Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 16 april 2013.

Economiedinsdag, 16 april 2013

Meer Friezen komen in de schuldsanering

Leeuwarden | Het aantal mensen dat het is toegelaten tot de schuldsanering is vorig jaar gedaald met 7 procent tot 13.800. ,,Na twee jaar van sterke stijging is dit aantal in 2012 licht gedaald”, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren bekend.

Economiedinsdag, 16 april 2013

Culinaire inspiratie nodig voor groenten

Wier | Smeding Groenten en Fruit uit Sint Annaparochie heeft met andere partijen in de branche een culinair offensief ingezet om Nederlandse seizoensgroenten vaker op het bord van consumenten te krijgen. Gisteren organiseerde het bedrijf met groothandel Sligro, aspergeteler Wille Teeuwen van Teboza uit Helden (L.), Unilever en Koppert Cress een evenement voor koks en andere partijen om groenten met verschillende toepassingen op tafel te krijgen. Op kwekerij It Wiid in Wier werd het aspergeseizoen in het Noorden geopend met verschillende aspergegerechten. Een deel van de kas op de kwekerij was gisteren ingericht als restaurant.

Hoofdartikeldinsdag, 16 april 2013

Midden-Oosten slechts tussenstop naar Azië

Zonder al te grote verwachtingen was de Amerikaanse minister voor Buitenlandse Zaken John Kerry vorige week begonnen aan zijn pogingen het vredesproces in het Midden-Oosten weer op gang te helpen. De teleurstelling dat zijn reis mislukte, was dan ook niet zo groot.

Regiodinsdag, 16 april 2013

Ze zouden levers in de diepvries op voorraad moeten hebben

Donor: ja of nee? Vandaag krijgen zo’n zevenduizend Friese achttienjarigen een brief met deze vraag. Kirsten Aalders (20) uit Oosterwolde kreeg een half jaar geleden een nieuwe lever. Op het nippertje.

Regiodinsdag, 16 april 2013

Nalatenschap regelen en als crimineel behandeld

Leeuwarden | Even naar de rechtbank in Leeuwarden om iets rond een nalatenschap te regelen. De 74-jarige Tineke Gorter uit Leeuwarden zal het zich nog lang heugen. ,,Ik werd behandeld als een crimineel”, zegt ze.

Regiodinsdag, 16 april 2013

Inbrekers worden op de voet gevolgd in Leeuwarden

Leeuwarden | De politie gaat tien inbrekers in Leeuwarden het leven lastig maken. Het gaat om mensen van wie de politie weet dat ze zich met inbreken bezighouden, maar die nog niet op heterdaad zijn betrapt.

Geloof & Kerkdinsdag, 16 april 2013

Kopten zijn uitgeput door de vervolging

Onlangs kwamen opnieuw christenen om bij geweld in Egypte. Midden-Oostendeskundige Martin Janssen over hoe de recente onlusten worden beleefd door de Kopten.

Geloof & Kerkdinsdag, 16 april 2013

Prijs voor Fries pinksterliet naar Margryt Poortstra

Akkrum | Margryt Poortstra uit Zeewolde heeft de eerste Bernard Smilde-priis gewonnen voor een nieuw Friestalig pinksterliet. Dat heeft Stifting Krúspunt zaterdag op de Krúspuntdei in Akkrum bekendgemaakt.

Sportdinsdag, 16 april 2013

Recensie | Spartanen ‘Voor niemand bang’; wel voor toekomst

De Rotterdamse voetbalclub Sparta viert dit jaar haar 125 jarig bestaan. Dat heuglijke feit zou de Kasteelclub graag willen opfleuren met de promotie van het roodwitte vlaggenschip naar de eredivisie. Maar dat het lastig is dergelijke mijlpalen hand-in-hand te laten gaan met een kampioenschap bewijst ook ‘eeuweling’ PSV dit seizoen. ‘Ik hoor nooit iemand zeggen dat PEC Zwolle in de eredivisie hoort, maar over Sparta hoor ik dat wel.’

Sportdinsdag, 16 april 2013

Skater Scheenstra klaar voor grote werk

Ter Idzard | Inline-skater Lars Scheenstra heeft zich zaterdag op de baan in Almere bij de start van het seizoen meteen van voren gemanifesteerd. De negentienjarige debutant bij de senioren besloot de eerste wedstrijd van de KPN baancompetitie met een vierde plaats in het klassement. De sprinter uit Ter Idzard is klaar voor het ‘grote werk’ en is blij dat de kop er af is. ,,De wedstrijdloze periode heeft nu ook wel lang genoeg geduurd.”

Sportdinsdag, 16 april 2013

Jouke Jansma nog vier jaar voorzitter fierljepbond

Westhem | Jouke Jansma (Winsum) is ook de komende vier jaar voorzitter van het Frysk Ljeppersboun (FLB). Dat bleek gisteravond in Westhem tijdens de algemene ledenvergadering van de bond. Jansma was de enige kandidaat voor de functie van preses.

Sportdinsdag, 16 april 2013

Boersma wil met prijs vertrekken bij Harkemase Boys

Harkema | Het is een bijzonder moment, vanavond voor Age Hains Boersma. Met zijn huidige club treft hij zijn nieuwe club, die op haar beurt ook weer een oude club van hem is. Want Boersma gaat met Harkemase Boys op bezoek bij Sneek Wit Zwart in de halve finale van de noordelijke districtsbeker. Enkele weken geleden maakte hij bekend dat hij komend seizoen uitgerekend voor de tegenstander gaat spelen. Van een spits in dubio is echter geen sprake.

Sportdinsdag, 16 april 2013

Belofteteam pakt de vierde landstitel in clubhistorie

Eindhoven | Het beloftenteam van sc Heerenveen is gisteravond in Eindhoven kampioen geworden van de eredivisie voor beloftenteams. De formatie van trainer Jan de Jonge versloeg zelf PSV met 2-3 en omdat naaste rivaal Ajax van FC Utrecht verloor was de vierde landstitel in de clubhistorie een feit.

Sportdinsdag, 16 april 2013

Heerenveen op weg naar play-offs, maar het wordt nog lastig

Heerenveen | Met nog vier speelronden te gaan in de eredivisie ligt sc Heerenveen met een zevende plaats op de ranglijst op koers voor deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Maar ‘Parijs is nog ver’, wordt dan vaak gezegd, omdat het beslist nog geen uitgemaakte zaak is. De nummers vijf tot en met acht zullen na afloop van de competitie gaan strijden om één ticket voor de Europa League.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties