 maart 2011

Treed PVV-kiezers op een volwassen manier tegemoet

Negen predikanten uit de Protestantse Kerk in Nederland richtten zich deze week in een brief tot hun collega’s met de oproep om leiderschap te tonen tegen populisme. Coen Wessel reageert.

Economiewoensdag, 16 maart 2011

Grote kozijnenorder Gevelbouwgroep

Drachten De Gevelbouwgroep uit Drachten heeft een grote order van 3500 kunststofkozijnen voor 640 woningen in Utrecht binnengesleept. De opdracht van woningbouwvereniging Mitros levert het bouwbedrijf zo’n drie miljoen euro op en werk voor twee jaar. De levering begint in mei en duurt tot halverwege 2013. De Gevelbouwgroep werd gekozen door de hoge isolatiewaarde van de kozijnen, zegt bestuurder Rob Lemstra. Het bedrijf moest concurreren met vier andere kozijnenmakers. In januari verhuisde het bedrijf, dat het failliete Drachtster Polyprofiel vorig jaar overnam, nog van Buitenpost naar Drachten. Dat was een goede zet, zegt Lemstra. ,,Het overtreft alle verwachtingen. Logistiek is het beter en de lijnen zijn korter.”

Economiewoensdag, 16 maart 2011

CBS: werkloosheid in Fryslân was vorig jaar 6 procent

Den Haag - De werkloosheid is vorig jaar in Fryslân gestegen naar 6 procent. In 2009 zat nog 5,3 procent van de beroepsbevolking zonder werk. In Zuid-Holland steeg de werkloosheid vorig jaar het sterkst. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Economiewoensdag, 16 maart 2011

CBS: werkloosheid in Fryslân was vorig jaar 6 procent

Den Haag - De werkloosheid is vorig jaar in Fryslân gestegen naar 6 procent. In 2009 zat nog 5,3 procent van de beroepsbevolking zonder werk. In Zuid-Holland steeg de werkloosheid vorig jaar het sterkst. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Economiewoensdag, 16 maart 2011

Winst voor FrieslandCampina

Amersfoort - Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft een goed jaar achter de rug. Ten opzichte van 2009 nam de netto-omzet vorig jaar met 10 procent toe tot bijna negen miljard euro. De winst groeide met 57 procent naar 285 miljoen euro. De verkoopvolumes namen toe en de verkoopprijzen lagen op een hoger niveau.

Hoofdartikelwoensdag, 16 maart 2011

Kernenergie...

Met het verstrijken van de tijd sinds de kernramp in Tsjernobyl in 1986, leek het kernenergiedebat een zachte dood gestorven. Vooral door de stijgende olieprijzen, werd kernenergie steeds aantrekkelijker als energiebron.

Regiowoensdag, 16 maart 2011

Pleegzorg, een beslissing tussen hoofd en hart

Leeuwarden - Pleegouders zijn er nooit genoeg. Ook niet in Fryslân. Met de campagne ‘Ontdek de pleegouder in jezelf’ wil Jeugdhulp Friesland gezinnen warm maken voor het pleegouderschap. Mensen die al pleegouder zijn, mogen dit vuurtje aanwakkeren.

Regiowoensdag, 16 maart 2011

Duitse U-boot uit Eerste Wereldoorlog gevonden

Terschelling - De Koninklijke Marine heeft ten noorden van Terschelling een onderzeeër gevonden die in 1917 tijdens haar eerste missie verging. De U-106 voer terug naar Duitsland na het torpederen van twee Britse oorlogsschepen voor de Franse kust. Een daarvan zonk en de ander raakte beschadigd.

Regiowoensdag, 16 maart 2011

Huiswerk maken we nu maar op de typemachine

Leeuwarden - ,,Douchen met koud water is het ergste. Dat is echt afzien”, zegt Hidde de Vries. Hij leeft met drie medestudenten een week zonder gas en elektriciteit in het kader van De Gekste Dag, waarbij grappige acties geld moeten opleveren voor goede doelen.

Regiowoensdag, 16 maart 2011

Statement tegen drankrijden

Leeuwarden - Met een stille tocht wil de personeelsvereniging van Aegon een statement maken tegen gebruik van alcohol in het verkeer. ,,Niet dat het gaat helpen, maar we willen bij het overlijden van Eeuwke Reidsma stilstaan. Voor de familie en voor onszelf.”

Regiowoensdag, 16 maart 2011

Fryslân naar negen grote gemeenten

Leeuwarden - Het aantal gemeenten in Fryslân moet terug van 27 nu naar dertien in de toekomst: negen grote gemeenten en vier eilandgemeenten. Dat stelt de Commissie van Wijzen die in opdracht van het college van Gedeputeerde Staten onderzoek deed naar de bestuurlijke toekomst van Fryslân.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 maart 2011

NL Doet: kerkenraad Heeg zet zich in voor Philadelphia Sneek

Heeg - Komende vrijdag en zaterdag zetten duizenden mensen zich in als vrijwilliger in het kader van de nationale manifestatie NL Doet. Ook de kerkenraad van Heeg gaat de handen uit de mouwen steken: twintig kerkenraadsleden gaan zaterdag allerlei klussen doen bij Philadelphia in Sneek.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 maart 2011

De Korte: goedkope oecumene is geen goede zaak

Groningen - Het streven van kerken naar meer eenheid is er niet bij gebaat als dat inhoudt dat kerken zoveel inleveren dat hun eigenheid verloren gaat. Dat schrijft bisschop De Korte van Groningen-Leeuwarden vandaag op de kerkpagina in reactie op een boek van oud-Gereformeerde Bondsvoorman dr. ir. Jan van der Graaf. ,,Met een goedkope oecumene die streeft naar de grootste gemene deler en die de eigenheid van onze tradities onderschoffelt, komen wij niet verder”, aldus de bisschop.

Sportwoensdag, 16 maart 2011

Dick de Boer trainer van Almere City FC

Almere - Oud-Cambuurtrainer Dick de Boer is tot het einde van het seizoen trainer van Almere City FC. De Boer is de opvolger van Henk Wisman, die maandag wegens teleurstellende resultaten werd ontslagen.

Sportwoensdag, 16 maart 2011

Buitenlandse interesse Guijt/Beekmans

Leeuwarden Danny Guijt en Paul Beekmans staan in de belangstelling van buitenlandse clubs. Voor de middenvelders, beiden in het bezit van een aflopend contract bij SC Cambuur, zaten de afgelopen weken scouts uit Engeland en Spanje op de tribune.

Sportwoensdag, 16 maart 2011

Ard Schenk Award voor Wüst en De Jong

Amsterdam - Bob de Jong en Ireen Wüst zijn verkozen tot beste schaatser en schaatsster van het seizoen.

Sportwoensdag, 16 maart 2011

Huizenga op de WK baan op een supersonische fiets

Apeldoorn - Baanwielrenner Jenning Huizenga uit Franeker zal volgende week bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn op een nieuwe fiets verschijnen. Fietsfabrikant Accell (Koga Miyata) uit Heerenveen heeft met het oog op de Olympische Spelen van Londen 2012 de ‘TeeTee Track’ ontwikkeld. De fiets, bestemd voor duuronderdelen, werd gisteren in Apeldoorn gepresenteerd.

Sportwoensdag, 16 maart 2011

De romantiek van de wielersport in De Klassiekers

Met de (semi)klassieker Omloop Het Nieuwsblad werd op zaterdag 26 februari het startschot gegeven van het nieuwe wielerseizoen. Met Milaan-San Remo, de eerste échte klassieker, begint het spektakel zaterdag officieel. De ‘Primavera’ behoort met de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik tot het rijtje ‘befaamde klassiekers’.

Sportwoensdag, 16 maart 2011

Tiemensma wil ook de top halen in het dammen Fries spel

Franeker - Foeke Tiemensma verraste vrijdag vriend en vijand door het persoonlijk kampioenschap sneldammen Fries spel op zijn naam te schrijven. De 41-jarige dammer uit Franeker is pas twee jaar serieus bezig met het beoefenen van deze variant, maar versloeg tijdens het toernooi drie toppers. ,,Ik had het zelf niet verwacht en dichtte mezelf weinig kansen toe. Maar ik heb de laatste twee jaar veel geleerd en het gaat hard. Het zat me eerlijk gezegd wel mee hoor.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties