Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 16 mei 2003.

Bijschriftvrijdag, 16 mei 2003

Omver gewaaid

Misschien hebt u ook wel eens in een zware storm langs het strand gelopen. Of door een polder gefietst.

Cultuurvrijdag, 16 mei 2003

Hoe volwassenen weer even kind zijn

Leeuwarden - Met z’n allen ontspannen een liedje zingen. Een serieuze lezing met een humoristische noot en luisteren naar voordrachten uit vier windstreken. Het zijn enkele onderdelen van de eerste dag van het IBBY-congres, gisteren in Leeuwarden. Een congres dat jeugdboekenauteurs en |-vertalers voor de zevende keer bij elkaar brengt.

Cultuurvrijdag, 16 mei 2003

Vlekkeloos orgelspel in Sneek

Er is haast geen componist uit de tijd na Bach te noemen bij wie hij niet over de schouders heeft mee gecomponeerd. Bij bepaalde werken is een werk van Bach aan te wijzen waardoor de componist zich heeft laten inspireren. Dat kan een bepaald thema zijn, een vormschema of de manier waarop Bach een werk heeft gecomponeerd.

Economievrijdag, 16 mei 2003

Scheepswerf Bijlsma mogelijk failliet

Warten – De moedermaatschappij van scheepswerf Bijlsma in Warten heeft gisteren surseance van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Leeuwarden. Dat maakte een woordvoerder bekend. Surseance leidt in 95 procent van de gevallen tot faillissement.

Economievrijdag, 16 mei 2003

Serre als noviteit in moderne melkstal

Zeewolde – Stalinrichter DSD uit Dokkum heeft in Zeewolde bij de familie van Vliet-Verwoerd een stal gebouwd waarbij de melkafdeling is gehuisvest in een serre. In de nieuwe bedrijfsopzet is veel aandacht besteed aan welzijn van mens en dier.

Economievrijdag, 16 mei 2003

Winst Agrifirm van 4,8 miljoen euro

Meppel – Agrarische coöperatie Agrifirm uit Meppel heeft in haar eerste boekjaar een winst behaald van 4,8 miljoen euro. De jaaromzet bedroeg 674 miljoen euro. Agrifirm is actief in de veehouderij, akkerbouw en tuinbouw.

Economievrijdag, 16 mei 2003

Langer boeren met minder inspanning

Leeuwarden – Het boerenbedrijf is een van de laatste fysiek zware beroepen in Nederland. Nederland telt 89.500 boerenbedrijven, waarvan 6710 in Fryslân (telling 2002). Melken is bijvoorbeeld zeer belastend voor knieën, rug en schouders.

Hoofdartikelvrijdag, 16 mei 2003

Zwaar weer…

Het wordt zwaar weer in Den Haag, in het land. In de economie en in de politiek. Wanneer in zo’n situatie een nieuw kabinet aantreedt, staat het voor een extra moeilijke opgave en draagt het een bijzondere verantwoordelijkheid. Nodig zijn politieke moed om te doen wat in het belang van het land noodzakelijk is en een stabiel kabinet dat het een flinke tijd volhoudt, zo mogelijk een volle periode met een stabiele meerderheid in de Tweede Kamer.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 mei 2003

‘On the road’ met medebroeders

Drachten - Het is een wereldje van stoer praat over pk’s, de grootte van de truck, de slechte baas en mooie vrouwen: de vrachtwagenchauffeurwereld. Maar het kan ook anders, vindt een groep van Christen Eigen Rijders uit de Bethelgemeente in Drachten.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 mei 2003

Noordmans: predikant moet schroom houden

Twee jaar geleden publiceerde dr G. Heitink, inmiddels emeritus-hoogleraar praktische theologie, het boek Biografie van de dominee . Daarin beschrijft hij de ontwikkelingen inzake het predikantschap.

Geloof & Kerkvrijdag, 16 mei 2003

Gospelgroep The Rising Hope komt met eigen musical

Burgum – Gospelgroep The Rising Hope uit Burgum brengt zondag in de gereformeerde kerk van Burgum de musical Geen Zorgen?! (19.00 uur).

Geloof & Kerkvrijdag, 16 mei 2003

‘Institutie’ van Calvijn in het Roemeens vertaald

Leeuwarden – De complete Institutie van Johannes Calvijn is in het Roemeens vertaald, met behulp van de Nederlandse stichting Hulp Oost-Europa. De vertaling wordt in op 24 mei op een boekenbeurs in Boekarest gepresenteerd.

Sportvrijdag, 16 mei 2003

Laatbloeister uit Sneek via omweg in Oranje

Sneek – Titia Sustring is een vreemde eend in de bijt van volleybalbondscoach Angelo Frigoni. Waar zo’n beetje de gehele selectie het geijkte traject van Jong Oranje naar Oranje volgde, daar is de 24-jarige Sneekse pas vorig jaar als invalster aan het Nederlands team toegevoegd. Nu mag ze het opnieuw proberen. Donderdag is ze geselecteerd voor de oefenstage naar Polen, die als voorbereiding geldt op het EK-kwalificatietoernooi in juni in Joegoslavië.

Sportvrijdag, 16 mei 2003

‘Econoom koude grond’ bekritiseert malaise

Bert Folbert, voorzitter van de voetbalvereniging Ternaard bezigt ferme taal in zijn voorwoord in het clubblad De Toss. Hij ergert zich mateloos aan de kapitaalvernietiging in het betaalde voetbal, nu het slecht gaat met veel clubs en veel gemeenten toch steeds weer bijspringen. Bovendien vindt hij dat de betaald voetballers veel teveel loon ontvangen.

Sportvrijdag, 16 mei 2003

Driemaal is scheepsrecht voor Heerenveen

Oranjewoud – Niks moet, alles mag. Plezier en hobbyisme zijn de toverwoorden van de flierefluiters van futsalploeg Heerenveen. Getraind wordt er niet, gein geschopt des te meer.

Sportvrijdag, 16 mei 2003

Dick de Boer assistent-trainer bij Cambuur

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden heeft vrijdagochtend voor het volgende seizoen Dick de Boer vastgelegd als assistent-trainer en hoofd jeugdopleiding. De 54-jarige De Boer is oud-voetbalspeler en -trainer van Volendam en leidt sinds vier jaar de voetbalacademie van FC Utrecht. Na volgend seizoen wordt bekeken of de aanstelling een vervolg krijgt.

Sportvrijdag, 16 mei 2003

Quick Boys komt er af met een waarschuwing

Zeist – De molestatiecommissie van voetbalbond KNVB heeft hoofdklasser Quick Boys gestraft met een officiële laatste waarschuwing.

Weervrijdag, 16 mei 2003

Later regen

Vannacht blijft het droog en klaart het op. Het kwik zakt tot rond 7 graden. Morgen beginnen we met zon, maar later volgt er regen. Het kwik komt te liggen rond 16 graden, bij een matige tot vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties