Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 16 juni 2011.

Economiedonderdag, 16 juni 2011

Friesland Bank landelijk succesvol met campagne Jort Kelder

Een half miljard euro aan spaargeld heeft Friesland Bank dit jaar al opgehaald. Dat is meer dan in heel 2010. De promotiecampagnes met in de hoofdrol Jort Kelder lokken spaarders naar de bank.

Hoofdartikeldonderdag, 16 juni 2011

De overheid, de burger en het vertrouwen

De Nederlandse politiek hecht te weinig waarde aan privacy en straalt uit dat je je daarover vooral niet druk hoeft te maken. En dat is dom. Die waarschuwing uitte voorzitter Peter Hustinx van de Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming (EDPS) gisteren.

Regiodonderdag, 16 juni 2011

Poepjes komt, Galema gaat

Leeuwarden - Sjoerd Galema neemt op 21 september afscheid als CDA-gedeputeerde. De 48-jarige melkveehouder uit Hartwerd is gisteren benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen bij FrieslandCampina. Sietske Poepjes (31) uit Makkum volgt hem op.

Regiodonderdag, 16 juni 2011

Forse kritiek maar ook brede steun voor cultuurplan

Leeuwarden - De bezuinigingsplannen van wethouder Diks voor de cultuur in Leeuwarden krijgen forse kritiek maar tegelijkertijd ook steun van de gemeenteraad. Het voornemen om de cultuureducatie te richten op de basisschoolleerlingen wordt goed ontvangen maar over de uitvoering en onderbouwing van de plannen is de gemeenteraad veel minder te spreken, bleek gisteravond tijdens de commissievergadering in Leeuwarden.

Regiodonderdag, 16 juni 2011

Galema blij met 56 miljoen euro voor aanpak A6 Joure

Joure - ,,Hiermee gaat een jarenlange wens in vervulling.” Zo reageerde gedeputeerde Galema (CDA, Verkeer) op het nieuws van gisterochtend dat Fryslân vijftig miljoen euro krijgt van het rijk om de Scharsterrijnbrug in de A6 tussen Joure en Lemmer te vervangen door een aquaduct. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) doet er ook nog eens zes miljoen euro bij voor het ‘130-kilometerproof’ maken van de weg. ,,Een boppeslach”, vindt Galema.

Regiodonderdag, 16 juni 2011

Staten werken eigenlijk net als een gezin

Leeuwarden - ,,Ik had best nog een poosje willen blijven luisteren, maar de meeste anderen hebben het wel gezien en willen weer weg.” Berdien Bies is een van de veertien bewoners van woonvorm Leidijk in Drachten die gisteren een bezoekje brachten aan de vergadering van Provinciale Staten. En hoewel ze na de lunch weg willen, vinden de verstandelijk en lichamelijk beperkte bezoekers het zeer interessant.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties