Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 16 april 2015.

Hoofdartikeldonderdag, 16 april 2015

Rol banken in mkb nog steeds onduidelijk

Wordt het midden- en kleinbedrijf (mkb) in bijzonder beheer nu wel of niet benadeeld door het beleid van de banken? De verhalen die de ronde doen zijn talrijk en vaak schrijnend. Een veelgehoorde klacht is dat een bank plotseling besluit om de waarde van bedrijfsgebouwen of ander onroerend goed zoals een woonhuis, te verlagen. Die daling heeft gevolgen: de rente over de lening wordt hoger of er moet een deel van de lening worden afgelost. Een andere ernstige klacht is dat banken taxateurs met een boodschap op pad sturen, namelijk: taxeer extra laag.

Regiodonderdag, 16 april 2015

Bethelgemeente zoekt opvolger voor Bottenbley

Regiodonderdag, 16 april 2015

Programma 4 en 5 mei is helemaal rond

Leeuwarden - Achttien Canadese veteranen zijn op 4 en 5 mei aanwezig bij de Dodenherdenking en het Be-frijdingsfestival in Leeuwarden. De oudste veteraan is 92 jaar oud. Dat maakte Jorrit Volkers van het Befrijdingsfestival gisteren bekend tijdens een presentatie in het Fries Museum.

Regiodonderdag, 16 april 2015

Havo-onderwijs Tjalling Koopmanscollege is illegaal

Hurdegaryp - Het is zeer onzeker of op het Tjalling Koopmanscollege in Hurdegaryp over enkele weken nog havo-onderwijs wordt gegeven. De Onderwijsinspectie dreigt met forse boetes als de school niet stopt met het lesgeven en het werven van nieuwe havisten. Die is daartoe namelijk niet bevoegd.

Regiodonderdag, 16 april 2015

Súdwest: molens kunnen langs Afsluitdijk

Sneek - Het is technisch, economisch en qua tijdsplanning mogelijk om windmolens langs de Afsluitdijk te plaatsen. Dat is de belangrijkste conclusie van het onderzoek dat de gemeente Súdwest-Fryslân heeft laten uitvoeren naar de mogelijkheden voor windenergie langs de dijk.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 april 2015

Friese ‘Lieteboek' onderdeel van strijd over vertalen

Twee dagen voor de feestelijke Lieteboek-presentatie in Leeuwarden vinden vier auteurs dat hun vertaling niet recht is gedaan. De BV Liedboek heeft een andere lezing.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 april 2015

Geschil bedreigt ‘Lieteboek'

Leeuwarden  Een aantal auteurs wil dat de uitgave van het Friese  Lieteboek, sjonge en bidde thús en yn tsjerke  wordt stopgezet. Ze hebben dit gesommeerd aan de BV Liedboek, die de Nederlandse editie, die in 2013 uitkwam, heeft uitgegeven. Zaterdag is de presentatie van de Friese editie in de Grote Kerk in Leeuwarden. Het is de integrale uitgave van het  Liedboek. Zingen en bidden in huis en kerk  (2013).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties