Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 16 mei 2009.

Cultuurzaterdag, 16 mei 2009

Onmacht over de zorg verbeeld in kunst

Leeuwarden - Ouderen die naakt op een lopende band liggen terwijl verpleegsters hen wassen. Het is waarschijnlijk het meest confronterende schilderij op de expositie die vandaag in de Blokhuispoort in Leeuwarden opent. Het werk maakt in één oogopslag duidelijk wat Johanna de Groot uit Noardbergum met de tentoonstelling wil vertellen: haar zorg uiten over de schrijnende toestanden die voorkomen in de ouderenzorg.

Cultuurzaterdag, 16 mei 2009

Voorverkoop circustheaterdagen gestopt

Schiermonnikoog - De voorverkoop van passe-partouts voor de circustheaterdagen op Schiermonnikoog zijn donderdagavond gestaakt. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie gisteren gemeld.

Cultuurzaterdag, 16 mei 2009

Extra concert Leonard Cohen in het Fries

Drachten - Er komt een extra live concert van Leonard Cohen in het Fries. Dat heeft een woordvoerder van Stichting De Partisanen en Lawei Producties gisteren gemeld. De voorstelling op 4 september in De Lawei in Drachten is zo goed als uitverkocht, daarom wordt er op 5 september een tweede concert gegeven.

Economiezaterdag, 16 mei 2009

Drie Friese bedrijven in top 100 voor innovatie

Nijmegen - Drie Friese bedrijven staan in de top 100 van meest innovatieve ondernemers. Dat werd deze week bekendgemaakt tijdens de MKB Innovatie in Nijmegen.

Economiezaterdag, 16 mei 2009

Producenten willen diervriendelijk vlees in schappen

Leeuwarden - Veehouders, slachthuizen, detailhandelaren en de overheid ondertekenen komende dinsdag een convenant dat moet leiden tot de productie van meer diervriendelijk varkensvlees, kippenvlees en eieren.

Economiezaterdag, 16 mei 2009

Bakkerij Van der Kloet uit Franeker Top Bakker 2008

Apeldoorn - Tijdens de landelijke vergadering van Top Bakkers is Bakkerij Van der Kloet uit Franeker tot Top Bakker van het Jaar 2008 verkozen.

Hoofdartikelzaterdag, 16 mei 2009

Ureterp, cijfers

Het gebeurt zo maar: vele honderden jongeren – en ouderen – komen vandaag bijeen in Ureterp voor een christelijk festival. Er is geen synode aan te pas gekomen, geen marketingbureau, noch overheidssubsidie. Zo maar, vanuit enthousiasme, roeping en visie heeft een groep jongeren het festival georganiseerd.

Regiozaterdag, 16 mei 2009

Ov moet op jacht gaan naar klanten

Leeuwarden - Het openbaar vervoer in de regio moet meer doen om mensen in de trein en bus te krijgen. Staatssecretaris Huizinga heeft met de provincies afgesproken dat de vervoerders daar de ruimte voor moeten krijgen. Die houden nu nog te weinig rekening met de behoeften van de reiziger.

Regiozaterdag, 16 mei 2009

‘Sa’n finale, dęr hearre je by te węzen’

Easterein - Hij ziet het als zijn plicht om als ‘oprjochte Fries’ morgen voor de bekerfinale tussen sc Heerenveen-FC Twente naar Rotterdam af te reizen. ,,Sa’n finale, dęr hearre je gewoan by te węzen”, zegt Philippus Hingst uit Easterein.

Regiozaterdag, 16 mei 2009

Derde Friese uittocht naar bekerfinale

Heerenveen - Honderdtachtig bussen en acht speciale treinstellen vertrekken morgen vanuit Fryslân en Overijssel naar de Rotterdamse Kuip waar ’s avonds de bekerfinale tussen sc Heerenveen en FC Twente wordt gespeeld. Beide clubs hebben achttienduizend kaarten, en die zijn allemaal verkocht. Voor degenen die geen kaartje konden bemachtigen, vinden er zowel in Heerenveen als in Enschede speciale feesten plaats waar nog eens duizenden supporters de wedstrijd kunnen volgen.

Regiozaterdag, 16 mei 2009

De klok is al terug; nu het gemeentehuis nog

Pietersbierum - Een half jaar geleden wisten ongeruste inwoners van Pietersbierum hun kerkklok voor het dorp te behouden. Dat maakte hen ervan bewust dat de mooie dingen in het dorp het waard zijn om voor te vechten. Nu willen ze het oude gemeentehuis van Barradeel terug.

Regiozaterdag, 16 mei 2009

Een stem voor de landbouw, het Fries en Papoea’s

Joure - Geart Benedictus (CDA) wordt dinsdag geďnstalleerd als lid van de Eerste Kamer. De 56-jarige agrarisch adviseur uit Joure hoopt er de gevolgen van Europese regelgeving over landbouw iets te kunnen dempen. En over de positie van de Papoea’s zal hij zich niet stil houden. ,,Dęr kin ik noch wolris gedoch oer krije yn de Keamer.”

Geloof & Kerkzaterdag, 16 mei 2009

Psalmen voor Nu voor de mp3-speler, de kerk en het festival

Leeuwarden/Ureterp - Jongeren die uit volle borst nummers van Psalmen voor Nu meezingen, Sergej Visser maakt het geregeld mee. Hij is bandleider, componist en dichter voor het Psalmen voor Nu-project. ,,Je roept ‘Psalm 119: het couplet dat met een J begint’, en ze beginnen hem te zingen, uit hun hoofd! Ze hebben die psalm al tientallen keren helemaal geluisterd op hun mp3-speler.”

Geloof & Kerkzaterdag, 16 mei 2009

‘Pastoraat begint bij Christus’

Drachten - Het pastoraat moet weer een centrale plek in de hele christelijke gemeente krijgen, zo klonk er vrijdag in de Bethelkerk in Drachten. Want pastoraat uit bijbels perspectief heeft een ongelofelijke uitwerking in levens. Maar ga als helper niet op de stoel van God zitten: het begint met verzoening in Christus.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 mei 2009

Tien kerken rond Gorredijk houden samen kerkendag

Gorredijk - Tien kerken in de regio Gorredijk houden zondag een gezamenlijke kerkendag. De dag is niet alleen bedoeld voor kerkleden, maar juist ook bedoeld om dorpsgenoten met de kerk kennis te laten maken. Het thema is ‘Daar word je beter van’.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 mei 2009

Geen zieltjes winnen, maar op maandag de wijk in

Rotterdam - Het was nooit zijn bedoeling om voorganger te worden, nu leidt hij een nieuw gestichte kerk in de Millinxbuurt in Rotterdam. Daniël de Wolf (36) schreef een boek over zijn persoonlijke zoektocht. Deel 2 van een tweeluik: ,,Ook voor bestaande kerken liggen er kansen; als ze maar kerkzijn op maandag.”

Geloof & Kerkzaterdag, 16 mei 2009

Zomaar ineens brieven van evangelist Paulus lezen

Jistrum - Jistrum is voor even het dorp van de evangelist Paulus. Drie uitvoeringen van de musical ‘Met de groeten van Paulus’ zijn er vanaf vanavond in sporthal ‘De Ynset’.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 mei 2009

PKN-feest in Engwierum en in de Trynwâlden

Engwierum/Oentsjerk - Twee protestantse gemeenten houden zondag PKN-fusiefeesten: Engwierum en de streekgemeente in de Trynwâlden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties