Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 16 mei 2014.

Economievrijdag, 16 mei 2014

ZandZeeBar kijkt vooruit na verwoesting

Terschelling | ,,De hele tent lag plat. Het leek wel een oorlogsgebied.” Eigenaar Sander Hoogendorp kon het in eerste instantie niet geloven, toen hem verteld werd dat zijn strandpaviljoen ZandZeeBar door de storm van 28 oktober 2013 was verwoest. Zondag wordt standpaviljoen ZandZeeBar op het strand bij Formerum officieel heropend.

Hoofdartikelvrijdag, 16 mei 2014

2015: industrialisatie op het platteland

De economie in Nederland ontwikkelt zich langzamerhand in de goede richting. De weg naar herstel gaat niet steil omhoog en kent ook dipjes, maar de lijn is duidelijk. Een van de sectoren waar het duidelijk goed gaat is de veehouderij. De export van zuivelproducten is indrukwekkend, ook in de groei. De afzetmarkt in Aziatische landen is bijna een droom, zo mooi.

Regiovrijdag, 16 mei 2014

Atletiekbaan Heerenveen komt nu gauw in orde

Heerenveen | Al jaren voldoet de atletiekbaan van AV Heerenveen niet meer aan de eisen van de atletiekunie KNAU, waardoor er geen officiële kampioenschappen gehouden kunnen worden en eventueel behaalde nationale records niet gelden. Daar komt na deze zomer eindelijk verandering in. De gemeente Heerenveen heeft een paar ton beschikbaar gesteld voor renovatie van de baan.

Regiovrijdag, 16 mei 2014

Plasticrecyclers vestigen zich in Oudehaske

Oudehaske | Het beursgenoteerde bedrijf Inverko NV uit Leek bouwt volgend jaar een fabriek voor plasticverwerking op Ecopark De Wierde in Oudehaske, nabij de nascheidingsinstallatie van afvalverwerker Omrin. Dat is gistermiddag bekendgemaakt. Van het plastic worden grondstoffen voor onder meer lantaarnpalen en straatmeubilair gemaakt, maar ook voor gerecyclede inzamelcontainers.

Regiovrijdag, 16 mei 2014

Berlijnse busorder voor VDL Heerenveen

Heerenveen | De complete order van 236 bussen van VDL voor het openbaar vervoer in Berlijn komt in Heerenveen terecht. Die order houdt naast 150 vaste medewerkers nog zestig Friese uitzendkrachten aan het werk tot zeker het einde van het jaar. Dat zegt locatiedirecteur Dennis van Opzeeland. ,,Dit is zeer goed nieuws. We kunnen met deze uitgesmeerde order wat langer vooruitkijken. En we hopen dat het de ommekeer bij onze busdivisie heeft ingeluid.”

Regiovrijdag, 16 mei 2014

De vmbo-examens zien er heel anders uit

Examen 2014

Sportvrijdag, 16 mei 2014

Column Lieuwe Westra | Vervelende blik in de toekomst

Wielrenner zijn leer je met vallen en opstaan. Net als fietsen zelf. Het is van je karretje afdonderen, opstaan en weer doorgaan. Een schrammetje meer of minder maakt als kind niet uit. Je ziet geen gevaar.

Sportvrijdag, 16 mei 2014

Jubileumserie: Fred Grim, de jonge Ajacied die een Cambuuricoon werdACTUEEL
Familieberichten
Advertenties