Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 16 juni 2004.

Agendawoensdag, 16 juni 2004

Klassiek

De uitagenda van 17-23 juni 2004

Bijschriftwoensdag, 16 juni 2004

Het streven van Paulus

Hoe kun je dat nu opschrijven? ,,Ik ben blij dat ik nu voor u lijd.’’

Cultuurwoensdag, 16 juni 2004

Routineus spel van Sietze de Vries

Het was de avond van Nederland-Duitsland, zowel op het voetbalveld als in de Martinikerk te Bolsward. Tijdens het veelbesproken duel vergastte de organist Sietze de Vries zijn toehoorders op het beroemde Hinsz-orgel met composities uit Duitsland. De vermaarde Noord-Duitse componisten Dietrich Buxtehude en Johann Sebastian Bach vulden gisteravond het programma naast improvisaties van de organist zelf.

Cultuurwoensdag, 16 juni 2004

Strijdende boeren als indianen

Oerol

Cultuurwoensdag, 16 juni 2004

DNA drukt publiek met neus op feiten

Oerol

Dossierwoensdag, 16 juni 2004

We schrokken ons Lahm


Dossierwoensdag, 16 juni 2004

De aarde ontstegen, Arjen Robben

Nerveus type. Schichtig. Zijn gewone loopje, zonder bal in de buurt, oogt al wat gehaast, als in een stomme film. Korte dribbelpasjes maakt hij, in afwachting van het moment om ervandoor te mogen schieten. Zo lijkt hij continu in de hoogste staat van paraatheid te verkeren. Strak als een veer. Gereed om energie om te zetten in beweging. Zoals Kezman voor een strafschop.

Economiewoensdag, 16 juni 2004

Duw in de rug van ondernemende vrouwen

Veel vrouwen zijn al ondernemer, maar beseffen het nog niet, vindt Xavière Heeremans. Ze hebben gewoon een extra duwtje in de rug nodig. Heeremans is beleidsmedewerker bij het emancipatiebureau Equa, een van de initiatienemers van het symposium ‘Ondernemende Vrouwen’ dat komende vrijdag plaatsvindt in Leeuwarden.

Expowoensdag, 16 juni 2004

Aldtsjerk, Dorpshuis Oerein: tent. ‘Blauw en zilver’, t/m 1 sept.

Hoofdartikelwoensdag, 16 juni 2004

Fryslân dwalend…

Er zijn in Fryslân nu al geruime tijd discussies gaande over een tweetal spoorlijnen. De ene is er niet maar zou er volgens sommigen wel moeten komen. De ander is er wel maar zou volgens sommigen moeten verdwijnen. En wonderlijk genoeg lijken onze provinciebestuurders beide zienswijzen met elkaar verenigbaar te vinden. Ze lobbyen zich al jaren de benen uit het lijf vóór aanleg van de Zuiderzeelijn. En tegelijk overwegen ze opheffing van het spoor Leeuwarden-Harlingen.

Regiowoensdag, 16 juni 2004

Op jacht naar jonge hardvaarders

Drachten/Earnewâld – Ouders kopen een motorbootje voor kindlief en laten hun kroost maar raak racen. Voor de kinderen een zaligheid, voor de politie en rustliefhebbers in De Alde Feanen een plaag. Om de groep dikwijls veel te jonge snelvaarders een halt toe te roepen, zouden de toezichthouders van It Fryske Gea (eigenaar van De Alde Feanen) net als de politie de bevoegdheid moeten krijgen preventieve snelheidsmetingen te houden.

Regiowoensdag, 16 juni 2004

Zuiderzeelijnlobby laat voorkeur voor magneetbaan los

Drachten – De Stuurgroep Zuiderzeelijn laat haar eis los dat de Zuiderzeelijn wordt uitgevoerd als magneetzweefbaan. Ook een andere snelle variant is voortaan acceptabel voor de Friese en Groninger bestuurders. Dat heeft burgemeester Van der Zaag van Smallingerland, lid van de noordelijke lobbyclub, gisteren gezegd na afloop van een vergadering van de Stuurgroep in Drachten.

Regiowoensdag, 16 juni 2004

Oude schildering van sloop gered

Harlingen – Het is maar goed dat de woning van beeldend kunstenaar Jan Roos aan de Nutstraat in Harlingen niet ten prooi is gevallen aan de sloophamer. Deze week stuitte Roos bij het schoonmaken van enkele slaapvertrekken in het huis op een zeventiende-eeuwse plafondschildering. De schildering kwam aan het licht toen Roos een aantal verflagen van een plafond verwijderde.

Regiowoensdag, 16 juni 2004

Rijke stedelingen kopen woningen platteland weg

Leeuwarden – De veranderde kijk op de woonfunctie van het platteland is de grootste bedreiging voor het landelijk gebied in Fryslân. Dit zegt Thom Dieles, scheidend planologisch medewerker van de Friese Milieu Federatie, vandaag in het Friesch Dagblad .

Regiowoensdag, 16 juni 2004

De Staten een leeuw, GS een lelieblaadje

Leeuwarden - Als Provinciale Staten voortaan briefpapier, visitekaartjes en enveloppen met een leeuwtje gebruiken, en de gedeputeerden de gebruikelijke papieren met het pompeblêd, dan wordt het de burger in één klap duidelijk duidelijk dat het ‘parlement’ en de ‘regering’ van Fryslân twee afzonderlijke machten zijn. Zo ongeveer is de redenatie achter de invoering van een eigen huisstijl voor PS.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 juni 2004

‘Vita Bonifatii’ verschijnt in Friese vertaling

Dokkum – Bij uitgeverij Bornmeer in Leeuwarden is een Friese vertaling verschenen van de Vita Bonifatii van Willibald. De jonge monnik Willibald schreef de eerste levensbeschrijving (biografie) van Bonifatius kort nadat de missionaris bij Dokkum werd vermoord.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 juni 2004

Pracht en praal van kerken in de Zuidwesthoek

Fryslân heeft honderden, fraaie, monumentale kerkgebouwen, die het waard zijn om in de zomermaanden te bezoeken. In de maanden juni, juli en augustus houden de Stichting Alde Fryske Tsjerken en het Friesch Dagblad op zaterdag tien open dagen onder het motto ‘Tsjerke Iepen’. Deze week: de voormalige hervormde kerken van Sloten en Wijckel.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 juni 2004

Zonder conflict geen ontwikkeling

Utrecht - Dialoog is een hot issue in Nederland, zeker na 11 september 2001. In bijna elke stad zijn dialogen georga-niseerd tussen verschillende culturele en religieuze groeperingen. Maar aan welke voorwaarden moet zo’n dialoog voldoen?

Sportwoensdag, 16 juni 2004

Amerikaanse leerschool doet atlete José van der Veen deugd

José van der Veen doet komend weekeinde in Istanbul met de Nederlandse vrouwen mee aan de Europa Cup voor landenteams. De 24-jarige atlete studeert aan de Universiteit van Texas in El Paso en keerde ruim een week geleden terug naar het ouderlijk huis in Surhuisterveen. Het is tijd om even uit te blazen, maar ook om te presteren.

Sportwoensdag, 16 juni 2004

WK schaatsen 2007 naar Heerenveen

Scheveningen - De internationale schaatsunie ISU heeft het wereldkampioenschap allround in 2007 toegewezen aan Heerenveen. Daarmee is Thialf de komende drie jaar verzekerd van grote titeltoernooien. In 2005 organiseert Heerenveen het Europees kampioenschap, in 2006 de WK sprint en in 2007 het WK allround. Het WK allround in 2005 gaat naar Moskou, in 2006 schaatsen de allrounders in Calgary om de wereldtitel. De ISU wees de WK sprint in 2007 toe aan Hamar en de WK afstanden aan Salt Lake City.

Weerwoensdag, 16 juni 2004

Gematigd

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt en kan er wat lichte regen of motregen vallen. Er waait een matige tot vrij krachtige west- tot noordwestenwind bij een maximumtemperatuur van 18 graden. Het blijft de komende dagen koel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties