Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 16 mei 2006.

Bijschriftdinsdag, 16 mei 2006

Wit paard

Lezen: Openbaring 6:1-8

Economiedinsdag, 16 mei 2006

Nieuw systeem familiebedrijven

Leeuwarden - Friesland Bank Investments heeft een belang van 25 procent genomen in de Fritom Transportgroep uit Bolsward. Met de overname wil het familiebedrijf de handel in aandelen vergemakkelijken, zonder het risico op vijandige overnames. Dat maakten de bank en het transportbedrijf gisteren bekend.

Hoofdartikeldinsdag, 16 mei 2006

Recht door zee...

Sommigen, bijvoorbeeld juristen, zagen het aankomen: het komt niet goed met Ayaan Hirsi Ali. Alle seinen stonden op rood. Het eerste sein was de puur juridische consequentie van de onjuiste gegevens die Hirsi Ali had opgegeven tijdens het naturalisatieproces. Het tweede sein was de politieke omstandigheid dat minister Verdonk goede sier maakt met haar 'recht door zee'. De houding ten opzichte van Taïda Pasic heeft haar imago versterkt en een deel van de Nederlandse bevolking ziet graag een rechte rug onder alle omstandigheden. Het derde sein was de wil van Verdonk om de interne VVD-verkiezingen te winnen; hoe rechter de rug, hoe meer VVD-leden haar zullen verkiezen boven kandidaat-Rutte. Het vierde sein was de 'coalitie' tussen televisiemakers met een politiek programma en onbekende politieke krachten, leidende tot een uitzending die oude koeien uit de slot haalde en net deed alsof die beesten nieuw waren. Het was een suggestief programma waarin de feiten werden geselecteerd op het doel van de uitzending: actie beschadiging Hirsi Ali.

Regiodinsdag, 16 mei 2006

Liemburg het zwijgen opgelegd

Wommels - De meerderheid van de gemeenteraad van Littenseradiel weigert zich nog te laten voorzitten door Liemburg.

Geloof & Kerkdinsdag, 16 mei 2006

Getuigen van Joods leven


Geloof & Kerkdinsdag, 16 mei 2006

Mariadevotie in Leeuwarden herleeft bij jubileum


Geloof & Kerkdinsdag, 16 mei 2006

Scheuring in kerk Drachtstercompagnie

Drachtstercompagnie - Een groep leden van de Gereformeerde Kerk in Drachtstercompagnie heeft zich afgesplitst. Er wordt een nieuwe gemeente gesticht, die zich aansluit bij de voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland (vGKN). Zondag vond voor de tweede keer een aparte dienst plaats, met als voorganger ds. T.E. Heslinga uit Harkema. Komende zondag wordt de dienst geleid door ds. A. van Harten-Tip uit Smilde. Zij leidde ook al de eerste bijeenkomst in Boelenslaan.

Weerdinsdag, 16 mei 2006

Ander weer

Na een prachtige zomerperiode krijgen we de komende dagen geleidelijk ander weer. Morgen wordt het nog wel warm met 20 graden, af en toe en een enkele bui met kans op onweer. De wind is daarbij zwak tot matig en komt uit het westen tot zuidwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties