Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 16 mei 2012.

Cultuurwoensdag, 16 mei 2012

Tienduizend bezoekers ‘Groen geluk’ in Princessehof

Leeuwarden | De expositie Groen geluk. Van lusthof tot volkstuin in keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden heeft in vijftig dagen tijd al tienduizend bezoekers getrokken. Dat heeft een woordvoerster van het museum gisteren gemeld. De tentoonstelling lijkt daarmee een van de succesvolste te worden die het museum de afgelopen jaren had.

Economiewoensdag, 16 mei 2012

Fryslân zet in op versterking van de topsectoren

Leeuwarden | Om de economie in Fryslân de komende jaren te versterken zet de provincie vooral in op de al belangrijke sectoren. Volgens gedeputeerde Hans Konst zorgt dat er voor dat er meer banen behouden blijven. Met deze focus is ook de kans groter dat de werkgelegenheid groeit. Gedeputeerde Staten hebben vanochtend in de nieuwe beleidsvisie Economie vijf voor Fryslân belangrijke sectoren benoemd waar meer tijd, geld en energie in wordt gestoken. Voor de economie wordt zes miljoen uitgetrokken tot 2016. De vijf topsectoren zijn duurzame energie, toerisme en recreatie, watertechnologie, agro-food en de zorgeconomie.

Economiewoensdag, 16 mei 2012

Grote Aziatische order voor Groot Ship Design

Leek | 20 tot 25 medewerkers van het Leekster Groot Ship Design zijn de rest van het jaar druk met het ontwerp van tien veetransportschepen voor een Maleisisch voedingsbedrijf. Gisteren werd bij een ceremonie in Kuala Lumpur de handtekening gezet onder het contract ter waarde van 1,5 miljoen euro. De schepen worden op de Koreaanse werf Sundong gebouwd.

Economiewoensdag, 16 mei 2012

Leeuwarder waterinstituut krijgt meer concurrentie

Leeuwarden | Het Leeuwarder watertechnologiecluster Wetsus krijgt landelijk meer concurrentie vanuit Delft. Om deze bedreiging te keren, steekt de provincie Fryslân de komende jaren meer geld, tijd en energie in het ontwikkelen van de campus in Leeuwarden. Dat heeft gedeputeerde Hans Konst vanochtend gezegd bij de presentatie van de nieuwe beleidsvisie Economie. ,,Wy moatte oanhâlde as storein. As we yn 2020 mei Wetsus komme wolle dęr’t we węze wolle, moatte we mear ynsette op it slagjen derfan.” Konst kon vanochtend bij de steun nog geen bedragen noemen.

Economiewoensdag, 16 mei 2012

Schaatsbaan Biddinghuizen failliet verklaard

Biddinghuizen | De vijf kilometer lange buitenschaatsbaan FlevOnice is door de rechtbank in Lelystad failliet verklaard. Dat heeft curator Erik Kuper laten weten. Er was geen zicht meer op het op korte termijn voldoen van de schuldeisers. Vijf medewerkers krijgen ontslag.

Economiewoensdag, 16 mei 2012

Nominaties voor twee Friese autogarages

Leeuwarden | Twee Friese garages zijn doorgedrongen tot de halve finales voor de verkiezing Autobedrijf van het Jaar. Genomineerd zijn Autobedrijf Boekema uit Ureterp en Vakgarage Anne Knol uit Scharnegoutum. Landelijk zijn er nog tien bedrijven in de race voor de verkiezing. In augustus brengt een vakjury het aantal kanshebbers van tien terug naar drie finalisten. Op het Jaarcongres van de Bovag op 2 oktober is de ontknoping van de verkiezing.

Hoofdartikelwoensdag, 16 mei 2012

Na 64 jaar is bestaan Israël nog omstreden

Het was gisteren een onrustige dag in Israël en in de Palestijnse gebieden. Palestijnen en Arabische Israëli’s gingen de straat op om te demonstreren vanwege de herdenking van de stichting van de staat Israël in 1948, gisteren precies 64 jaar geleden.

Regiowoensdag, 16 mei 2012

Kandidaat-lijsttrekkers zijn het aardig eens; debat blijft tam

De omschrijving van Henk Bleker over het CDA-lijsttrekkersdebat in Leeuwarden, tijdens de tv-uitzending van Knevel en Van den Brink gisteravond, typeerde het debat het beste: ,,Je wordt toch een beetje een familie die met elkaar rondreist.”

Regiowoensdag, 16 mei 2012

Toch dna-onderzoek Vaatstra

De Westereen | Het Openbaar Ministerie gaat de rechter mogelijk alsnog toestemming vragen voor een grootschalig vrijwillig dna-onderzoek in de onopgeloste moordzaak van Marianne Vaatstra. Dat maakt het OM vandaag bekend.

Regiowoensdag, 16 mei 2012

Leeuwarderadeel en Leeuwarden niet vervroegd samen

Leeuwarden/Stiens | Een herindeling tussen Leeuwarden en Leeuwarderadeel zal definitief niet voor 2018 plaatsvinden. Het college van Leeuwarderadeel en de fractievoorzitters van de gemeenteraad kiezen ervoor om eerst een mogelijke samenwerking of herindeling met gemeenten in Noordwest-Fryslân te onderzoeken. Dat onderzoek moet op 5 juli plaats afgerond zijn.

Regiowoensdag, 16 mei 2012

Ontmoeten staat centraal

Leeuwarden | Voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 komen er zes thema’s met in totaal zo’n 25 projecten. Gisteren presenteerde de bidbookgroep - die het programma schrijft - een overzicht van de plannen waarop de Friese bevolking de komende maanden kan reageren.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 mei 2012

Protestantse Kerk wil dat bestaande gemeenten gaan pionieren

Experimenteren met nieuwe kerkvormen wordt een belangrijk speerpunt in het beleidsplan 2013-2016 van de Protestantse Kerk. De landelijke kerk gaat bestaande gemeenten stimuleren om te pionieren.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 mei 2012

Plannen voor verbouw Open Hof gepresenteerd

Leeuwarden | In Leeuwarden zijn dinsdagavond de eerste schetsen gepresenteerd van de verbouw van kerkgebouw Open Hof aan de Goudenregenstraat. Dat gebeurde tijdens een inloopavond van de Protestantse Gemeente Leeuwarden, die door zo’n 120 gemeenteleden werd bezocht.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 mei 2012

Bezinningstocht tijdens campagne Strandheem

Strandheem | De evangelisatiecampagne Strandheem bij Opende heeft er een activiteit bij: een bezinningstocht op zaterdagavond. Morgen begint de 25e editie van het vierdaagse evenement.

Sportwoensdag, 16 mei 2012

Na zeven jaar valt doek voor Delfstrahuizen

Na zeven seizoenen derde klasse viel gisteravond het doek voor Delfstrahuizen. In Sintjohannesga verloor de ploeg van trainer Patrick de Jong het beslissingsduel om rechtstreekse degradatie in de derde klasse A na verlenging met 3-2 van SC Joure.

Sportwoensdag, 16 mei 2012

Heeg pakt titel in 5A na zege in ‘burenruzie’ met HJSC

Heeg | Na de degradatie van vorig seizoen keert Heeg weer terug in de vierde klasse. De formatie van trainer Klaas Wittermans besliste gisteravond op eigen veld de kampioenscompetitie door in een ‘burenruzie’ HJSC te verslaan (1-0). De ploeg uit Hommerts en Jutrijp had aan een gelijkspel voldoende om te promoveren, maar zo ver liet Heeg het voor vijfhonderd toeschouwers niet komen.

Sportwoensdag, 16 mei 2012

Topschutter De Vries bezorgt V en V’68 het kampioenschap

Menaam | Voor het eerst in de clubhistorie mag V en V’68 het volgend seizoen in de vierde klasse gaan proberen. De formatie uit Garijp won gisteravond in Menaam het beslissingsduel tegen Ouwe Syl (1-3) om het kampioenschap in de vijfde klasse B. Daardoor kon voor het eerst sinds ruim twintig jaar de kampioensvlag weer eens in top voor het vlaggenschip. Met een hoofdrol voor Joeke de Vries, die zijn ploeg een fraai afscheidscadeau bezorgde.

Sportwoensdag, 16 mei 2012

Geen bliksemstart voor Marit Bouwmeester

Boltenhagen/Falmouth | Marit Bouwmeester is er gisteren niet in geslaagd een bliksemstart te maken in het WK Laser Radial. De Wartense, die in Noord-Duitse plaats Boltenhagen haar titel verdedigt, bezet na de eerste twee races de tiende plaats.

Sportwoensdag, 16 mei 2012

Jelte Krol noordelijk kampioen tijdrijden

Zuidwolde | Jelte Krol uit Sint Annaparochie is gisteravond in het Drentse Zuidwolde noordelijk kampioen tijdrijden geworden bij de eliterenners. De Bilkert noteerde na 17 kilometer een winnende tijd van 22 minuten en 13 seconden en zette daarmee Wieger van der Wier uit Marum op zes tellen.

Sportwoensdag, 16 mei 2012

Stroetinga wint eerste rit Olympia's Tour

Noordwijk - Wim Stroetinga uit Oldeberkoop heeft gisteren de eerste etappe van Olympia's Tour gewonnen. De renner van het Koga Cycling Team was in de 144 kilometer lange etappe tussen Zandvoort en Noordwijk de snelste in de sprint


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties